Connect with us

Emisiuni

Incursiune de poveste pe meleaguri secuiești, la Cernat cu ROventura

Published

on

Foto Credit: Kanal D

            ”ROventura” ne invită, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, într-o incursiune de neuitat, pe meleaguri secuiești. Mergem, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, în Estul Transilvaniei, la Cernat, sat cunoscut drept ținutul conacelor sau al apelor tămăduitoare. Aici, pe tărâmul de la Curbura Carpaților, vom afla și despre aromele tradiționale, obiceiurile fantastice, vechi de când lumea, dar vom vizita și muzeele unice din Ardeal.

 

 

Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau

 

”Haszmann Pal”, din Cernat, este poate cel mai interesant muzeu din câte s-au văzut în Ardeal. Numele, dar și pasiunea întemeietorului colecției fabuloase care se află aici, le poartă, cu mândrie, peste timp, chiar fiul învățătorului, ajuns și el la aproape 80 de ani. Cinstindu-i memoria, bătrânul Poli a purtat visul părintelui său mai departe, și se îngrijește de el, iată, și-n zilele noastre, iar localnicii au pus și ei umărul la îmbogățirea patrimoniului acestui muzeu donând, de-a lungul anilor, lucruri păstrate de la bunici și străbunici.

Aici, in Muzeul Haszmann Pal, se regăsesc peste 3000 de piese, colecții rare, cu adevărat impresionante, care împodobesc conacul boieresc și grădina ce-l înconjoară. Muzeului îi trec pragul, anual, aproape 20 de mii de turiști. Cei mai mulți sunt impresionați de expoziția de unelte și utilaje agricole, iar toate mașinăriile expuse ne vorbesc despre îndeletnicirile dintr-o perioadă pe care altminteri n-am fi avut cum să o descoperim.

 

Roventurierii noștri se dezlipesc cu greu de poveștile bătrânului Poli și pornesc, apoi, pe Valea Cernatului, la cetatea Ika, impropriu spus cetate, pentru că doar un turn circular se mai înalță astăzi pe deal. Odinioară, aici se ridicase și un perete de piatră, lung de 200 de metri şi, tot aici, vom afla care este cea mai cunoscută dintre legendele turnului.

George și Andreea nu pot încheia călătoria fără să ne poarte pașii și spre locul în care vom afla cum se pregăteşte unul dintre cele mai apreciate deserturi, pe care îl întâlnim prin târgurile din întreaga țară, dar care se face, tradițional, doar aici, în județul Covasna: deliciosul kurtos kalacs.

 

Nu ratați o ediție spectaculoasă ”ROventura”, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.

Advertisement

 

VEZI PROGRAMUL TV PENTRU ACEASTA SAPTAMANA, AICI!

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending