Connect with us

Televiziune

Houston, avem o problemă! Paramount Channel aniversează 20 de ani de la lansarea filmului Apollo 13

Published

on

La aproape 20 de ani de la lansare, Apollo 13, regizat de Ron Howard, rămâne în continuare unul dintre cele mai apreciate filme de aventură. Producția s-a bucurat de succes în rândul publicului și criticii deopotrivă, fiind nominalizată, printre altele, la 9 premii Oscar (a câștigat Premiul pentru Cel mai bun montaj și Cel mai bun sunet).

Paramount Channel oferă telespectatorilor români șansa de a (re)vedea aclamatul film al lui Ron Howard luni, 20 aprilie, ora 12:10.

Filmul este bazat pe povestea dramatică a misiunii Apollo 13, inițiată acum 45 de ani. Astronauții Jim Lovell (Tom Hanks), Fred Haise (Bill Paxton) și Jack Swigert (Kevin Bacon) pornesc în cea de-a cincea misiune pe Lună, după ce comandantul inițial se retrage. Totul merge conform planului până la mijlocul misiunii, când unul dintre rezervoarele navei explodează, punând în pericol viața echipajului.

Misiunea lui Apollo 13 din aprilie 1970 rămâne una dintre cele mai dramatice evenimente din istoria zborului spațial iar filmul este considerat unul dintre cele mai fidele reproduceri ale misiunii de atunci.

“Apollo 13 surprinde cu o acuratețe extraordinară detalii ale misiunii de atunci și sunt convins că, în multe feluri, realizează un portret mult mai fidel al explorării spațiului decât Gravity”, declara regizorul Alfonso Cuarón (Gravity).

Apollo 13 a fost inclus într-un top al celor mai bune 10 filme care au explorat spațiul, realizat de Time Magazine. Jurnalistul Gary Susman afirmă că “cea mai mare realizare a lui Howard este aceea că a reușit să creeze suspans pentru un eveniment al cărui final este cunoscut de toți”.

Potrivit unui clasament realizat de American Film Institute al celor mai celebre 100 de replici din filme, în care s-a ținut cont de voturile a peste 1500 de cineaști, Apollo 13 figurează cu “Houston, avem o problemă”. O altă replică emblematică este și “Eșecul nu este o opțiune”

Foto credit: Paramount Channel

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending