Connect with us

UTILE

Înainte de a te apuca de sport, apelează la kinetoterapie!

Published

on

A face sport este un lucru extrem de important pentru sănătate. Nu contează dacă alegi să mergi pe jos zilnic, să alergi, să mergi la fitness, să practici un sport de grup sau să faci trasee montane la final de săptămână, important este să te miști.

Orice formă de sport ajută circulația sanguină, drenarea limfei, eliberează endorfine, menține metabolismul în stare bună de funcționare și păstrează mușchii și articulațiile în stare cât mai bună. Articulațiile pot rămâne sănătoase doar prin mișcare: în timp ce mergi sau faci efort fizic, sunt eliberate anumite substanțe ce au rolul de a lubrifia articulațiile și de a proteja cartilajele. Așadar, ai toate motivele pentru a te mișca zilnic, chiar dacă este vorba de 30 de minute de mers pe jos, câteva exerciții fizice acasă, în zilele când nu poți ieși din casă sau de un efort susținut.

 

Dacă ești o persoană sedentară și dacă mișcarea îți provoacă anumite neplăceri, cum ar fi dureri, nu înseamnă că trebuie să excluzi sportul din viața ta. Este important să începi treptat, la o intensitate mică, iar dacă durerile și neplăcerile continuă chiar și așa, trebuie să consulți un specialist. Chiar și dacă nu ai dureri, dacă vrei să faci sport susținut și ai avut o viață sedentară, apelează înainte la kinetoterapie.

 

Foarte puține persoane acordă importanță kinetoterapiei dacă nu au anumite probleme de sănătate, însă este cel mai bun lucru pe care îl poți face. Mergând la kinetoterapie, vei reînvăța cum să te miști într-un mod benefic pentru corp, vei afla dacă ai anumite probleme și ce trebuie să eviți și îți vei pregăti corpul pentru un efort susținut. Datorită kinetoterapiei, vei evita eventuale accidentări, dureri, inflamații și afecțiuni ce se pot dezvolta în timp.

 

Foarte multe persoane se apucă de alergat prin parcuri sau prin oraș, însă sunt anumite reguli ce trebuie respectate. Din păcate, asfaltul nu este cel mai bun pentru articulații, așa că vei avea nevoie de o încălțăminte adecvată, special realizată pentru alergarea pe suprafețe dure. Nu face greșeala de a alerga în pantofi sport casual sau care au o talpă rigidă, deoarece te vor durea foarte rău articulațiile, iar genunchii sunt primii ce vor ceda.

 

Dacă nu știi la ce clinica kinetoterapie să apelezi, îți recomandăm Kinetic Performance, locul unde vei regăsi cele mai bune servicii din București. Pe lângă fizioterapia clasică, realizată alături de specialiști, te vei mai putea bucura și de alte tipuri de terapie, cum ar fi oxigenoterapia sau masaj. Vei fi examinat, eventual se vor solicita și anumite tipuri de radiografii, iar mai apoi ți se va întocmi un plan personalizat de tratament. De la ședință la ședință vei observa rezultate foarte bune și vei simți că te miști mult mai ușor. Astfel, vei ști că organismul tău este pregătit pentru sport.

 

Așadar, dacă îți dorești să te apuci de sport, dar ai avut o viață sedentară, apelează întâi la kinetoterapie, pentru a-ți pregăti corpul de efort fizic. Programează-te cât mai curând la Kinetic Performance!

Advertisement

Sursa foto:  https://unsplash.com/photos/a6FHROHuQ9o

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending