Connect with us

BREAKING NEWS

In India se vor închide școlile din capitală timp de o săptămână. Cauza nu este covid-19, ci altă amenințare

Published

on

Poluarea a devenit o problemă extrem de gravă în India, unde autoritățile au fost nevoite să ia măsuri drastice, pentru sănătatea populației! 

Autorităţile din New Delhi au decis, sâmbătă, închiderea şcolilor timp de o săptămână, din cauza poluării atmosferice!

Elevii din New Delhi vor intra într-o vacanță forțată pentru o săptămână. Autoritățile au luat această decizie după ce poluarea a ajuns la un nivel alarmant, în ultima perioadă, informează AFP. “Începând de luni, şcolile vor fi închise pentru ca elevii să nu fie nevoiţi să respire aer poluat”, a declarat ministrul Arvind Kejriwal. Acestea nu sunt singurele măsuri luate de către oficiali.

În plus, s-a luat decizia ca toate activităţile din construcţii să fie interzise în perioada 14-17 noiembrie. Nici angajații din sectorul public nu au fost uitați.Aceștia vor lucra de acasă. Şi firmelor private li s-a recomandat ca angajaţii lor să lucreze de acasă în perioada următoare, din cauza poluării.

La ce valori a ajuns poluarea.

Calitatea aerului din New Delhi, deseori clasată drept cea mai poluată capitală din lume, a scăzut din cauza arderii miriștilor din culturi, a emisiilor din transport, a centralelor pe cărbune din afara orașului și a altor industrii, precum și a arderii gunoiului dar și praful are rolul său important.

Indicele calității aerului (AQI) în oraș și în jurul orașului s-a înrăutățit la 470-499 pe o scară de 500, potrivit datelor comisiei federale de control al poluării de sâmbătă. Acest nivel de poluare înseamnă că aerul va afecta oamenii sănătoși și îi va afecta grav pe cei cu boli existente.

”Am fost forțați să purtăm măști și acasă, situația este foarte gravă”, a declarat judecătorul-șef al Indiei N. V. Ramana, ofițerul juridic de top la Curtea Supremă. Instanța judeca o recunoaștere depusă de un student privind înrăutățirea calității aerului. Ramana a spus că guvernul ar trebui să ia în considerare un lockdown de două zile pentru a proteja cetățenii și să informeze luni instanța despre măsurile de urgență pentru îmbunătățirea calității aerului.

Sursa: https://www.impact.ro/

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending