Implant dentar vs tratament de canal: care crezi că este cel mai bun tratament? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Life Style

Implant dentar vs tratament de canal: care crezi că este cel mai bun tratament?

Published

on

Cu toate că stomatologia a evoluat foarte mult în ultimii ani și aproape toate tratamentele se realizează cu anestezie locală, multe persoane încă au teamă de dentist. Astfel, ajung la consult abia când problemele sunt foarte avansate și tratamentele vor fi de durată și destul de costisitoare. Când durerile sunt foarte mari, nu de puține ori ori oamenii cred ca singura soluție este extracția dentară. Cu toate acestea, extracția dentară reprezintă ultima soluție în cazul în care un dinte este afectat fie de o fractură, fie de o carie profundă. 

Nimic nu poate înlocui un dinte natural, așa că este de preferat să alegi întotdeauna păstrarea dinților și tratarea lor, indiferent cât de mult va dura tratamentul. În ceea ce privește costurile, din start îți putem spune că păstrarea dinților este mult mai ieftină decât extragerea lor și inserarea unui implant dentar

Dacă ai o carie care doare, trebuie să știi că este vorba despre o carie extinsă, care a ajuns la dentină și posibil și la nerv. În funcție de rezultatul radiografiei și de ceea ce găsește medicul pe măsură ce va curăța caria, se va decide cel mai bun plan de tratament pentru tine. Cel mai probabil, pentru a evita complicațiile și pentru a păstra dintele, se va opta pentru un tratament de canal. Ce presupune acesta? 

Foarte multe persoane se sperie când aud de tratament de canal, mai ales că sunt și foarte multe mituri apărute în jurul acestuia. Tratamentul de canal presupune extragerea nervului și curățarea completă a cariei. Nervul se extrage pentru că nu există soluții pentru ca acesta să fie refăcut. În momentul în care caria îl afectează, este de preferat înlăturarea lui, pentru a nu se ajunge la o infecție. Chiar dacă nervul este înlăturat, nu înseamnă că dintele este ,,mort”. Dintele va fi în continuare irigat cu sânge și va primi impulsuri nervoase, însă mai slabe, de la țesuturile din jur, cât să rămână o structură vie. După scoaterea nervului, canalele se vor astupa cu soluții speciale, iar mai apoi se va trece la reconstruirea coroanei dentare. Dacă aceasta nu este extrem de afectată, poate fi pusă o plombă. Însă, de cele mai multe ori, după un tratament de canal este necesară o coroană dentară, deoarece reconstrucția nu este posibilă. 

Ca o concluzie, dintre implant dentar și tratament de canal, cea mai bună soluție este tratamentul de canal. Cu ajutorul lui, se poate păstra dintele și astfel se evită tratamente mai complicate, cum sunt extracția și implantul dentar. Nimic nu poate înlocui în totalitate rădacinile naturale ale dintelui, așa că trebuie să faci tot posibilul pentru a ajunge la medic de două ori pe an și pentru a-ți trata cariile încă din stadiu incipient. 

Dacă ai nevoie de o clinică stomatologică de încredere, îți recomandăm Smile Ambassador, locul unde dinții tăi primesc a doua șansă! 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending