Incursiune de poveste în ”insula” slovacilor cu ROventura - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Incursiune de poveste în ”insula” slovacilor cu ROventura

Published

on

Foto Credit: Kanal D

             ”ROventura” ne prezintă, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, „insula” slovacilor din Sălaj, locul în care trăiesc astăzi puțin peste șase sute de locuitori. În cununa munților Plopiș, la limita dintre Bihor și Sălaj, cătunul Făgetu e casa unei comunități inimoase, pe care George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, abia așteaptă să ni le arate!

 

 

În urmă cu aproximativ două secole, slovacii au ajuns în ținuturile acestea, ca tăietori de lemne. Cei mai mulți dintre ei au venit „împinși” de neajunsurile din propria țară, iar alți câțiva au fost pur și simplu fermecați de pitorescul locului pe care aveau, de-atunci, să-l numească “acasă”.

Roventurierii dornici de a afla istoria locului se opresc, pentru început, la una dintre cele mai însemnate așezăminte din sat, Biserica Catolică, loc în care ne vor face părtași la aflarea poveștii primilor slovaci ajunși pe aceste meleaguri. Părintele nu-i sprijină pe localnici doar cu hrană duhovicească. Aici, Casa de Caritate ce funcționează pe lângă biserică are grijă și de sănătatea oamenilor și poate oferi chiar și o masa caldă celor aflați în nevoie ori călătorilor, așa cum au primit și-ai noștri, cu mare bucurie.

 

După acestea, Andreea și George își vor continua periplul prin ținutul slovacilor, în căutarea altor oameni care să-i inspire. Răsfățați cu priveliști ce-ți taie respirația, fiecare loc pe băncuțele din lemn e un privilegiu. Iar dacă dinainte-ți stau și toate bunătățile bucătăriei slovace, apoi aceasta-i binecuvântare! Nu rataţi, sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 

Advertisement

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending