Connect with us

Business

Iată ce trebuie să știi despre șemineul pe lemne

Published

on

Iarna, atunci când ne pregătim să mergem la munte, un criteriu în funcție de care alegem locul de cazare este să găsim acolo un șemineu. Cum ar fi însă să ai un semineu chiar la tine-n living și să-ți fie iarna toată o vacanță?

Acest lucru este cu atât mai posibil, cu cât industria producerii șemineelor s-a extins și găsim pe piață o gamă largă de modele, potrivite oricărui tip de locuință. Când vine vorba despre confort termic și atmosferă îmbietoare, șemineul pe lemne este recomandarea celor de la SemineeSibiu.ro. Dar înainte de a achiziționa unul, ar fi bine să te familiarizezi cu anumite informații despre această sursă de încălzire.

Este important, așadar, să știm că un șemineu este alcătuit din următoarele componente: focarul (locul de amplasare a lemnelor sau cărbunilor), gura de alimentare a șemineului, placa de radiație, coșul de fum și clapeta de tiraj a coșului de fum. Lista se încheie aici dacă vorbim despre șemineele cu tiraj natural. Dar există și șeminee cu tiraj forțat, la care se adaugă și ventilatorul cu turație variabilă.

Există anumite caracteristici de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un șemineu. Ușa șemineului, de exemplu, caracterizată prin dimensiunile sale (lățime și înălțime) are un rol important pentru introducerea lemnelor, cât și pentru stabilirea debitului de aer care va traversa șemineul în scopul asigurării tirajului său natural. Alegerea acestor focare seminee este stabilită în funcție de dimensiunea încăperii în care va fi instalat, pentru a se armoniza cu aceasta.

Zona vetrei trebuie să permită o corectă ardere a lemnelor, atât la inițiere, cât și pe parcursul desfășurării acesteia, asigurând, în același timp, condițiile de siguranță împotriva incendiilor.

Zona radiantă își are rolul ei pentru obținerea unui debit maxim de căldură. Clapeta de tiraj are un rol important în stabilirea unui tiraj natural corect și are poziții diferite, mai deschisă la inițierea focului pentru evitarea pătrunderii fumului în cameră și mai închisă pe parcursul arderii.

Coșul de fum este caracterizat prin secțiunea de evacuare a gazelor și este una dintre piesele cele mai importante, pentru că de el depinde realizarea corectă a tirajului șemineului.

Ventilatorul este indispensabil în cazul unei locuințe cu mai multe camere pentru care tirajul natural nu este suficient pentru a le încălzi.

Acum că știți care sunt componentele unui șemineu și de ce trebuie să țineți cont atunci când vreți să achiziționați unul, vă puteți alege modelul dorit de la SemineeSibiu.ro. Este magazinul online care pune la dispoziție o gamă largă de șeminee pe lemne, dar și seminee pe gaz sau decorative, focare seminee, coșuri de fum și accesorii de întreținere. Iar dacă aveți ceva nelămuriri, vă puteți adresa oricând specialiștilor magazinului.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending