Connect with us

UTILE

Informatii inedite despre implanturile dentare

Published

on

Screenshot 2021-06-23 13.23.30
Reclame

De mai multi ani, implantul dentar reprezinta solutia cea mai eficienta de inlocuire a unuia sau mai multor dinti lipsa. Acesta este, de fapt, un surub realizat din titan care se insereaza, prin intermediul unei proceduri chirurgicale, in osul maxilarului, impreuna cu un bont. Ulterior, dupa ce trece perioada de recuperare necesara pentru refacerea tesuturilor, va fi montata si coroana dentara.

Decizia de a se apela la aceasta solutie trebuie luata impreuna cu medicul dentist, specializat in implantologie dentara, care va recomanda si tipul de implant potrivit nevoilor particulare ale pacientului. Medicii de la Clinica Implant Dentar Bucuresti vor realiza initial un consult pentru a stabili un plan de tratament, care include tratarea tuturor celorlalte probleme stomatologice pe care le poate avea pacientul, pentru e elimina orice sursa de posibila infectie. Abia apoi se poate trece la procesul propriu-zis de implantare.

Cand nu se poate beneficia de implantul dentar?

Cu toate ca implantul dentar este o solutie potrivita pentru pacientii de aproape orice varsta, dupa dezvoltarea danturii permanente, exista cateva situatii in care aceasta procedura este contraindicata.

Astfel ca daca un pacient se afla in una din urmatoarele situatii, implantul dentar are contraindicatii absolute locale. Conform DrCalenic, aceste situatii sunt: igiena bucala deficitara, procese inflamatorii- infectioase locale, diverse afectiuni ale cavitatii bucale, incluzii dentare si/sau prezenta unor formatiuni tumorale.

Pe langa acestea, exista contraindicatii absolute generale referitoare la aceasta procedura chirurgicala, precum:

  • Deficiente imunitare majore;
  • Endocardita bacteriala;
  • Pacientul este diabetic insulino-dependent;
  • Ciroza hepatica;
  • Afectiuni psihotice;
  • Consumul de droguri si alcoolismul;
  • Afectiune pulmonare cronica obstructiva;
  • Imbolnaviri frecvente cu utilizare periodica de steroizi;
  • Hipertensiune arteriala majora decompensata;
  • Bolnavii de cancer sub tratament cu radioterapie sau chimioterapie, cei cu maladii endocrine necontrolabile sau alte boli genetice.

4 mituri despre implantul dentar

Ca in orice domeniu si in cel al stomatologiei exista diferite mituri, iar implantul dentar nu este o exceptie. Care sunt aceste mituri? Medicii stomatologi dilemele care pot aparea in urma acestora:
Procedura de inserare a implantului dentar este foarte dureroasa – acesta este cel mai des intalnit mit, insa datorita anesteziei locale si analgo-sedarii, aceasta procedura este una deloc dureroasa si se realizeaza intr-un timp foarte scurt;

Recuperarea dupa inserarea implantului dentar produce mult disconfort – fiind o interventie chirurgicala este necesara o perioada de recuperare, ce poate dura intre 3 si 6 luni. In aceasta perioada implantul trebuie sa se integreze in organism si gingia sa se vindece, insa viata cotidiana nu va fi afectata;

Investitia necesara pentru un implant dentar este prea costisitoare – cu toate ca pretul unei astfel de proceduri nu este mic, acesta se justifica datorita, in primul rand, duratei lungi de viata, precum si calitatii superioare a materialelor;

Implantul dentar nu reproduce aspectul dintelui natural – aceasta solutie de inlocuire a dintelui natural este cea mai aproape de aspectul dintelui, deoarece clientul are posibilitatea de a alege materialul din care sa fie realizata coroana dentara, forma si culoarea acesteia.

Despre Dr. Calenic si serviciile stomatologice oferite de clinica, pacientii vorbesc in termini laudativi, acesta fiind motivul pentru care numarul celor tratati de medicii stomatologi de aici este in crestere.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending