Connect with us

Lifestyle

Idei de retete cu pui de tara proaspat pentru masa festiva de Paste

Published

on

pui de tara
Reclame

Pastele este un moment special in care familia si prietenii se reunesc sa sarbatoreasca impreuna, iar masa festiva joaca un rol central in aceasta traditie. Daca ai decis sa pregatesti un pui de tara natural pentru aceasta ocazie, ai facut o alegere excelenta! 

Carnea de pui de tara este apreciata pentru gustul sau intens si textura ferma, fiind o optiune sanatoasa si delicioasa pentru masa de Paste. 

Iata cateva idei care sa te inspire cand planifici meniul festiv din acest an!

  1. Pui de tara la cuptor cu ierburi aromatice

Puiul la cuptor este un clasic care nu da gres niciodata, aromatizat cu ierburi proaspete cum ar fi rozmarin, salvie si cimbru. 

Marinata intr-un amestec de ulei de masline, usturoi zdrobit si suc de lamaie, carnea de pui de tara capata o savoare deosebita, fiind in acelasi timp frageda si suculenta.

  • Supa de pui de tara cu taitei de casa

Un preparat plin de aroma, supa de pui de tara cu taitei de casa este alegerea perfecta. Carnea de pui de tara are un gust instens, bogat, dar in acelasi timp reconfortant, iar taieteii de casa, facuti dintr-un amestec simplu de faina si oua, vor adauga o nota autentica acestui fel de mancare.

  • Pui de tara in sos de vin cu masline si capere

Un preparat mediteraneean, puiul de tara in sos de vin, masline si capere, este alegerea perfecta daca vrei sa vrei sa incerci ceva nou, dar care sa fie pe placul tuturor. 

Carnea se frige intai, apoi se gateste lent intr-un sos de vin alb, la care adaugi masline verzi, capere, ceapa si usturoi, ceea ce o face sa fie aromata si suculenta. 

Aceasta mancare poate fi servita alaturi de o garnitura de cartofi noi sau paine proaspata.

  • Salata festiva cu pui de tara

O salata cu bucati de pui de tara gatit la grill, mix de salata, rosii cherry, castraveti si branza feta, stropita cu un dressing de ulei de masline si otet balsamic, poate servi drept antreu sau o garnitura alaturi de felurile principale. Este un fel de mancare usor de preparat si care nu ar trebui sa lipseasca de la o masa festiva.

  • Rulada de pui de tara cu umplutura de spanac si ricotta

Un preparat cu adevarat special este rulada de pui umpluta cu spanac, ricotta si nuci. Dezoseaza pieptul de pui si bate carnea pana devine uniforma. Umple-o cu un amestec de spanac proaspat, ricotta, nuci tocate, sare si piper, apoi ruleaza carnea si leag-o cu sfoara de bucatarie. Coace rulada in cuptor si serveste-o feliata.

pui de tara

Sfaturi pentru prepararea puiului de tara

Pentru ca puiul de tara sa fie si mai suculent si plin de aroma, lasa-l sa se marineze cel putin cateva ore sau peste noapte in frigider.

Avand o carne mai ferma decat cea a pasarilor pe care le cumperi de obicei din supermarket-uri, puiul de tara trebuie gatit mai lent si la temperaturi mai scazute comparativ cu puiul obisnuit. La temperaturi prea mari, carnea se va gati mult prea rapid si nu se va mai fragezi.

Dupa ce ai gatit carne de pui, lasa-o sa se odihneasca pentru cateva minute inainte de a o taia. Acest lucru o va face sa fie mai frageda si mai gustoasa.

Indiferent de reteta aleasa, secretul unei mese de Paste memorabile sta in calitatea ingredientelor si in dragostea cu care bucatele sunt preparate. 

Pentru acele momente cand vrei sa te asiguri ca totul este perfect, carnea de pasare de tara de la ferma Ograda Verde ofera garantia unui produs superior. Viziteaza OgradaVerde.ro astazi si alege sa aduci pe masa de Paste cea mai buna varianta a traditiei si gustului!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending