Connect with us

Emisiuni

Incursiune în “cea mai frumoasă stațiune de pe continent” cu ROventura

Published

on

Foto Credit: Kanal D

            “ROventura” ajunge sâmbăta aceasta pe Valea Cernei în “cea mai frumoasă stațiune de pe continent”, cum însuși împăratul austro-ungar Franz Joseph a denumit Băile Herculane, în urmă cu trei secole.

 

 

Chiar dacă nu trece prin cea mai bună perioadă a sa, cea mai veche stațiune balneară din țară este perla coroanei de pe fabuloasa Vale a Cernei, pe care George Mihai și Andreea Străvoiu ne-o prezintă, în toată splendoarea ei, într-o ediție de poveste, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D.

 

În puține locuri din țară istoria și legendele se împletesc și sunt atât de prezente, ca aici, așa că, înainte de a ”păși” prin oraș, pe urmele istoriei, roventurierii ne invită să aflăm de unde a pornit legenda acestui loc nepereche.

Cheile Corcoaiei este locul cum nu se poate mai nimerit pentru a afla legenda lui Hercule, un loc unde natura parcă a creat special aici o scenă pentru acest spectacol care te lasă cu gura căscată. Călătorim mai departe, pe Valea Cernei, asemeni legendei lui Hercule, până la izvoarele de sănătate, Băile Romane care, odată ce au ajuns să-i poarte numele, au devenit celebre-n toată lumea. Regina apelor termale de la noi este totodată și una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din lume și, încă de pe atunci, erau recunoscute puterile vindecătoare ale apelor termale de la Herculane pentru că mai târziu, habsburgii să o transforme într-o atracție.

 

Turismul de sănătate a funcționat fără încetare la Băile Herculane, iar astăzi aceasta este stațiunea cu cel mai bogat trecut istoric dintre toate stațiunile românești. Spațiile de cazare au fost recondiționate, restaurantele refăcute din temelii, iar din bucătărie ies și ajung pe mesele turiștilor, farfurii bogate, pline cu bunătăți de tot felul.

 

Nu ratați, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție “ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Advertisement

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending