Connect with us
  • Paula Seling deschide seara finalei cu un moment „fusion” între pop şi muzica populară din Maramureş, alături de artişti ai zonei: Dumitru Fărcaş, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, familia Petreuş, Cornelia şi Lupu Rednic.
  • Zoli Toth, Randi, Horia Moculescu, Cezar Ouatu – cu recitaluri inedite în finala Eurovision România.
  • Publicul îşi votează favoritul la Eurovision dintre: Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Vanotek feat. The Code & Georgian şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ. 

 

Muzică electronică, dar şi populară, ţipurituri, dar şi ritmuri moderne, instrumente noi şi concepte muzicale în premieră, explozie de lumină şi culoare, un show cu emoţii şi plin de dinamism vom vedea şi asculta duminică seară, în finala Selecţiei Naţionale Eurovision.

După ce şi-au încheiat vineri misiunea în cadrul concursului, patru dintre cei cinci membri ai juriului – Zoli, împreună cu Zoli TOTH Project, Cezar Ouatu, Randi şi Uddi alături de Horia Moculescu – susţin recitaluri care mai de care surprinzătoare. Paula Seling, care ne-a reprezentat, împreună cu OVI, la Eurovision în 2010 şi 2014, nu putea lipsi de la Baia Mare. În deschiderea finalei ea aduce, împreună cu artişti ai zonei, reinterpretări ale unor melodii populare din Maramureş. Şi Lidia Isac, reprezentanta din acest an a Republicii Moldova la Eurovision, vine să ne cânte melodia cu care va concura la Stockholm.

Finala Eurovision România poate fi urmărită în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR HD, TVR Moldova, iar online pe TVR+ şi eurovision.tvr.ro, duminică, 6 martie, de la 20.30.

Paula Seling – „fusion” între pop şi muzica populară din Maramureş, cu Dumitru Fărcaş, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, familia Petreuş, Cornelia şi Lupu Rednic

„Am noroc că ştiu cânta” şi „Maramureş, plai cu flori” vor răsuna din glasurile băimărencei Paula Seling şi ale celorlalţi artişti maramureşeni pe care i-a invitat în recitalul ei de deschidere din seara finalei. „Am intrat cu drag în proiectul Eurovision de anul acesta, la propunerea echipei TVR. Ideea era să punem în valoare temele specifice Maramureşului prin îmbinarea lor cu piesele pop pe care le cânt, într-un mix dinamic, plin de culoare, cu invitaţi de marcă, ce reprezintă Maramureşul meu drag: Dumitru Fărcaş, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, familia Petreuş, soţii Cornelia şi Lupu Rednic. Aveţi multe surprize! Urmăriţi Eurovisionul, de la Baia Mare”, ne invită Paula Seling.

 

Clopotul Catedralei din Baia Mare se aude de pe scena finalei Eurovision România

În seara finalei Eurovision România, Zoli TOTH Project lansează un nou concept de show, „Cocoon”, o premieră atât pentru pentru fanii Eurovision, cât şi pentru publicul larg. Clopotul Catedralei din Baia Mare se va auzi de pe scena finalei Eurovision România în recitalul lui Zoli. Tot atunci, spectatorii şi telespectatorii vor descoperi şi un nou instrument muzical.

„Recitalul pe care l-am pregătit va îmbina elemente din muzica tradiţională cu muzică electronică şi va reuni pe scenă opt percuţionişti şi în jur de 30 de dansatori. Am ales să colaborăm cu artiştii locali, printre care Ansamblul Naţional de Dansuri Transilvania şi Clubul Galactic Dance, alături de Feeling Groove Dance Studio. Invitatul nostru special în recital este Grigore Leşe. Tot pentru recital, echipa TVR a pregătit un design de lumini şi o grafică aparte. Ce a rezultat vedeţi duminică seară, la finală”, ne-a spus Zoli TOTH, care va cânta cu Grigore Leşe o piesă compusă de el. De altfel, muzica întregului recital Zoli TOTH Project este compusă de liderul grupului.

