INCREDIBIL | Dan Voiculescu vrea sa introduca pedeapsa cu moartea! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

EVENTS

INCREDIBIL | Dan Voiculescu vrea sa introduca pedeapsa cu moartea!

Published

on

Politicianul Dan Voiculescu, fondatorul Antenelor spune ca Uniunea Europeană ar trebui să-şi reconsidere refuzul de a admite pedeapsa cu moartea.

Acesta a socat pe toata lumea cu declaratia sa! Iata ce scrie politicianul pe blogul personal!

dan-voiculescu

“M-am întâlnit recent cu un grup de parlamentari conservatori decişi să ridice problema pedepsei cu moartea la nivel european. Gestul de neimaginat al tatălui care şi-a violat propriul copil de numai doi ani a reuşit să stupefieze, să dezguste şi să revolte pe toată lumea. Sunt – spun parlamentarii conservatori – culpe atât de grave încât abolesc condiţia umană a făptuitorului, iar mutilarea sexuală a unui copil nevinovat nu poate fi decât fapta unui bolnav incurabil, care va ajunge doar câţiva ani în închisoare, pe banii contribuabilului, apoi va reveni în societate şi va recidiva”, scrie Voiculescu pe blogul său.

Impresionat de la cazul fetiţei de nici doi ani, din judeţul Buzău, care a fost agresată sexual de propriul tată, preşedintele fondator al Partidului Conservator atrage atenţia că este nevoie de o dezbatere “reală” asupra subiectului la nivel european, încercările anterioare de reintroducere în legislaţia naţională reprezentând doar “o amăgire populistă”. În schimb, tema ar putea deveni subiect de campanie al PC la alegerile europarlamentare viitoare.

“Trebuie privită cu atenţie, din acest punct de vedere, decizia parlamentarilor conservatori de a pregăti pentru alegerile europarlamentare o platformă electorală care propune o discuţie majoră asupra pedepsei cu moartea în cadrul Uniunii Europene. Europa este, indiscutabil, un avanpost al drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului. Însă mai este cetăţean şi om un tată capabil să-şi agreseze sexual propriul prunc? Mai poate fi protejată o umanitate care este, în fapt, inumană?”, se întreabă Dan Voiculescu.

Înainte de 1989, Codul Penal al României prevedea pedeapsa capitală pentru infracţiuni cum ar fi omorul deosebit de grav, dar şi pentru delapidări de sume uriaşe care aduceau un prejudiciu mare statului. În România comunistă au fost executate 104 persoane. Între 1965 și 1989 Tribunalul Militar București a condamnat la moarte 47 de persoane.

Pedeapsa cu moartea a fost abolită prin decretul-lege numărul 6 din 7 ianuarie 1990 şi a fost înlocuită cu detenţia pe viaţă. Ultimele persoane condamnate la moarte şi executate au fost Elena şi Nicolae Ceauşescu, pe 25 decembrie 1989.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending