Connect with us

Emisiuni

Începe Salonul Internaţional de Carte – Bookfest 2014. TVR pregătește transmisiuni speciale

Avatar

Published

on

În perioada 28 mai – 1 iunie, TVR 2 şi TVR HD transmit zilnic, în direct sau înregistrat – de la complexul Romexpo din Bucureşti – cele mai importante evenimente, lansări, dezbateri şi informaţii de la ediţia a IX-a a Salonului Internaţional de Carte – Bookfest 2014.

Din studioul TVR amenajat la Romexpo, Cătălin Sava va modera zilnic, timp de o oră, discuţii cu invitaţi de marcă, scriitori sau expozanţi. Dezbaterile vor fi completate de cele mai importante evenimente Bookfest – „culese” de Corina Dobre, atentă la tot ceea ce se întâmplă la fiecare stand prezent la acest mare eveniment cultural internaţional.

Ceremonia de deschidere oficială a Salonului Internaţional de Carte – Bookfest 2014 va fi transmisă în direct de TVR 2 şi TVR HD – miercuri, 28 mai, de la ora 12.00 şi în reluare, de la ora 17.00. De altfel, telespectatorii TVR 2 şi TVR HD pot urmări de miercuri până duminică – zilnic – de la ora 17.00, un program special de o oră de la Bookfest – 2014.

Câteva dintre personalităţile cu care Cătălin Sava va discuta pe parcursul celor cinci zile în studioul TVR de la Bookfest sunt: Nora Iuga, Ovidiu Şimonca, George Neagoe, Tudor Bănuş, Daniel Cristea-Enache, Cristina Pitcoschi, George Banu, Bedros Horasangian, Ioan Bogdan Lefter, Gheorghe Florescu, Emil Hurezeanu, Eugen Uricaru, Liliana Corobca, Emil Brumaru, Magda Carneci, Radu Mareş, Gabriela Adameşteanu, Emil Hurezeanu, Vasile Andru, Cristian Tudor Popescu, Doru Buşcu, Carmen Muşat, Florin Iaru, Alex Ştefănescu, Simona Popescu, Ovidiu Enculescu.

Pentru că Invitatul de onoare al celei de-a IX-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest este Polonia, telespectatorii vor putea afla informaţii despre volumele cu care această ţară participă la evenimentul de la Bucureşti, îl vor cunoaşte pe Tomasz Kluz (de la institutul Polonez), iar Corina Dobre va transmite în direct momentele cheie de la lansarea autobiografiei Danutei Wałęsa, soţia fostului preşedinte polonez Lech Wałęsa.

Duminică, de 1 iunie, transmisiunea TVR va cuprinde şi o reflectare maI largă a ceea ce se întâmplă la Bookfest Junior. Corina Dobre va trece în revistă activităţile pentru copii care au loc în cadrul Salonului Internaţional de Carte de la Bucureşti.

Şi campania TVR 2 Citeşte româneşte va avea sâmbătă, de la ora 22.00, la TVR 2, o ediţie legată de o lansare importantă la Salonul Internaţional de Carte Bookfest – 2014. Exact în ziua când Gabriela Adameşteanu lansează volumul său„Anii romantici” la Bookfest, telespectatorii o pot urmări pe autoare stând de vorbă cu gazda emisiunii, Ioan Buduca, despre nou-lansatul volum inedit de amintiri.

Comentarii

Emisiuni

Despre situaţia gărilor litoralului românesc, duminică la „Asta-i România!”

Avatar

Published

on

            Duminica aceasta, de la ora 14:30, la Kanal D, o nouă ediţie Asta-i România !” intră în casele românilor. În plin sezon estival, echipa emisiunii ne prezintă situaţia dezastruoasă din  gările litoralului românesc. Imagini surprinse în vagoanele care duc la mare, cu peroane prin care am putea ajunge, ne sperie, iar acestea reprezintă din păcate, o realitate.

 

Vagoanele arată exact ca acum 30 de ani, nimic schimbat.  „Nostalgicii” pot fi fericiţi că au parte de o călătorie cu acelaşi tren cu care au mers în copilărie. Mai grav este că, deşi există risc de îmbolnăvire, iar virusul care a blocat o lume întreagă încă îşi face simţită prezenţa, călătorii nici nu se pot spăla pe mâini, pentru că nimic nu funcţionează.

Vara îşi intră în drepturi, iar gările de pe litoral îşi aşteaptă călătorii români şi străini. Gara din Constanţa, poarta de intrare în cel mai vizitat oraş în sezonul estival, trebuia să fie demult renovată, măturată măcar, şi pusă pe o hartă turistică europeană. Gara e un şantier, iar turiştii care vin la mare, fac un adevărat test de echilibristică pentru a coborî din vagoane, printre materialele de construcţii, ori ca să ajungă la peron.

 

Unul dintre exemple este Tuzla, loc care „ascunde” una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice, cu nisip fin şi apă verde turcoaz, cum nu mai găseşti pe litoralul românesc. Locul este un adevărat paradis căutat de turişti de pretutindeni. Din păcate, cine soseşte cu trenul în Gara Tuzla, are parte de o imagine şocantă. Gările Eforie şi Costineşti au peroane care arată ca după război, iar aceste imagini îi poartă pe vizitatori mai degrabă înapoi în timp.

Murdăria din gări şi vagoane, lipsa condiţiilor de călătorie şi biletele scumpe, raportat la aceste condiţii de drum sunt motivele pentru care românii merg tot mai rar cu trenul. Urmăriţi duminică, de la ora 14:30, un material inedit la Asta-i România !”, emisiune prezentată de Mihai Ghiţă, la Kanal D.

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

George Mihai, gazda „ROventura”, uluit de frumuseţile unui sat din România

Avatar

Published

on

            Sâmbătă de la ora 15:00, la Kanal D urmăriţi o nouă ediţie ROventura”. George Mihai, gazda emisiunii, a fost impresionat de unul dintre locurile mai puţin ştiute din ţara noastră, o destinaţie ideală de vacanţă.

 

Cu toate că a străbătut ţara în lung şi-n lat şi se poate mândri că a văzut locuri pe care mulţi dintre noi nu am reuşit încă să le vedem, călătorul nostru a ajuns la o destinaţie care l-a cucerit iremediabil. După 10 zile petrecute în Delta Dunării, în zona Clisurii, aproape de intrarea în ţară a „Amazonului Europei”, George Mihai are o perspectivă completă asupra turismului din jurul acestui curs de apă absolut fabulos.

„Cu adevărat uluit am fost, odată ce am ajuns la Berzasca, în Caraș-Severin. Nu prea bătusem zona asta, vă mărturisesc. Deşi albia Dunării nu e la fel de spectaculoasă ca în zona Eselnisa – Dubova, din Mehedinţi, aveam să descoperim că oamenii locului fac eforturi să ţină pasul şi au investit enorm în dezvoltarea turismului. Am petrecut noaptea în singurul complex hotelier lacustru din România. Să pescuieşti de pe terasa bungalow-ului tău privat, să deschizi fereastra şi să priveşti direct în altă ţară vecinii sârbi, acestea nu sunt lucruri pe care le poţi trăi oriunde. Am trăit o experienţă cu adevărat fabuloasă!” mărturiseşte  George Mihai despre călătoria sa.

„Tot la Berzasca m-am bucurat şi de, probabil, una din cele mai frumoase piscine infinite din România. O experienţă de neuitat care mi-a marcat întreaga călătorie din Clisura Dunării şi pe care abia aştept să v-o dezvălui, sâmbăta aceasta, la „ROventura!”, a mai adăugat prezentatorul emisiunii.

 

Aşadar, nu rataţi mâine, de la ora 15:00, o nouă ediţie „ROventura”, prezentată de George Mihai şi Andreea Stravoiu, la Kanal D.

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Au început preselecţiile pentru show-ul iUmor. Se caută numere de comedie care să doboare noi recorduri

Avatar

Published

on

            iUmor a început preselecțiile pentru sezonul cu numărul nouă, la Antena 1, iar înscrierile se pot face deja pe http://casting.a1.ro/iumor/.

 

De-a lungul celor opt sezoane de până acum, umoriști de peste tot i-au făcut pe Delia, Cheloo și Mihai Bendeac să râdă, i-au uimit sau i-au șocat cu numere de stand up, magie, mimă sau improvizație, iar cei care vor să participe în noul sezon se pot înscrie pe adresa casting.a1.ro. Indiferent dacă au sau nu experiență pe scenă, oricine crede că le poate demonstra juraților că nu le-au văzut încă pe toate, se poate înscrie la castingul pentru următorul sezon.

 

iUmor este singura emisiune TV din România cu aproape două milioane de abonați pe canalul de YouTube care „savurează” din plin clipurile concurenților și invitaților, ce au făcut senzație pe scenă. Canalul de YouTube iUmor a acumulat peste 1,3 miliarde de vizionări, iar în continuare, cel mai apreciat număr de până acum rămâne cel al lui Ionuț Rusu, din sezonul cu numărul 2, cu peste 14 milioane de vizualizări.

 

Cei opt câștigători de până acum au fost Vlad Grigorescu (sezonul 1), Maria Popovici (sezonul 2), Doina Teodoru (sezonul 3), Ana Maria Calița (sezonul 4), Andrei Cojocaru (sezonul 5), Irena Boclincă (sezonul 6), Mukinka (sezonul 7) și Edi Văcariu (sezonul 8).

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0