„Într-atât de departe a mers generozitatea gazdelor noastre din Maramureş, încât ne-au ajutat să aducem clopotul Catedralei din Baia Mare pentru a se auzi pe scena Eurovision, în show-ul imaginat de Zoli Toth Project. Atât membrii juriului, cât şi concurenţii şi ceilalţi artişti prezenţi în finală cu recitaluri au gândit momente speciale, au repetat cu maximă dedicaţie pentru a face din seara finalei Eurovision România una de neuitat! Vă aşteptăm duminică seară să-i urmăriţi!” – Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului.

Pe Dinică, l-a făcut celebru şi ca interpret. Apoi, de-a lungul vremii, a fost preluată de numeroşi artişti, fiecare aducându-i o notă proprie. În seara finalei, o nouă versiune a melodiei „Vagabondul vieţii mele” se va auzi de la Baia Mare, într-o interpretare cu totul inedită şi, cu siguranţă, memorabilă: Horia Moculescu, Randi şi Uddi, două generaţii într-un trio surprinzător. Un alt moment surpriză este schimbul de instrumente muzicale dintre Zoli şi Horia Moculescu, astfel că Zoli ia loc la pian, iar Horia Moculescu trece şi încearcă sonorităţile bongos.

Şi Cezar Ouatu a pregătit un recital pentru show-ul din 6 martie. Artistul va interpreta „Rise Like a Phoenix”, hitul care i-a adus Conchitei Wurst marele trofeu Eurovision în 2014 şi recunoaşterea internaţională.

Paula Seling si echipa TVR

Paula Seling si echipa TVR

Zoli Toth

Zoli Toth

Reprezentanta Moldovei la Eurovision 2016, invitată în finala Eurovision România

Un zâmbet de Hollywood, o voce puternică, un caracter de luptătoare – aceasta e Lidia Isac, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2016. Piesa cu care a câştigat selecţia naţională a Republicii Moldova şi cu care va participa la Stockholm se numeste “Falling Stars”. În seara finalei Eurovision România, ea îşi prezintă piesa câştigătoare pe scena de la Baia Mare.

Tânăra de 22 de ani, Lidia Isac este absolventă a şcolii muzicale, specialitatea pian şi absolventă a facultăţii de jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova. În prezent, Lidia urmează un masterat în „Relaţii publice şi comunicare”. ”Falling Stars” este semnată de o echipă internaţională de autori (Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Ellen Berg, Leonid Gutkin), ale căror compoziţii au ocupat locuri importante la ediţiile precedente ale concursului Eurovision. Dintre acestea, “A Million Voices”, interpretată de Polina Gagarina, care a reprezentat Rusia, s-a clasat pe locul 2 în 2015.

Advertisement

Publicul votează timp de o oră şi alege reprezentantul României pentru Eurovision 2016

În finala Selecţiei Naţionale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot. Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Vanotek feat. The Code & Georgian, Doru Todoruţ feat.

Irina Baianţ sunt concurenţii pe care îi vom vedea pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, în finala naţională a concursului Eurovision 2016. Dintre ei, publicul va alege câştigătorul. Ordinea intrării în concurs în finala Eurovision România se va stabili în direct la TVR 1, în emisiunea Eurovision – Selecţia Naţională, transmisă de la Baia Mare sâmbătă, 5 martie, de la 20.30.

Irina Baiant & Doru Todorut

Irina Baiant & Doru Todorut

Vanotek

Vanotek

Ovidiu Anton

Ovidiu Anton

M I H A I

M I H A I

Florena

Florena

Dream Walkers

Dream Walkers

DETALII PE URMATOAREA PAGINA![nextpage]

 

Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…06), prin SMS, la numărul 1200 (tarif: 1 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon – 1200 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 06, cu acelaşi tarif (1 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide după 60 de minute, la semnalul „STOP VOT!”.

Finala Eurovision România se vede în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova, iar online, pe www.tvrplus.ro şi eurovision.tvr.ro.
Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. Pe eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informaţiile despre concurs, inclusiv Regulamentul oficial, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision.

 

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

IN Trending