Ibsen Incorporated, în regia Catincăi Drăgănescu, avanpremieră la Teatrul de Comedie

0
1460

Joi, 4 iunie, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie va avea loc, începând cu ora 19:00, avanpremiera spectacolului „Ibsen Incorporated”, în regia Catincăi Drăgănescu.

Spectacolul face parte din proiectul Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist în teatrul din România și Estul Europei, conceput de criticul de teatru și curatorul Cristina Modreanu în numele Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului şi se axează pe personajele feminine ale dramaturgului norvegian Henrick Ibsen, folosindu-le ca instrument pentru aducerea în prim-plan a perspectivei artistice feminine și pentru a susține femeile-artist din teatrul românesc.

În același timp, proiectul, ce se va exitinde şi la nivel european, subliniază importanța și valoarea pieselor lui Ibsen în contextul social și artistic românesc aflat în plină reinventare. Nu în ultimul rând, proiectul va contribui la re-imaginarea personajelor feminine ale lui Ibsen din perspectiva secolului 21.

Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist în teatrul din România și Estul Europei este unul dintre cele trei proiecte câștigătoare ale grantului Ibsen Scholarships 2014 şi presupune, printe altele, realizarea a trei spectacole diferite de trei tinere regizoare cu susținerea unor instituții culturale din București. “Ibsen Incorporated” este primul spectacol produs din seria celor trei şi va avea avanpremiera joi, 4 iunie, la Teatrul de Comedie (str. Sfânta Vineri, nr. 11), urmând să fie reluat din toamnă.

Afis IBSEN Incorporated

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dumneavoastră!
Introduceți aici numele dumneavaostră.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.