vineri, martie 29, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
    AcasăȘTIRIADVERTORIALEÎn ce condiții ai nevoie să apelezi la o clinică de psihiatrie?

    În ce condiții ai nevoie să apelezi la o clinică de psihiatrie?

    Există numeroase situații care impun necesitatea unui consult psihiatric de specialitate. Cu toate acestea, societatea nu tratează cu suficientă seriozitate sănătatea mintală, vizitele la psihiatru fiind considerate adesea motiv de rușine. Problema este cu atât mai gravă cu cât, netratate la timp, afecțiunile psiho-afective pot pune în pericol sănătatea și siguranța pacientului, dar și a celor din jur. Fiecare persoană are probleme și are dreptul să primească ajutor spre a le rezolva, iar vizita la un cabinet de psihiatrie poate reprezenta primul pas spre vindecare.

    Cu ce se ocupă un medic psihiatru?

    Psihiatria este acea ramură a medicinei care se ocupă cu depistarea, investigarea și tratarea tulburărilor mentale. Medicul psihiatru îndeplinește nenumărate roluri într-un cabinet psihiatric, având atât cunoștințe psihologice, cât și neurologice. Altfel spus, el este cel care tratează afecțiuni mentale cu un grad înalt de severitate prin administrarea de medicamente puternice.

    Care sunt cele mai des întâlnite tulburări psihice?

    O tulburare psihică poate fi constatată în momentul în care individul își creează o lume proprie în din care nu vrea să se desprindă și renegă realitatea cotidiană; atunci când devine obsesiv preocupat de propria persoană sau de propriul corp sau când nu mai acceptă nimic din jur, pe sine sau pe alții, nemaiputându-se adapta la viața normală.

    Psihiatria împarte tulburările psihice în 8 categorii principale, fiecare prezentând afecțiuni specifice:

    • Tulburări de dispoziție (boala maniaco-depresivă);
    • Tulburări de anxietate (Tulburarea de anxietate generalizată; Tulburarea de panică; Agorafobia; tulburarea obsesiv-compulsivă; Tulburari severe de stres etc.);
    • Schizofrenia;
    • Tulburări organice cerebrale (delir; demență)
    • Tulburări ale apetitului (bulimia sau anorexia nervoasă)
    • Tulburări de somatizare;
    • Tulburări de personalitate (Personalitatea paranoidă, schizoidă, borderline, antisocială, depresivă, etc.
    • Tulburări legate de consumul de substanțe psihoactive (alcoolism; dependența de substanțe ilicite etc.)

    Care sunt factorii de risc asociați afecțiunilor psihiatrice?

    Motivele care pot conduce la dezvoltarea și instalarea unor probleme de natură psihiatrică sunt multiple și își pot găsi rădăcina în diverse surse. Spre exemplu, mediul înconjurător are un impact vital asupra felului în care creierul și mintea se dezvoltă. De asemenea, gena joacă un rol decisiv în această ecuație, dat fiind faptul că bolile psihice au o rată crescută de transmitere ereditară. La fel de importanți sunt și stimulii la care te expui zilnic. Stresul, problemele greu de gestionat, supărări și alte neplăceri manifestate pe termen lung, pot influența percepția despre lume. Nu în ultimul rând, biochimia creierului influențează aceste tulburări, anumite reacții chimice putând declanșa, la un moment dat, probleme de percepție, comportament, raționalizare, etc.

    În ce situații este important să apelezi la o clinică de psihiatrie?

    O vizită la medicul psihiatru nu determină neapărat faptul că te confrunți cu o problemă de natură psihică, ci mai degrabă reflectă grija și responsabilitatea pe care le ai față de propria sănătate. Cum avem grijă de propriul corp și efectuăm nenumărate controale de rutină, la fel trebuie să facem și cu mintea. Este recomandat să faci o programare la un cabinet de psihiatrie in Bucuresti oricând simți nevoia unui ajutor de specialitate, iar orice modificări care apar la ritmul tău obișnuit de viață ar trebui să îți ridice un semnal de alarmă. Schimbările bruște de dispoziție, insomniile, problemele de apetit, dispariția totală a interesului pentru lucrurile care îți aduceau plăcere, dorința de izolare, comportamente neobișnuite sunt doar câteva dintre semnele care ar trebui să te determine să faci o vizită la o clinică de psihiatrie în București. Nu te lăsa influențat de factori externi și nu amâna această vizită pentru că, cu cât acționezi mai repede, cu atât cresc șansele să descoperi problema într-o stare incipientă și să o tratezi mult mai ușor.

    Sorin Clickbrainiacs.ro

    ARTICOLE SIMILARE

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    - Advertisment -spot_img

    Articole recente