Connect with us

Emisiuni

Incursiune de poveste în Capitala Ceramicii Românești cu ROventura

Published

on

Foto Credit: Kanal D

           ”ROventura” vă invită sâmbătă, de la ora 15:00, într-o incursiune de poveste în Nordul Olteniei, la Vâlcea, supranumită și Capitala Ceramicii Românești. Cunoscută drept și ținutul bogățiilor ascunse, țara izvoarelor minerale sau tărâmul haiducilor, despre Vâlcea se vorbește numai la superlativ.

 

 

Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau

 

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, vom descoperi farmecul unui sat parcă încremenit în timp, în care turiștii sunt mai numeroși ca localnicii, pentru ca mai apoi, roventurierii ne vor arăta gospodăriile din Muzeul Satului Vâlcean, dar și pe acelea încă locuite, dintr-un cătun de poveste.

 

Farmecul acestui muzeu alegoric al satului vâlcean este dat tocmai de trăirile pe care ți le inspiră autenticitatea fiecărei clădiri în parte. Casele de-aici au fost toate locuite, cândva, de generații întregi ale aceleiași familii, iar de când au fost relocate, în bătătura muzeului, le trec pragul mai mulți oameni decât au făcut-o vreodată.

Povești adevărate ori legende născocite, cu boieri, haiduci și cotropitori – toate au zidit, parcă, piatră cu piatră, o istorie fascinantă, pe care o poți descifra încă în temelia conacelor fortificate din Oltenia de sub Munte. Drumul călătorilor noștri continuă și mai spre Nordul Olteniei, într-o veritabilă oază de liniște și frumos, la poalele munților, pentru a poposi în cătunul Tisa, nu departe de Băile Olănești. Locul desprins parcă din Muzeul Satului Vâlcean, dar locuit încă, ne întâmpină, chiar și acum, în straie de iarnă. Frumusețea simplă și liniștea deplină cuceresc de la primii pași făcuți pe ulița satului.

 

Advertisement

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

 

VEZI PROGRAMUL TV PENTRU ACEASTA SAPTAMANA, AICI!

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending