joi, februarie 22, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăTeleviziuneEmisiuniIncursiune de vis de pe Plaiul Bâscilor până la Buzău în noul sezon...

  Incursiune de vis de pe Plaiul Bâscilor până la Buzău în noul sezon „ROventura”

  Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00 la Kanal D, un nou sezon „ROventura”, îndrăgita emisiune de călătorii, revine în casele milioanelor de telespectatori.

  George Mihai și Andreea Străvoiu ne așteaptă, într-o nouă ediție a emisiunii, cu povești de călătorie una și una de pe Plaiul Bâscilor până la Buzău, casa Drăgăicii, cel mai vechi și cel mai mare târg din țară. Tot atunci aflăm și istoria Casei cu Blazoane din Chiojdu și dăm de gustul celor mai de seamă preparate tradiționale muntenești.

  Roventurierii ne poartă pașii pe urmele unor adevărate repere istorice buzoiene, dar și pe plaiuri pitorești, de o frumusețe rară. Casa cu Blazoane este, astăzi, un reper de tradiție neîntinată, aici, pe Plaiul Bâscilor. Regăsim aici o cameră de zi care nu există în arhitectură tradițională a caselor din Chiojdu, recunoscute pentru frumusețea și pitorescul lor.

  De pe Plaiul Bâscilor, pornim spre Buzău, vatra județului de la granița celor trei provincii istorice românești și ajungem la Drăgaica, cel mai vechi și cel mai mare târg din țară. Tradiția acestui vechi iarmaroc face o punte peste timp și se leagă de tot ce înseamnă dezvoltarea Buzăului de astăzi. Apoi ne îndreptăm pașii spre Iazul Morilor despre care se spune că ar fi salvat Buzăul, orașul dezvoltându-se în jurul acestei deviații naturale a râului atestat încă din 1525. Întregul bazin legumicol Buzău ar fi prins contur tot datorită apei din acest iaz. 

  Buzăul se dezvoltă sănătos, atâta vreme cât își respectă trecutul și își prețuiește tradiția, chiar și pe cea culinară, care e o veritabilă zestre în partea aceasta de țară. Nu ratați începand de sâmbătă, de la ora 15:00, un nou sezon „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

  Bianca Bujor - Editor Coordonator

  Editor Coordonator | bianca.bujor@radardemedia.ro

  Bianca Bujor - Editor Coordonator
  Bianca Bujor - Editor Coordonatorhttps://www.radardemedia.ro
  Editor Coordonator | bianca.bujor@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente