IMPRESIONANT | Cel mai inalt turn spirala din lume a fost inaugurat in Dubai! (foto si video) - RADAR DE MEDIA
Connect with us

EVENTS

IMPRESIONANT | Cel mai inalt turn spirala din lume a fost inaugurat in Dubai! (foto si video)

Published

on

După cel mai înalt zgârie-nori din lume, cel mai înalt imobil rezidenţial şi cel mai înalt hotel, Dubai-ul are de acum cel mai înalt turn din lume în formă de spirală, relatează AFP. 

Turnul Cayan, inaugurat în această săptămână în portul artificial din Dubai, are o structură metalică de 310 metri.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=02g4ISXDzqU[/youtube]

Potrivit constructorului său, 80% din cele 495 apartamente au fost vândute unor cumpărători de diferite origini, reflectând diversitatea naţionalităţilor care coexistă în oraşul emirat. Apartamentele au vedere la port, mare şi către Palm Jumeirah, celebra insulă artificială în formă de palmier. Cel mai ieftin apartament costă 544.000 de dolari. Turnul, a cărui construcţie a costat un miliard de dirhami (272 milioane de dolari), are 75 de etaje. Fiecare etaj este decalat de precedentul cu 1,2 grade, având o răsucire de 90 de grade.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UeEQbEJUwsc[/youtube]

Cayan a început să fie construit în 2006, dar finalizarea sa a fost amânată de criza financiară care a afectat Emiratele Arabe Unite în 2009 şi din cauza unor probleme tehnice. Acest turn a fost conceput de acelaşi cabinet de arhitecţi care a proiectat şi Burj Khalifa, firma Skidmore Owings & Merrill, cu sediul la Chicago.

Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume, cu o înălţime de 828 metri, a fost inaugurat în ianuarie 2010. În mai 2012, emiratul a inaugurat cel mai înalt turn rezidenţial din lume, Princess Tower, cu o înălţime de 414 metri. În decembrie 2012, şi-a deschis porţile cel mai înalt hotel din lume JW Marriott Marquis, două turnuri gemene de 355 metri.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hwWhqA1sSfk[/youtube]

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending