Connect with us
Redactia Radar de Media

Published

on

Din 4 februarie, in fiecare vineri, de la ora 20:00, telespectatorii Pro Cinema se vor putea intilni cu Geo Saizescu, maestrul filmului romanesc de comedie si cu unii dintre marii nostri actori, in filme care au devenit repere ale cinematografiei romanesti.

Pe 4 februarie, de la ora 20:00, Tamara Buciuceanu, Stefan Mihailescu-Braila, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Dem Radulescu si Stela Popescu, adica unele dintre numele grele ale comediei romanesti, vor aduce tribut umorului de calitate intr-un film semnat de Geo Saizescu, dupa un scenariu de Ion Baiesu.  Ca graba strica treaba este un lucru bine stiut. Insa cind un barbat important si vesnic grabit da cu masina peste un pieton, situatia degenereaza intr-o serie de incurcaturi comico-sentimentale, cu usoare accente dramatice.

Pe 11 februarie, de la ora 20:00, la Pro Cinema “Sosesc pasarile calatoare”. Jean Constantin, Octavian Cotescu, Sebastian Papaiani si Tora Vasilescu dau adevarate recitaluri actoricesti in aceasta comedie a carei actiune are loc intr-un sat din Delta, in care venirea si plecarea medicilor detasati acolo este privita cu interesul cu care s-ar urmari un spectacol. Venirea ultimului medic in micul sat din Delta le va rezerva localnicilor o mare surpriza.

 Pe 18 februarie,de la ora 20:00,  telespectatorii Pro Cinema pot urmari unul dintre cele mai populare filme ale anilor ’70 – “Eu, tu si Ovidiu”, un musical care a pariat pe comedie si pe unii dintre cei mai indragiti actori ai acestui gen si a cistigat fani din generatii diferite. Florin Piersic si Violeta Andrei sint protagonistii acestei comedii, insa alaturi de ei mai pot fi vazuti Dem Radulescu, Jean Constantin, Vasilica Tastaman si Rodica Popescu-Bitanescu.  Geo Saizescu semneaza regia, dar si scenariul acestui musical, alaturi de Alexandru Struteanu.

 Seria filmelor lui Geo Saizescu se continua si pe 25 februarie, cind Pro Cinema va difuza incepind cu ora 20:00, “Dragoste la zero grade”.  Iurie Darie si Coca Andronescu sint protagonistii acestei comedii romantice in care un impact naucitor pe pirtia de schi da nastere unei povesti de dragoste la fel de naucitoare, cu protagonist ale caror sentimente penduleaza intre punctul de fierbere si limita inghetului.

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending