Connect with us
Redactia Radar de Media

Published

on

Transilvania Film anunță premiera în cinematografele din țară a producției norvegiene În mijlocul pustiului alb | Into the White în regia lui Peter Næss. Filmul din a cărui distribuție face parte și Rupert Grint – cunoscut publicului larg pentru rolul său (Ron Weasley) din Harry Potter va rula pe marile ecrane din 31 ianuarie.

La începutul celui de-al doilea război mondial o întâlnire întâmplătoare dintre două aeronave – una britanică, alta germană – deasupra regiunii sălbatice norvegiene, are ca urmare prăbușirea acestora într-o zonă izolată. Printr-o coincidență, echipajele caută adăpost în același loc. Trebuie să se străduiască să învingă iarna aspră pentru a se întoarce la război – și la a lupta unul împotriva celuilalt.

Deși războiul i-a făcut dușmani, pe zi ce trece, ostilitățile sunt din ce în ce mai greu de justificat. Necesitatea reciprocă duce la prietenii incerte, iar regulile războiului sunt puse deoparte.

“Regizorul Petter Næss prezintă un studiu impresionant al demnității umane cu ajutorul unei distribuții internaționale excepționale.”
– www.filmfest-oldenburg.de

Peter Næss este actor, scenarist și regizor activ deopotrivă în teatru și film. A regizat primul său lung-metraj (Absolute Hangover) în 1999, iar cel de-al doilea (Elling) i-a adus recunoașterea internațională fiind nominalizat în 2001 la Premiile Oscar pentru Cel mai bun film într-o limba straină și înregistrând un succes de box office impresionant în Norwegia – țara de origine, peste 800 000 de spectatori au văzut acest film.

Au urmat Mozart & the Whale – o coproducție cu 20th Century Fox, dramele Just Bea, Leaps and Bounds și Into the White despre care spune: “Am vrut să lucrez acest film pentru a urmări ce se întâmplă atunci când doi adversari se întâlnesc și sunt forțați să lupte împreună pentru supraviețuire.

În contextul social actual mi se pare extrem de important să detaliem povești ce îi prezintă pe oameni ca ființe ce au fundamental nevoie de celălalt.”
‘Toate personajele sunt atent nuanțate și jucate cu căldură și profunzime de actori talentați.” – www.filmsnakk.no

Vezi trailer:

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending