Connect with us

Life Style

ÎNCHISOARE. Dolce&Gabbana, CONDAMNAŢI

Published

on

Creatorii de modă italieni Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, judecaţi pentru o fraudă fiscală estimată la 200 milioane de euro, au fost condamnaţi miercuri de Curtea de Apel din Milano la 18 luni de închisoare, potrivit AFP, citată de Mediafax.

Potrivit magistraţilor italieni, Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au creat în 2004 şi 2005 o companie-tampon în Luxemburg, încredinţându-i controlul asupra mărcilor grupului D&G, pentru a evita fiscul italian, în condiţiile în care acea companie era administrată în realitate din Italia. Creatorii de modă sunt acuzați de escrocherie contra statului italian şi de inexactităţi în declaraţiile lor de venituri.

În primă instanţă, în iunie 2013, cei doi designeri principali ai casei de modă Dolce&Gabbana, de origine siciliană, au fost condamnaţi la un an şi opt luni de închisoare pentru o fraudă fiscală estimată la aproape 1 miliard de euro, însă pedeapsa a fost redusă în apel, întrucât o parte dintre delictele care le erau imputate au fost de atunci prescrise, precizează presa italiană.

“Am rămas fără cuvinte, sunt total perplex. Vom face fără niciun dubiu recurs la Curtea de Casaţie.”, a reacţionat imediat avocatul celor doi designeri, Massimo Dinoia.

Alte patru persoane au fost condamnate în acelaşi proces şi ar urma să fie la rândul lor încarcerate.

Comentarii

comments

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending