Connect with us

BAZAR

Hour of Code, cel mai mare eveniment de educație din istorie, demonstrează că oricine poate învăța programare într-o oră

Avatar

Published

on

Între 8 și 14 decembrie 2014, va avea loc, în România și în lume, Hour of Code (Ora de Programare), cel mai mare eveniment de educație din istorie, care-și propune să facă din programare un limbaj accesibil oricui și să arate că, indiferent de vârstă sau de cunoștințe, oricine poate învăța bazele acesteia.

Proiectul lansează către participanți provocarea de a încerca o oră de programare accesând unul dintre tutorialele online de pe ro.code.org și de a participa la o introducere distractivă în tainele programării.

Disponibile în peste 30 de limbi, tutorialele de o oră pot fi accesate în cadrul unui curs – cu susținerea unui profesor – sau individual. Acestea sunt gândite în așa fel încât proiectele pot fi desfășurate pe un computer, tabletă sau telefon, însă pot fi realizate chiar și fără computer sau acces la internet. Parcurgerea acestora nu necesită experiență sau cunoștințe speciale, întrucât sunt realizate pentru a atrage în special persoanele care nu s-au gândit niciodată că ar putea învăța programare.

„Cred că Hour of Code va inspira mulți tineri să acorde o atenție mai mare domeniului IT, care se confruntă cu o lipsă acută de experți, în ciuda oportunităților pe care le deschide. Astăzi programarea este cea mai vorbită limbă de pe glob și reprezintă o șansă care trebuie exploatată”, declară Alin Chiriac, Founder & CEO ADFABER, asociația desemnată să se ocupe de organizarea, promovarea și susținerea Hour of Code în Europa de Est.

Dacă, în cadrul ediției 2013 Hour of Code, la nivel mondial au participat 15 milioane de oameni și doar în România s-au înscris 75.000 de cursanți, anul acesta organizatorii se așteaptă ca 3 milioane de români să încerce o Oră de Programare până la finalul anului.

La nivel global, nume sonore din zona de tech precum Facebook (Sheryl Sandberg), Google (Eric Schmidt), Microsoft (Bill Gates) sau Twitter (Jack Dorsey), dar și personalități mondene  susțin Hour of Code. În România, lor li se alătură, printre alții, Radu Georgescu (GECAD Group), Ela Moraru (Google România) sau Simona Lăpușan (ZITEC).

Ela Moraru, Education and Computer Science Champ, Google România, declară: “Tinerii de astăzi vor fi consumatorii tehnologiei de mâine sau creatorii ei. Este în puterea noastră să îi susținem să aleagă ce își doresc pentru viitorul lor. Susținem Hour of Code pentru că astfel de inițiative fac diferența și oferă o șansă în plus tinerilor pasionați de inovație și dezvoltare!”

Mihai Știrbu este Senior Editor și îi poți scrie la mihai.stirbu(a)radardemedia.ro

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending