Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi, invitaţi la gala aniversară Automobile Bavaria – 20 de ani (Galerie foto) - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Life Style

Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi, invitaţi la gala aniversară Automobile Bavaria – 20 de ani (Galerie foto)

Published

on

Luni, 29 septembrie 2014, Ateneul Român a găzduit peste 700 de invitaţi, reprezentanţi ai Casei Regale a României, ambasadori, personalităţi ale vieţii politice, culturale şi mediului de afaceri, jurnalişti, pasionaţi ai mărcii BMW, reunite pentru a sărbători prezenţa în România, timp de două decenii, a celei mai de succes mărci de automobile premium din lume.

Numeroase personalități din viața publică au fost prezente la eveniment printre care: Gică Hagi, Ilie Năstase, Emil Hurezeanu, Mircea Geoană, Andreea Raicu, Iulia Vântur, Pupa Pedrini, Nicolae Voiculeț, Amalia Năstase, Toni Grecu și multi altii.

Anul 1994 marchează începutul unei poveşti de succes în business-ul românesc, poveste scrisă alături de BMW de un român de origine germană, Michael Schmidt, întors acasă pentru a susţine dezvoltarea comunităţii din care făcea parte. Astfel, fondatorul Automobile Bavaria Group deschide primul birou BMW în România, cu 3 angajaţi şi 11 automobile vândute în anul respectiv. Printr-o asociere fericită de repere valorice comune, parteneriatul dintre BMW şi Automobile Bavaria a scris de-a lungul anilor pagini de istorie automobilistică în România. Reţeaua de dealeri creată cuprinde acum 11 locaţii (showroom-uri şi

service

 BMW) în diverse regiuni ale ţarii, singurul service Rolls-Royce pe o rază de 1000 de kilometri (localizat în Băneasa), o reprezentanţă şi trei service-uri MINI, o divizie BMW Motorrad, cinci dealeri BMW în Germania şi primul service BMW Advanced Body Repair inaugurat anul acesta in Otopeni.

În cadrul galei aniversare Automobile Bavaria – 20 de ani, publicul a asistat la un spectacol susţinut de Camerata Regală şi London Quartet, nu înainte de mesajele de întampinare primite din partea lui. Michael Schmidt, Preşedinte al Automobile Bavaria Group şi ale lui Andrea Castronovo, Președinte BMW Group Europa Centrală și de Sud-Est.

Un moment special a avut loc la lansarea modelului BMW i8 precedat de reprezentaţia maestrului naist Nicolae Voiculeţ, celebru pe mapamond pentru măiestria sa.

În contextul aniversării celor două decenii de activitate, Dr. Andrea Castronovo – Președinte BMW Group Europa Centrală și de Sud-Est a declarat: “Automobile Bavaria a avut mereu o preocupare constantă faţă de dezvoltarea reţelei proprii de dealership-uri BMW în România şi de aceea dorim să îi felicităm pentru investiţiile semnificative pe care grupul le-a făcut în principalele oraşe din ţară, din Constanţa până la Timişoara, contribuind astfel nu doar la dezvoltarea unui business sănătos ci şi la crearea de noi locuri de muncă şi la dezvoltarea economică autohtonă.

Pe lângă activităţile legate de mărcile BMW, BMW M, MINI, Rolls-Royce şi Motorrad, Automobile Bavaria se va extinde incluzând între mărcile pe care le comercializează şi gama BMW i. În curând Automobile Bavaria va deveni dealer şi service autorizat pentru automobilele BMW i. Bucureşti este cel de-al şaselea oraş din Uniunea Europeană, ca mărime, de aceea prezenţa BMW i în ţară o considerăm justificată. Aşadar privim către viitor cu încredere pentru o nouă poveste de succes a BMW în România”.

Advertisement

Michael Schmidt, preşedintele Automobile Bavaria Group a declarat: “În 1993 eram la părinții mei în Germania de Crăciun și m-am întâlnit cu un prieten care lucra la centrul de cercetare al BMW; acesta mi-a povestit despre intenția concernului de a lansa marca în România. La 1 aprilie am început activitatea de distribuție a BMW în România. Am pornit cu un birou  în singurul centru de afaceri din București și am vândut 11 mașini cu ajutorul a trei angajați. Astăzi, după 20 de ani, Grupul Automobile Bavaria are peste 600 de angajați și 15 dealeri în două țări. Faptul că am rămas în România și am investit aici în ultimii 20 ani, este o dovadă încrederii mele în această piață și în mărcile pe care le reprezentăm.”

În a doua parte a galei aniversare, Automobile Bavaria a pregătit o serie de surprize invitaţilor prin prezentarea în premieră a modelelor cu propulsie electrică BMW i3 şi BMW i8, a noului BMW Seria 2 Active Tourer – primul model BMW cu tracţiune faţă, precum şi a modelului Rolls-Royce Wraith.

BMW i8 – pentru prima dată în România

Automobile Bavaria a prezentat în premieră în Romania, noul BMW i8, unul dintre cele mai spectaculoase automobile create vreodată de BMW. Tehnologia inovatoare a şasiului garantează performanţe de maşină sport cu un consum conform ciclului UE de testare de numai 2,1 litri per 100 km. Pentru atingerea acestor performanţe, BMW i8 foloseşte un sistem de propulsie plug-in hybrid care dispune de două motoare electrice, un propulsor pe benzină de 1,5 litri şi 170 kW/231 CP şi două cutii de viteză pentru o acceleraţie 0 – 100 km/h de numai 4,4 secunde. Coordonat electronic, sistemul de propulsie poate asigura propulsia, tracţiunea faţă sau tracţiunea integrală, în funcţie de situaţie.

Noul BMW i8 se remarcă şi prin folosirea materialelor inovatoare. Asemeni BMW i3, se bazează pe o structură BMW LifeDrive, care combină un şasiu de aluminiu cu o caroserie realizată din fibră de carbon. Gama extinsă de materiale ultrauşoare, care include, de exemplu pentru lunetă, sticlă ranforsată chimic similară celei folosite la telefoanele mobile, asigură o masă totală de sub 1500 kg, remarcabilă pentru un automobil plug-in hybrid.

Victor Bogdan Gheorghita

https://www.facebook.com/AvvPhoto

https://www.facebook.com/AvvPhoto

https://www.facebook.com/AvvPhoto

Victor Bogdan Gheorghita Victor Bogdan Gheorghita

Foto: Victor Bogdan Gheorghita & https://www.facebook.com/AvvPhoto

Mihai Știrbu este Senior Editor și îi poți scrie la mihai.stirbu(a)radardemedia.ro

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending