Connect with us

ALL MEDIA

Hollywood-ul traversează o perioadă dificilă. Vânzările de bilete au scăzut cu 15% faţă de 2013

Published

on

Hollywoodul traversează cea mai dificilă vară din ultimii opt ani, întrucât box office-ul nord american a înregistrat în sezonul estival o scădere de 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, informează variety.com, notează Mediafax.

În ciuda faptului că în luna august două filme hollywoodiene, „Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy” şi „Ţestoasele Ninja/ Teenage Mutant Ninja Turtles”, au obţinut încasări peste aşteptări, box office-ul nord-american va încheia sezonul estival la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani. Încasările provenite din vânzările de bilete au scăzut cu 15% faţă de box office-ul estival din 2013.

Graţie magiei oferite de imaginile generate pe computer, oraşe întregi se prăbuşesc săptămânal în filmele hollywoodiene din această vară, fiind apărate de diverşi super-eroi mascaţi, inspiraţi din revistele de benzi desenate. Reprezintă oare aceste filme anoste o metaforă pentru o cetate a filmului bombardată tot mai mult de noi forme de divertisment sau ele marchează doar un eşec momentan al unei industrii care va continua să se extindă?

„Totul se rezumă la o serie slabă de filme care nu rezonează cu preferinţele consumatorilor. Ne aşteptăm la rezultate slabe încă de la început, însă situaţia s-a înrăutăţit şi mai mult pe parcurs”,  a declarat Eric Wold, analist la cabinetul B. Riley & Co.

Directorii marilor studiouri cinematografice afirmă însă că involuţia box office-ului este ciclică, nu una sistemică. Platforme precum YouTube şi Facebook şi alte reţele online cresc tot mai mult în popularitate, însă cineaştii nu vor să se recunoască deocamdată învinşi.

Au existat însă o serie de semnale care au anticipat prăbuşirea box office-ului nord-american din această vară. Filmele „O altă adresă de pomină/ 22 Jump Street” şi „Planeta Maimuţelor: Revoluţie/ Dawn of the Planet of the Apes” au obţinut încasări mai bune decât precedentele opusuri din francizele lor, însă fără să ofere garanţia unor eventuale continuări.

Multe filme au debutat puternic în box office, dar apoi „au pălit” cu repeziciune. Anumite francize, precum „Uimitorul Om-Păianjen/ The Amazing Spider-Man” au părut că şchioapătă, în timp ce altele, precum „Eroi de sacrificiu/ The Expendables”, par să fie aproape de final.

Pentru prima dată în ultimii 13 ani, niciun film hollywoodian lansat în această vară nu a depăşit pragul încasărilor de 300 milioane de dolari în box office-ul intern. Cu excepţia filmelor „Guardians of the Galaxy” şi „The Fault in Our Stars”, plăcerea descoperirii unor noi francize a părut că lipseşte în rândul publicului care a vizionat blockbusterurile din 2014.

Continuările francizelor au dezamăgit în grup, iar scenariile au semănat prea mult între ele. Această lipsă de inspiraţie creativă poate avea repercusiuni comerciale importante, mai ales într-o epocă în care orice spectator poate deveni critic de cinema în spaţiul online.

Foto Credit: telegraph.co.uk

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending