„Iesirea in fata lumii cu muzica pe care o pledezi este, si asta, o forma de iubire!”- Dan Grigore invitat la Nocturne - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

„Iesirea in fata lumii cu muzica pe care o pledezi este, si asta, o forma de iubire!”- Dan Grigore invitat la Nocturne

Published

on

„Ieşirea în faţa lumii cu muzica pe care o pledezi este, şi asta, o formă de iubire!”

Un om smerit în faţa artei: pianistul Dan Grigore este invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne”. Joi, 11 noiembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.

„Drumul spre miracol a fost foarte complicat, dar calea e mai importantă decât ţinta!” – poate am auzit rostite sub altă formă aceste vorbe de înţelepciune. De data aceasta, gândul modelat precum notele perfect aşezate într-o partitură aparţin unui om smerit în faţa artei: pianistul Dan Grigore. Drumul din culise până la pian ne va fi descris de muzicianul, pianistul şi profesorul de pian Dan Grigore la „Nocturne”. Joi, 11 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1, vom petrece o seară regală alături de Marina Constantinescu şi Dan Grigore, singurul pianist român cu care a colaborat dirijorul Sergiu Celibidache.

„Cu bătrâneţea, înaintarea în vârstă, perspectiva capătă un câmp de conştiinţă tot mai larg şi începi să realizezi, să îţi dai seama cum a fost drumul, cum a fost calea către până acolo, ce piedici au fost, de ce ţi-au fost puse piedicile, de ce ţi s-au ivit în cale piedicile alea…”, spune invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne”, unde ne vorbeşte despre cum s-a format ca pianist, ce înseamnă pentru artistul Dan Grigore calea pe care a urmat-o în viaţă: „Munca nu se simte. Niciodată n-am avut senzaţia că muncesc. Uneori, am studiat şi câte 14 ore pe zi”. Dar „am avut privilegiul să mă dezvolt influenţat de muzica lui Enescu”, mărturiseşte faimosul pianist.

„Fiind leneş, mi-am inventat nişte exerciţii care să-mi uşureze munca – lenea este un motor creator”, consideră pianistul, pentru care singurătatea e un motor al adevărului interior: „Ai nevoie de singurătate pentru a te dezbăra de adevărurile lumii şi a le descoperi pe ale tale. Ai nevoie să te detaşezi, să te cureţi”.

„Ieşirea în faţa lumii cu muzica pe care o pledezi este, şi asta, o formă de iubire”, mai afirmă pianistul Dan Grigore. Alte consideraţii despre Regele Mihai şi dragostea imensă pe care i-o poartă, dar şi despre ce le-ar cânta politicienilor de astăzi – la „Nocturne”, pe 11 noiembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.

Ne lăsăm cuprinşi de farmecul dialogurilor „Nocturne” cu mari personalităţi ale teatrului, filmului şi muzicii clasice în fiecare joi, de la ora 23.00, la TVR 1. Actorul Marcel Iureş a fost primul invitat al Marinei Constantinescu în noul sezon „Nocturne”, iar pe 21 octombrie, la „Noctune”, am avut întâlnire cu alergătorul de cursă lungă a existenţei şi rezistenţei, Dan Chişu. În ultima ediţie din octombrie a Nocturnelor, Nicu Alifantis a parcurs câteva amintiri dragi alături de Marina Constantinescu.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending