Connect with us

ALL MEDIA

IN MEMORIAM ALEX LEO ŞERBAN – TVR Cultural difuzează luni, 11 aprilie, Literatura de azi

Published

on

TVR Cultural difuzează luni, 11 aprilie, ultima emisiune Literatura de azi la care a fost invitat criticul de film şi eseistul Alex Leo Şerban (înregistrată anul trecut, pe 22 noiembrie).

Alex Leo Şerban a fost şi jurnalistul cultural care a contribuit cel mai mult la mediatizarea  „generaţiei aşteptate” de regizori români. Moderatorul Daniel Cristea-Enache spune despre cartea „Dietetica lui Robinson” (Ed. Curtea Veche) că  alcătuieşte  „un  bric-a-brac> controlat, dând prin fragmente, fărâme, impresii de  sensibilitate şi expresii ale formaţiei intelectuale măsura acestui  atât de original, neîncadrabil, inclasificabil autor”.

Alex Leo Şerban a  moderat emisiunea Fotograme de la TVR Cultural (2005-2006). Jurnalistul a  absolvit Facultatea de limbi şi literaturi străine a Universităţii din  Bucureşti, în 1983, fiind şi bursier al Ministerului Culturii din  Franţa, în 1992, „International Visitor” în SUA, în 1996, şi bursier  GE/NEC între 2003 şi 2004. Din anul 1982, a fost prezent cu critica de  film eseuri, poezie, proză, traduceri în majoritatea publicaţiilor  culturale româneşti.

A fost singurul critic român invitat în emisiunea „Double Je” a lui  Bernard Pivot (2004). A prezentat Retrospectiva Lucian Pintilie de la  Londra (2004), a curatoriat şi a prezentat Festivalul de film românesc  Romanian Cinema: A Journey organizat de ICR Londra (2007) şi  retrospectiva Shining Through a Long, Dark Night de la Lincoln Center  (2008). În ianuarie 2008, a fost ales – în urma unui sondaj pe site-ul  www.cinemagia.ro – ,,Criticul de film preferat al cinefililor români”.

Scriitorul Răzvan Petrescu este celălalt invitat al criticului  Daniel Cristea-Enache în ediţia cu numărul 20 a emisiunii Literatura de azi. „Foxtrot XX” (Ed. Cartea Românească) de Răzvan Petrescu, un volum  antologic de texte din ultimii douăzeci de ani, confirmă că autorul  are stofa de adevărat prozator.

Foto credit: filmreporter.ro

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending