Connect with us

ADVERTORIALE

În căutarea celor mai bune perne și pilote

Published

on

Reclame

În ciuda disponibilității unei game largi de umpluturi sintetice și naturale, adevărul este că cele mai bune perne și pilote sunt umplute cu puf nou de gâscă sau de rață de înaltă calitate. Lejeritatea unor pilote pufoase este proporțională cu capacitatea sa de a se încălzi în lunile reci de iarnă, precum și de a oferi o răcoare plăcută în canicula verii.

Pernele și pilotele pufoase sunt asociate cu dormitoarele luxoase ale aristocraților și vedetelor de la Hollywood. Volumul lor magnific creează senzația de dormit pe un nor pufos – niciun material sintetic nu se poate apropia de puful natural în calitate, higroscopicitate, conductivitate termică și capacitatea de a afecta atât fizic, cât și vizual.

De ce să luați o pilotă de puf?

Puful este higroscopic, elastic, moale și permite, de asemenea, să circule aerul în așternut, motiv pentru care se spune că „respiră”. Pentru toate produsele umplute cu acest filler natural, materiile prime sunt selectate în funcție de multe criterii – de la rezistență și aspect frumos până la greutate. Greutatea redusă cu capacitate mare de încălzire este cea care determină popularitatea pilotelor de puf.

În mod tradițional, pilota de puf este considerată cea mai caldă și cea mai răsfățată opțiune. În acest sens, nu este de mirare că pilota de puf nu și-a pierdut popularitatea de secole. În același timp, metodele moderne de prelucrare și de coasere a huselor au permis îmbunătățirea semnificativă a caracteristicilor acestui tip de lenjerie de pat. Pilotele din puf sunt cele mai potrivite pentru iarnă, dar vă veți simți confortabil sub ele și vara.

Experții recomandă să acordați o atenție deosebită umpluturii, atunci când alegeți o pilota pufoasă și moale. Pentru umplerea pilotelor se poate folosi puf de gâscă sau de rață, precum și o combinație a ambelor în proporții diferite. Cele două tipuri de pene au valori și proprietăți de izolare termică diferite, motiv pentru care caracteristicile produselor realizate din ele diferă.

Puful de gâscă albă are cea mai mare performanță în ceea ce privește:

• Greutate mica;

• Igienă;

• Ventilare;

• Termoreglarea;

• Practicitate și durabilitate.

Puful de gâscă gri este mai accesibil. În același timp, proprietățile sale termice nu sunt mai rele decât cele ale albului, care este mai scump. Opțiunea cea mai bugetară sunt pilotele și pernele din puf de rață. Prețul mai mic se datorează faptului că în ceea ce privește proprietățile de termoizolație, moliciunea și durabilitatea, puful de rață este inferior pufului de gâscă. Pilotele realizate cu această umplutură vor rezista în medie aproximativ 5-7 ani, în timp ce puful de gâscă își poate păstra proprietățile timp de 10-15 ani.

cele mai bune perne și pilote

Penele au un loc în umplutura bună?

Calitatea unei pilote pucioasa depinde în întregime de umplutura acesteia. Pentru a crește elasticitatea pilotei și a reduce costurile de producție, pe lângă puf, se folosesc pene mici și noi. Produsele de lux sunt 100% puf, folosind puf alb de gașcă. Cu toate acestea, cele mai comune produse de pe piață sunt produsele din puf și pene, care au și avantajele lor.

În același timp, raportul dintre puf și pene poate fi diferit, ceea ce determină categoria produsului. Cele mai ieftine pilote sunt cele care conțin 30% puf și 70% pene. Categoria premium include produse în care puful este de 90%. De asemenea, atunci când cumpărați o pilota de puf, ar trebui să acordați atenție caracteristicilor husei.

Cele mai practice și mai scumpe sunt modelele de casete, în care fiecare secțiune este cusută separat, ceea ce împiedică migrarea pufului și păstrează uniformă structura pilotei. Pilotele cu un model pătrat mare sunt, de asemenea, o opțiune excelentă, în timp ce matlasarea cu rânduri paralele reduce oarecum durabilitatea produsului, deoarece puful nu este la fel de uniform distribuit în ele.

Pilotele sunt, de asemenea, împărțite pe sezon – există iarnă (dens), vară (super ușoare și aerisite) și toate anotimpurile, potrivite pentru regiunile cu climă temperată. Tipul de plapumă reflectă și calitatea produsului final. Husele dense din percal de bumbac 100% sunt moi și plăcute la atingere și în același timp nu lasă puful să iasă la suprafața.

Care sunt cele mai bune perne conform umpluturii?

Un somn sănătos, atunci când o persoană se trezește proaspătă și odihnită, este imposibil fără o pernă selectată corespunzător și nu numai dimensiunea este importantă, ci și ceea ce este înăuntru. Prin urmare, atunci când caută o pernă nouă, cumpărătorul trebuie să stabilească de ce tip de umplutură are nevoie, de aceea trebuie să știe ce tipuri există și cum diferă.

Este imposibil să dai un răspuns definitiv la întrebarea care sunt cele mai bune perne în funcție de umplutură, deoarece diferite persoane au preferințe și nevoi diferite. Un lucru este însă cert – perna trebuie să fie suficient de densă pentru a menține capul în poziția corectă în timpul somnului.

Dacă este ales incorect, vertebrele cervicale ale coloanei vertebrale se îndoaie, mușchii suferă o tensiune inutilă și, prin urmare, suferă, nervii și vasele de sânge sunt presate. Drept urmare, persoana doarme prost, iar dimineața se trezește obosită, cu o durere de cap și o dispoziție proastă.

Umplutura oferă nu numai formă și elasticitate pernei. De aceasta depind termoreglarea și ventilația produsului, care la rândul său determină igiena somnului. Preferințele fiecăruia sunt diferite și, prin urmare, mărimea, înălțimea și fermitatea sunt selectate individual.

Materiale naturale sau artificiale – ce este mai bine?

În căutarea celei mai bune perne pentru dormit, mulți oameni apelează la produse cu umplutură naturală. Fibrele naturale de origine vegetală și animală sunt folosite ca material pentru umplerea pernelor. Ei atrag în primul rând prin respectarea mediului înconjurător, dar caracteristicile lor operaționale sunt ușor diferite, ceea ce se datorează diferențelor de textura și proprietățile materiilor prime.

Advertisement

Ecologia are și un dezavantaj: componenta naturală crește prețul pernei și necesită o îngrijire specială. De asemenea, unele materiale naturale nu sunt recomandate persoanelor cu alergii și, în plus, pot deveni un teren propice pentru ciuperci și alte microorganisme.

Pe de altă parte, materialele de umplutură sintetice sunt ieftine, dar nici nu se pot adapta nevoilor organismului. Avantajul lor este că pot fi spălate fără probleme, dar în același timp sunt conductor de electricitate statică și sunt adesea cauza transpirației pe cap în timpul somnului. Vata sintetică este un astfel de exemplu. În plus, cu greu își păstrează forma sub compresie.

Puful este cea mai favorabilă opțiune de umplutură și nu întâmplător este prezent în cele mai luxoase perne de hotel. Metodele moderne de obținere a acestei materii prime sunt umane, iar tehnologia de producție include spălarea de până la 8 ori a pufului și a penelor colectate. Ca urmare, riscul de alergii este complet eliminat.

Pentru a alege cea mai bună pernă de puf, trebuie să fii conștient de preferințele tale pentru acest accesoriu de dormit. Unii oameni dorm bine pe perne foarte joase, în timp ce alții preferă produsele cu înălțime și volum maxim. Modelele mediu-înalte cu fermitate medie sunt versatile și potrivite atât pentru cei care dorm pe spate, cât și pe cei care dorm pe lateral.

Sunt cerințele de întreținere un factor?

Mulți oameni ar renunța la cele mai bune perne din puf nu din cauza prețurilor lor relativ mari, ci din cauza specificului suportului lor. Cert este că umpluturile din puf nu le place apa, motiv pentru care nu toate produsele de pe piață pot fi spălate. Anumite produse de marcă au instrucțiuni clare pentru curățarea chimică.

Cu toate acestea, pe piață există perne minunate din puf de gâscă și rață care se pot spăla la mașină. Deoarece puful are de obicei o cantitate semnificativă de timp pentru a se usca complet, spălarea frecventă vă poate priva de perna preferată pentru perioade lungi de timp.

Pentru a evita necesitatea unei curățări temeinice, perna trebuie îmbrăcată într-o husă, care poate fi îndepărtată și spălată. Fețele de pernă din mătase sunt un plus excelent pentru acest accesoriu de dormitor luxos. Aerisirea și pufăirea pernei de puf va ajuta la eliminarea umezelii reziduale și la restabilirea volumului umpluturii delicate.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending