Incursiune de vis de pe Plaiul Bâscilor până la Buzău în noul sezon „ROventura” - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Incursiune de vis de pe Plaiul Bâscilor până la Buzău în noul sezon „ROventura”

Published

on

Foto Credit: Kanal D

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00 la Kanal D, un nou sezon „ROventura”, îndrăgita emisiune de călătorii, revine în casele milioanelor de telespectatori.

Advertisement

George Mihai și Andreea Străvoiu ne așteaptă, într-o nouă ediție a emisiunii, cu povești de călătorie una și una de pe Plaiul Bâscilor până la Buzău, casa Drăgăicii, cel mai vechi și cel mai mare târg din țară. Tot atunci aflăm și istoria Casei cu Blazoane din Chiojdu și dăm de gustul celor mai de seamă preparate tradiționale muntenești.

Roventurierii ne poartă pașii pe urmele unor adevărate repere istorice buzoiene, dar și pe plaiuri pitorești, de o frumusețe rară. Casa cu Blazoane este, astăzi, un reper de tradiție neîntinată, aici, pe Plaiul Bâscilor. Regăsim aici o cameră de zi care nu există în arhitectură tradițională a caselor din Chiojdu, recunoscute pentru frumusețea și pitorescul lor.

De pe Plaiul Bâscilor, pornim spre Buzău, vatra județului de la granița celor trei provincii istorice românești și ajungem la Drăgaica, cel mai vechi și cel mai mare târg din țară. Tradiția acestui vechi iarmaroc face o punte peste timp și se leagă de tot ce înseamnă dezvoltarea Buzăului de astăzi. Apoi ne îndreptăm pașii spre Iazul Morilor despre care se spune că ar fi salvat Buzăul, orașul dezvoltându-se în jurul acestei deviații naturale a râului atestat încă din 1525. Întregul bazin legumicol Buzău ar fi prins contur tot datorită apei din acest iaz. 

Buzăul se dezvoltă sănătos, atâta vreme cât își respectă trecutul și își prețuiește tradiția, chiar și pe cea culinară, care e o veritabilă zestre în partea aceasta de țară. Nu ratați începand de sâmbătă, de la ora 15:00, un nou sezon „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending