Încrederea în justiție a scăzut și majoritatea românilor cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Încrederea în justiție a scăzut și majoritatea românilor cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită

Published

on

Un studiu realizat de IRES la comanda Digi24 scoate la iveală modificări majore în percepția românilor asupra principalilor reprezentanți ai scenei politice și asupra  Justiției.

Marea majoritate a românilor consideră că pactul de coabitare dintre președinte și premier nu funcționează. De asemenea, oamenii intervievati au auzit de disputa dintre președinte si premier legată de pactul de coabitare și numirile din justiție, iar cei mai mulți (42%) cred că premierul are dreptate. Acestea sunt doar câteva dintre informațiile care reies dintr-un sondaj de opinie comandat de Digi24 și realizat de IRES.

Mai mult, respondenții cred că atât președintele cât și premierul au avut intervenții neconstituționale în funcționarea justiței, iar încrederea în Justiție este la cote scăzute.

Sondajul realizat de IRES la comanda Digi24 va fi comentat astăzi, într-o ediție specială a Jurnalului de seară, difuzată de la ora 20.00, la Digi24. Invitații lui Cosmin Prelipceanu (foto) vor fi Vlad Nistor,Vasile Gherasim, jurnalistul Adrian Halpert, Răzvan Orășanu, director de cercetare SAR, și  sociologul Vasile Dâncu, din studioul de la Cluj. În partea a doua a emisiunii, de la 21:30, Cosmin Prelipceanu îl are invitat pe analistul politic Emil Hurezeanu, alături de care va comenta rezultatele studiului IRES și consecințele acestuia.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.300 de persoane și are o marjă de eroare de 2,7%.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending