vineri, martie 29, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
    AcasăUTILEIn constructii se lucreaza si iarna la finisarea interioarelor !

    In constructii se lucreaza si iarna la finisarea interioarelor !

    Constructorii lucreaza ca albinele neintrerupt. Vara se lucreaza afara, la fundatii, la edificarea constructiei si la compartimentarea blocului sau a imobilului, in timp ce iarna se fac finisaje, se pun ferestre si se monteaza parchet. Cei disciplinati si harnici au salarii bune si satisfactia ca in urma lor se ridica scoli, spitale, cartiere intregi uneori.

    Ca sa iasa la pensie sanatosi de pe santier, porta casca de protectie si salopete, fiindca nu se poate lucra cu hainele de iesit in oras.

    De pe santier, zidarii se deplaseaza in locurile in care sunt cazati, fiindca nu pot dormi in constructiile acelea neincalzite si neterminate. Destul ca stau toata ziua in curent, praf, toxicitate, noaptea vor sa aiba un somn odihnitor. Desi munca lor este foarte grea, ei au simt estetic si sunt mandrii. Pe zidarii adevarati nu ai sa-i vezi niciodata in metrou sau autobuz plini de praf si de pete de var sau de beton!

    I-am urmarit cum se urca din statie apropiata punctului de lucru si m-am mirat ca aveau parul stralucitor de curat pentru niste oameni care vin in contact des cu praful. Daca ar fi fost vara, as fi inteles cum decurge totul. Pun la soare pet-uri pline cu apa, apa se incalzeste, iar inainte de plecare se spala pe cap si inlatura murdaria de pe corp sa ajunga in punctele de cazare (unii dintre ei dorm chiar la hotel) aranjati si perfect curati. Dar iarna?

    Fac parte oamenii de pe santier din categoria celor de care nu se lipeste mizeria? Imi aduc aminte, cum un batran din sat, care admira o fata foarte curata, imi spunea: ”Amalia si daca inoata prin noroaie, tot curata iese din ele. Stii parca nu se lipeste mizeria de fata aceasta!”

    Daca as fi fost un detectiv, i-as fi urmarit, asa nu imi ramanea decat sa ii intreb direct.

    Raspunsul era simplu de tot, dar nu m-am gandit pret de-o clipa la el:

    cabina cu grup sanitar incalzita, instalata pe santier ca toti muncitorii de acolo sa o foloseasca iarna si vara, cand ninge si cand ploua.

    Nici macar vara nu puteau sa se spele afara, cum am crezut in mod eronat. Santierul este inconjurat de blocuri si chiar si in curte se vede ca in palma de la etajele superioare din blocurile vecine. In plus, fiecare muncitor doreste sa i se respecte dreptul la intimitate.

    Imi relata cu lux de amanunte conditiile premium din aceste cabine cu toaleta si cu dus si organizarea ireprosabila ca fiecare muncitor sa poata pleca de la serviciu curat.

    Seful de santier a comandat patru cabine cu grup sanitar de dimensiuni generoase, in care sa incapa 4-5 persoane ca toti sa aiba dreptul sa isi asigure igiena zilnica la iesirea din schimb. Fiecare cabina de dus este separata de celelalte, iar muncitorii nu se vad unii pe altii fiindca nimeni nu ar fi incantat sa fie vazut gol in timp ce isi face baie.

    Ascultam ca vrajita explicatiile si mi-am amintit cu amaraciune cat de grea a fost viata de camin din punctul acesta de vedere! Ne tineam rand la dusuri si nu puteai sa tragi o perdea sa nu fi vazuta de colege. Erai admirata in toata slendoarea chiar si de colegele care veneau sa se spele pe maini sau pe fata sau aveau nevoie la toaleta.

    Cat am stat la camin, nu am avut un moment de intimitate. Te spalai in vazul tuturor, te schimbai de haine in vazul tuturor. Din acest punct de vedere, am asociat viata de camin cu o inchisoare, cu toate ca la inchisoare nu am fost niciodata, dar mi s-a descris viata de acolo…

    Afland numele furnizorului, am intrat din curiozitate pe site-ul firmei Cabine-containere.ro.

    Cabinele cu grup sanitar m-au umplut de incantare prim utilitatea lor.

    Organizezi o tabara in mijlocul naturii? Nu mai este nevoie sa poluezi mediul sau sa improvizezi toalete, ci inchiriezi doua astfel de cabine si totul se face civilizat, astfel ca la plecare nu impanziti zona de mizerii.

    Nu este  nevoie sa va faceti baie in apa curgatoare si sa va expuneti, fiindca va puteti inchide in cabina de dus a fetelor si aveti parte de o baie pe cinste ca acasa.

    Usor de transportat si de montat, aceste idei prin care se asigura accesul la toaleta si la dus in conditii similare celor din apartamentul personal sau de la un hotel sunt economice si foarte utile. Ia mult mai mult timp sa sapati o groapa si sa faceti o toaleta din scanduri sau din ce vreti, decat sa comandati cabina de toaleta cu dus pe internet.

    Singuri nu ati putea decat sa improvizati o toaleta. Dar unde s-ar spala oamenii pe maini dupa folosirea ei? Aceste norme de igiena pot provoca grave imbolnaviri, daca sunt ignorate!

    Multi oameni doresc sa se spele dupa ce merg la toaleta. Cabina cu grup sanitar si dus permite acest lucru.

    Acum inteleg de ce constructorii sunt foarte curati cand pleaca de pe santier, desi lucreaza in praf! Cabinele cu grup sanitar sunt gandite ca elemente civilizatoare pentru cei nevoiti sa isi petreaca un timp indelungat departe de casa, fie ca lucreaza pe santier sau la ferma, fie ca isi petrec concediul cu cortul, in mijlocul naturii.

    Redactia Radar de Media

    Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

    Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
    Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
    ARTICOLE SIMILARE

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    - Advertisment -spot_img

    Articole recente