Connect with us

Emisiuni

Incursiune memorabilă prin istoria și legendele Muscelului cu ROventura

Sâmbătă, de la ora 15:00, călătorim prin intermediul ROventura la Câmpulung, vechiul scaun al Țării Românești.

Published

on

Credit foto: BLC Media

Pornim alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, într-o incursiune magică prin istoria și legendele Muscelului, de la Jidova la Câmpulung, unde ne vom bucura de frumusețea pură a acestor meleaguri.

Muzeul Câmpulung, cu a sa colecție etnografică impresionantă, este un reper ce merită vizitat odată ce ajungi aici, unde însuși Negru Vodă a descălecat. Clădirea cu ziduri groase de un metru, ridicată în stil gotic și neoromânesc, e amenajată astăzi într-o ordine menită să te ajute să descoperi, pe rând, toate comorile Câmpulungului. 

Nelipsit va fi şi popasul către o destinație care ne va oferi o demonstrație de bun gust, dar și o lecție cu gust bun, unde ne vom bucura de bunătățile bucătăriei din zonă.

Continuăm apoi descoperirea plaiurilor muscelene cu un popas la Jidova și o lecție de istorie ce merită cunoscută. Aici ai ocazia să călătorești în timp vreo două milenii și să afli povestea a ceea ce a fost principala fortificație a Imperiului Roman de la granița cu Dacia liberă. Jidova avea cel mai important rol militar dintre cele 17 castre romane ce străjuiau granița de pe linia Oltului, situl fiind mană cerească pentru arheologi.

Plaiurile muscelene, dar și localnicii acestor locuri ne vor transforma călătoria aceasta într-una de neuitat, așa că nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o ediție de colecție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

id="ads-radardemediaro-sidebar">
Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending