Connect with us

UTILE

Implantul dentar – etape și recomandări post intervenție

Published

on

Implanturile dentare sunt folosite atunci când unul sau mai mulți dinți sunt pierduți. Ele nu sunt doar estetice, ci și foarte rezistente. Deși procedura de implantare nu este invazivă, trebuie urmate recomandările unui specialist pentru a evita complicațiile și intervențiile chirurgicale.

Recomandări după implantarea dintelui

  • Pentru a scăpa de umflături după implantare, este bine să aplici pungi cu gheață. Cu toate acestea, trebuie amintit că vânătăile și umflarea sunt un simptom standard după procedură, mai ales atunci când are loc o implantare prin aditie de os. Așa că atunci când apar, nu îți face griji;
  • În primele zile după procedură, plasează capul deasupra liniei corpului în timpul somnului;
  • Nu încălzi zona iritată, de exemplu dormind pe o parte sau sprijinind capul cu mâna;
  • Nu atinge implanturile și împrejurimile acestora;
  • Fumatul și consumul de alcool sunt interzise până la cel puțin 7 zile de la tratament, deși este recomandat să se renunțe definitiv la produsele din tutun;
  • Timp de câteva săptămâni, trebuie avută o grijă deosebită cu igiena orală zilnică. Este indicat să îți periezi dinții cu o periuță de dinți cu peri moi și să clătești gura cu lichide antibacteriene;
  • Dacă iei antiinflamatoare sau antibiotice la recomandarea medicului, respectă dozele indicate.

Când poți începe să mănânci normal după implantare?

Nu trebuie să consumi alimente timp de cel puțin două ore după procedură. De asemenea, este recomandat ca în următoarele 2 zile, pacientul să renunțe la consumarea meselor calde, înlocuindu-le cu alimente reci, lichide. În primele 48 de ore, merită evitate și produsele lactate și băuturile carbogazoase. Nu este permis consumul de alcool.

Până când un implant dentar se vindecă, nu trebuie să mesteci sau să muști alimente tari cu partea în care se află implantul. De asemenea, nu este recomandat să consumi mâncăruri picante care pot provoca iritații în zona de plasare a implantului.

Plasarea implantului dentar și efortul fizic – este posibil?

Timp de 7 zile după procedura de implantare, ar trebui să eviți efortul fizic intens, ridicarea și aplecarea. Până la dispariția completă a umflăturii, se recomandă, de asemenea, să nu mergi la piscină, saună sau solar.

În ce cazuri ar trebui să contactezi imediat medicul dentist?

Deși procedura de implantare este una dintre procedurile dentare mai puțin invazive, trebuie amintit că este procedura chirurgicală de implantare a unui șurub de titan în maxilar. Prin urmare, pacientul trebuie, în primul rând, să urmeze cu strictețe recomandările medicului dentist și să observe, de exemplu, dacă există vreo schimbare la locul implantului.

Pentru a evita complicațiile, te sfătuim să alegi clinica stomatologică potrivită. În cadrul acesteia, o echipă experimentată de specialiști va efectua investigații amănunțite, va planifica procedura de implantare și va obține efectul dorit.

După procedură, pacientul primește o listă de indicații și medicamente prescrise de medicul dentist. Efectele adverse precum edemul sunt normale, așa că pacientul nu trebuie să se alarmeze. 

Un alt simptom comun este, de asemenea, apariția unei vânătăi în jurul implantului. Poate dura până la două săptămâni, dar este o reacție naturală a organismului la o intervenție chirurgicală și nu ar trebui să ridice nicio îngrijorare.

Trebuie reținut că respectarea recomandărilor va scurta perioada de vindecare a țesuturilor după operația de implant și va ajuta la ameliorarea oricăror simptome neplăcute asociate cu aceasta.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending