Connect with us

Film

Hollywood in Transilvania – Scoala de film la cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania

Published

on

 

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania are loc la Cluj-Napoca, in perioada 1-10 aprilie 2012.

In primul week-end al Festivalului – 2-3 iunie – a avut loc celebrul curs al lui Dov Simens, instructorul de film nr 1 al Americii – 2 Day Film School. Pe parcursul a doua zile de curs intensiv, cei prezenti au putut invata etapele crearii unui film si promovarii acestuia, pentru ca – la urma urrmei, in industria cinematografica scopul este “sa inchiriezi scaune intr-o sala de cinema si sa vinzi popcorn”.

La finalul acestui curs, participantii au primit doua diplome din partea Holywood Film Institute, al carui Decan este Dov Simens: una de producator si una de creator independent de film. Cursul tinut de Dov Simens “2 Day Film School” a fost facut posibil cu ajutorul echipei entuziaste de la casa de productie britanica Transilvania Pictures, a echipei de ls New Media Institute  si a proiectului lor intitulat Hollywood in Transilvania, a carui initiatoare este Doamna Manuela Morar.

Primul proiect pe care il vor avea de realizat absolventii acestui curs consta intr-un film de 90 de minute, pe baza unui scenariu de 90 de minute (fiecare pagina corespunzand unui minut de timp real), intr-o singura locatie, cu 7 personaje. Fara cascadorii. Fara efecte speciale. Orientat pe dialog.Si, in functie de bugetul existent, filmarea poate dura intre un week-end si trei saptamani.

Sunt trei stadii in crearea unui film: pre-productie, productie si post-productie.

Din partea de pre-productie face parte scrierea scenariului, casting-ul actorilor, stabilirea orarului de filmare si de productie si a locatiei de filmare.

Scenariul este baza unui film. Ca un scenariu sa fie bun, este necesar ca acesta sa respecte anumite reguli de redactare. Printre cele mai cautate se numara scenariile horror (care au in titlu cuvinte cum ar fi: sange, masacru, cosmar) si care au mult suspans. Domnul Simens este de parere ca – pentru a fi considerat buna – structira unui scenariu trebuie sa contina cateva pasaje unde telespectatorul sa zica “Oh, Oh” (patru la numar), cateva in care sa zica “Oh, shit” (tot patru la numar) si un moment in care sa zica “Oh, my God” (adica deznodamantul final).

 

Etapa de productie presupune stabilirea echipei de filmare: regizor, regizor asistent, producator, producator asiostent, producator executiv, supervizor al scenariului si director de imagine. Apoi cadrele: cadrul master, cadrele medii, prim-planurile. Regia.

 

Post-productia se refera la editare.

 

Nu mai putin importante sunt: stabilirea bugetului, publicitatea sau alegerea caselor de distributie. In SUA exista sase case principale de distributie: Disney, Paramount, 20th Century Fox, Sony, MGM si New Line Cinema. De o importanta aparte este si participarea la festivaluri de film cu pelicula pe care ai creat-o.

 

Insa industria filmului este o afacere si nu (doar) o forma de arta. De aceea se numeste show – business si nu show-art.

 

Prin ceea ce au invatat aici in aceste doua zile, absolventii acestui curs au marea sansa de a dezvolta in urmatorii ani industria filmului independent din Romania in stil hollywoodian, adica cu know-how-ul utilizat acolo. De pe meleagurile insorite ale Californiei, domnul Dov Simens a venit la Cluj cu inima deschisa pentru a impartasi cunostintele sale celor interesati de lumea filmului. Si a facut aceasta in cadrul celei de-a 11-a editie a Festivalului International Transilvania.

Atmosfera cursului a fost una pritenoasa, apropiata. Domnul Simens a fost placut surprins de faptul ca la Cluj sunt cam 12 ore de lumina, un element indispensabil pentru filmare.

Domnul Simens este de parere ca un scenariu se poate numi “bun” daaca absoarbe cititorul pana la randul sase de pe prima pagina. Pentru a fi bun, trebuie sa aiba urmatoarele elemente: protagonist (personajul bun), antagonist (personajul rau), situatia, locatia si conflictul. Si trebuie sa raspunda celor cinci intrebari jurnalistice: cine, ce, unde, cand, cum.

 

Daca in prima zi cursantii au invatat cum sa isi scrie, produca si regizeze propriul film artistic, in cea de-a doua zi au invatat cum sa-l finanteze, sa il comercializeze si sa faca un profit. Deoarece crerea de filme este o arta dar este si arta de a vinde acest produs artistic.

Printre absolventii celebri ai acestui curs se numara: Quentin Tarantino si Will Smith.

Domnul Dov Simens si-a incheiat cursul cu urarea: “Happy filmaking!”

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Film

,,Annabelle 3” dezlănţuie tot răul din universul ,,The Conjuring”, numai din 12 iulie la cinema

Published

on

 

,,Annabelle 3” dezlănţuie tot răul din universul ,,The Conjuring”, numai din 12

iulie la cinema

Păpușa Annabelle, din celebrul univers „The Conjuring” revine cu cel de-al treilea film din serie, din 12
iulie, în premieră pe marile ecrane.

Pentru Gary Dauberman, scenaristul filmelor „Annabelle”, „It” și „The Nun: Misterul de Mânăstire”,
horror-ul „Annabelle 3” reprezintă filmul său debut în calitate de regizor, unde lucrează alături de echipa
consacrată de producători Peter Safran (Aquaman) şi James Wan.

,,Mi s-a părut că acesta este pasul firesc şi momentul ideal pentru a face această schimbare în cariera
mea şi ceea ce a mai contat foarte mult pentru mine a fost că i-am avut alături pe James şi Peter.”, a
declarat Gary Dauberman. Alături de James Wan, Dauberman a dezvoltat scenariul şi în timpul acestui
proces au ştiut amândoi că totul trebuia ancorat în spaţiul reprezentat de casa soţilor Warren, totul în
atmosfera relaxata a anilor ’70.

Hotărâți să o împiedice pe Annabelle să mai provoace teroare vreodată, demonologiştii Ed și Lorraine
Warren se grăbesc să o aducă în camera sigilată de artefacte supranaturale din propria lor casă si să o
închidă într-o cutie sfințită. Însă într-o noapte nefastă, păpușa trezește celelalte spirite malefice din
încăpere care încep să o bântuie pe fiica de 10 ani a soților Warren și pe prietenele acesteia.

Actorul Patrick Wilson, care şi de această dată revine în interpretarea lui Ed Warren spune despre
partenera lui din film, Vera Farmiga că ea ,,adoră să joace acest rol pentru că doar ea poate duce
lucrurile la un alt nivel de tensiune, în timp ce arăta şi lucruri noi din dinamica de cuplu. De această dată
suntem mai mult surprinşi în ipostaza de părinţi iubitori a fiicei noastre Judy”, a concluzionat Wilson.

New Line Cinema prezintă o producție Atomic Monster/Peter Safran, „Annabelle 3”, din 12 iulie pe
marile ecrane de la noi din țară, un film disponibil în formatele 2D, 4DX şi Atmos.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

,,Pokemon Detectiv Pikachu” le vorbeşte fanilor numai din 7 iunie pe marile ecrane

Published

on

 

Aşa cum fanii de pretutindeni ştiu, Pikachu este un Pokémon şi indiferent cat de expresive pot fi aceste creaturi de obicei, doar el este special şi poate vorbi, din 7 iunie când va prinde viaţă pe marile ecrane din toată ţara.

Fie că este vorba despre dependenţa lui de cofeină, amnezia lui controversată sau doar personalitatea sa electrizantă, acest Pikachu este unic, iar Ryan Reynolds ştie asta cel mai bine: ,,Are atitudine, nu glumă! Arată ca un bulgăre de bumbac galben. (…) Tot filmul este special pentru mine şi spun asta pentru că am mai lucrat la proiecte care implicau mult CGI, însă de această dată este diferit. Pur şi simplu ai impresia că acest Pikachu respiră pe marele ecran şi că dacă întinzi mâna îl poţi atinge şi smotoci. Eu unul nu te-aş sfătui să o faci, pentru că nu vreau să fiu responsabil de ce o să se întâmple în acest caz”, a declarat Ryan Reynolds, actorul care îi împrumută vocea adorabilului personaj principal.

Primul film live-action „Pokemon Detectiv Pikachu” este dedicat simpaticului Pikachu, unul dintre cele mai populare personaje animate din întreaga lume.

Povestea începe cu dispariția detectivului Harry Goodman, caz care devine principala misiune a fiului său, Tim, de doar 21 de ani. În ajutorul tânărului vine fostul partener Pokemon al tatălui, Detectivul Pikachu, un personaj super amuzant, însă cu necunoscute probleme de memorie. Doi parteneri neobișnuiți, dar perfect compatibili (Tim fiind singurul om care poate înțelege ce spune blănosul galben) aceștia se aventurează împreună în dezlegararea încurcatului mister.

În  timp ce aleargă după dovezi prin orașul Ryme – ținutul fantastic în care oamenii și Pokemonii trăiesc în armonie – cei doi fac cunoștință cu tot felul de Pokemoni și descoperă un adevăr care amenință pacea din Universul Pokemon.

Din 7 iunie, „Pokemon Detectiv Pikachu” poate fi vizionat pe marile ecrane în versiunea dublată în limba română sau subtitrată, numai în formatul 3D.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Antonia face senzaţie pe marile ecrane la debutul său în animaţia ,,UglyDolls: Păpuşi în bucluc”

Published

on

 

Aflată la debutul său pe marile ecrane în dublajul de animaţie, Antonia va putea fi auzită din 10 mai în interpretarea rolului principal din filmul ,,UglyDolls: Păpuşi în bucluc”, unde îi împrumută vocea adorabilei şi curajoasei Moxy.

,,Sunt foarte bucuroasă că am avut ocazia să mă fac auzită şi atfel decât o fac în mod normal, aşa ca animatia ,,UglyDolls: Papusi in bucluc” se poate spune că mi-a îndeplinit un vis pe care l-am avut de foarte mult timp. Cu atât mai mult sunt de părere că Moxy, păpuşa căreia îi dau voce e cumva la fel ca mine: curajoasă şi mereu plină de entuziasm şi optimism. Nici nu mai spun cât de fericiţi au fost copiii mei când au aflat că mă vor auzi şi la cinema”.

În adorabilul, dar foarte diferitul orasel Uglyville, ciudăţenia este celebrată, particularităţile sunt apreciate, iar frumuseţea este sărbătorită dincolo de aparenţe. Aici, curajoasa Moxy şi prietenii ei trăiesc cu bucurie zi de zi, într-un loc unde posibilităţile sunt nelimitate. Neobişnuiţii locuitori din Uglyville îşi mai aruncă uneori privirile către cer, de unde mai apare câte o păpuşă unicat, gata să se alăture comunităţii.

Moxy îşi iubeşte viaţa alături de prieteni, însă curiozitatea o face mereu să se întrebe ce se află dincolo de graniţe. Aşa ajung să descopere Perfecţiunea, un oras în care mai multe păpuşi convenţionale sunt antrenate conform celor mai înalte protocoale şi odată cu absolvirea cursurilor sunt trimise mai departe în Lumea Reală, unde le aşteapta iubirea copiilor care le vor primi cu braţele deschise în viaţa lor.

În Perfecţiune, Moxy şi prietenii ei ajung să fie subiectul planurilor răutăcioase puse la cale de Lou, păpuşa perfectă responsabilă de antrenarea recruţilor. Aici, UglyDolls vor afla ce înseamnă să fie diferite şi cât de grea e lupta pentru a fi iubite, totul pentru a descoperi într-un final că nu trebuie să fii nemaipomenit pentru că a fi tu însuţi e cel mai important.

Cântată și viu colorată, animația “UglyDolls: Păpuși în Bucluc” promovează frumusețea interioară și prietenia adevărată, în premieră din 10 mai, doar la cinema.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: