Connect with us

UTILE

Încălzirea gleznelor înainte de a face sport – de ce este atât de importantă

Published

on

Reclame

Încălzirea înainte de a face sport nu este doar o recomandare, ci o necesitate pentru toți cei care doresc să evite accidentările și să își îmbunătățească performanțele sportive. Încălzirea ușoară a articulațiilor poate reprezenta o modalitate simplă și eficientă de prevenție a afecțiunilor musculare și articulare. Gleznele, la fel ca orice altă articulație din corp, ar trebui să fie pregătite anterior efectuării unor exerciții sau sporturi care presupun întocmai o încărcare semnificativă asupra lor. Încălzirea adecvată a gleznelor este necesară pentru a le întări și pentru a le oferi suportul necesar în timpul activităților fizice intense.

Ce anume presupune încălzirea?

Încălzirea în contextul pregătirii fizice înainte de practicarea unui sport sau a unor exerciții intense presupune efectuarea unei serii de activități ușoare, care durează în general între 10 și 20 de minute, al căror scop este acela de a pregăti corpul pentru efort. Există diverse tipuri de exerciții de încălzire ce pot fi practicate, în funcție de recomandările specifice și de nivelul fiecăruia de pregătire fizică.

De ce sunt importante exercițiile specifice de încălzire?

Încălzirea corpului înainte de sport trebuie să includă și exerciții specifice, dedicate tipului de sport practicat și, în mod evident, articulațiilor care urmează să fie solicitate. De exemplu, încălzirea gleznelor prin exerciții specifice poate fi recomandată persoanelor care practică tenis de câmp, pentru a reduce semnificativ riscul de entorsa acuta a gleznei, o leziune care apare atunci când ligamentele care susțin articulația sunt întinse sau rupte din cauza unei mișcări bruște sau forțate.

Reducerea riscului de accidentări

În peste 60% dintre cazuri, leziunile sportive, inclusiv durerea de gleznă, sunt rezultatul unei încălziri deficitare, mai degrabă decât a unor traumatisme ce nu ar fi putut fi prevenite. Așadar, dacă ne întrebăm ,,de ce apare durere glezna”, știm că motivul principal îl reprezintă lipsa unei încălziri adecvate. În cazul pregătirii incorecte sau incomplete, durerea poate fi un semnal de avertizare al unei vulnerabilități crescute a articulației gleznei.

Îmbunătățirea eficienței antrenamentelor

Studiile sugerează faptul că exercițiile de încălzire pot aduce îmbunătățiri notabile ale performanțelor sportive, prin creșterea eficienței antrenamentelor. Motivul, pe cât de simplu, pe atât de important – exercițiile de încălzire pregătesc mușchii și articulațiile înainte de efortul intens. Încălzirea stimulează fluxul de sânge către mușchi și articulații, furnizând oxigen și substanțe nutritive necesare pentru a sprijini contracțiile musculare și performanța generală. De asemenea, exercițiile de încălzire cresc flexibilitatea mușchilor și articulațiilor, ceea ce poate spori amplitudinea mișcărilor.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending