Connect with us

Turism

Înscrierile pentru competiția Destinația Anului 2023 se apropie de final

De la 1 martie începe perioada în care vor fi aleși câștigătorii.

Published

on

Reclame

3.500 de nominalizări au fost făcute și 50 de destinații sunt înscrise până acum în competiția Destinația Anului, cel mai important proiect de promovare turistică a României. În mai puțin de două săptămâni, pe 28 februarie, perioada de înscrieri se va încheia.

15 februarie, București: Ajunsă la a treia ediție, Destinația Anului oferă anul acesta nouă premii, pentru tot atâtea categorii; spre comparație, anul trecut competiția a fost structurată pe două categorii. Acum, în competiție se pot înscrie operatori turistici, fie parcuri de distracție și aventură, atracții cultural-educative, resort-uri, pensiuni de tip boutique sau restaurante. În plus, în categoria Localități și Regiuni vor fi oferite patru premii, pentru Orașe care inspiră, Tărâmuri cu istorie și tradiție, Comori naturale și Stațiuni turistice.

Prima TV este partener și în acest an pentru Destinația anului și, în vara lui 2023, destinațiile câștigătoare vor fi prezentate în cadrul a 8 emisiuni dedicate proiectului. Vedetele Prima TV, Livia Graur, Daniel Osmanovici, Irina Gologan, Marina Nițoiu, etc vor face parte din  juriul care va vota destinațiile câștigătoare. 

In acest an, Destinația Anului oferă șansa unei destinații gastronomice să intre în competiția din acest an și de a deveni membru al Clubului Destinația Anului. Concret, la categoria „Destinații Gastronomice” se pot înscrie în cursă restaurante, crame, puncte gastronomice locale etc, ce devin în sine destinații gratie experiențelor gastronomice sau enologice deosebite.

De la 1 martie începe perioada în care vor fi aleși câștigătorii. Acest proces implică trei piloni: voturile publicului, jurizare și o un mare studiu sociologic, Cercetarea Destinația Anului – cel mai amplu studiu sociologic despre percepții și atitudini legate de turismul intern din ultimii 10 ani. Câștigătorii vor fi premiați în cadrului Galei Destinația Anului, care va avea loc pe 27 aprilie, la Iași, localitate care este deținătoarea marelui premiu al competiției Destinația Anului 2022.

Între beneficiile concrete ale câștigătorilor competiției și nu numai se numără o vizibilitate mai mare și un aport important în construcția brandului de destinație turistică. Câștigătorii celor nouă categorii vor fi vizitați de vloggerii Destinația Anului și vor beneficia gratuit de promovare la PrimaTV.

Destinația Anului folosește cea mai amplă platformă media integrată (TV, digital și social media) pentru a aduce în atenția românilor destinațiile cele mai spectaculoase din România. La ediția desfășurată anul trecut, 20.000 de români au nominalizat peste 150 de destinații preferate din țară și 100.000 de români au votat una din destinațiile finaliste. Competiția a generat peste 20 milioane vizualizări pe paginile proprii, în paginile influencerilor specializați de turism, în sute de materiale de presă și pe bannere ale partenerilor media. Impactul competiției în Social Media a fost de patru ori mai puternic decât în anul precedent.

Cele opt emisiuni PrimaTV dedicate vizitării destinațiilor au avut un share mediu de 1,7%. Toate finalistele ediției 2022 au beneficiat de promovare internațională prin parteneriat cu pagini de limbă germană și prezență în cadrul târgurilor internaționale de turism prin intermediul Catalogului Destinația Anului. Competiția a primit recunoașterea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului și a Alianței Pentru Turism că vehicul major de promovare a excelenței în turismul intern.

Destinația Anului păstrează și în 2023 misiunea de a susține destinațiile României în efortul lor de afirmare ca branduri turistice puternice. Platforma www.destinatiaanului.ro și PrimaTV adresează tuturor românilor un îndemn simplu: „Hai să ne cunoaștem țara!” și îi invită să nominalizeze cele mai frumoase destinații din Romania pe www.destinatiaanului.ro.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
ADVERTORIALE2 zile ago

NOU Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau!

EVENTS2 zile ago

SUMMER GALA – Premiile de vară Radar de Media, ediția a-VI-a, va avea loc la ARISTOCRAT EVENTS HALL

Program TV4 săptămâni ago

Programul Pro TV pentru saptamana 27 mai – 02 iunie 2024

Reality Show3 săptămâni ago

El este marele câștigător Survivor All Stars 2024 de la Pro TV! Cine ia premiul de 100.000 de euro potrivit cotelor caselor de pariuri din România

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

24 de concurenți s-au calificat în semifinalele Românii au talent. Ultima ediție a preselecțiilor a fost lider absolut de audiență!

TikTok3 săptămâni ago

Răzvan, profesorul fenomen care a adus geografia pe Tik-Tok

Digital4 săptămâni ago

Luna aceasta, vezi pe VOYO finalele UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, serialele Montecristo, The Fall si filmul Babardeala cu bucluc

Reality Show4 săptămâni ago

Concurenții sunt pregătiți să dea totul în lupta pentru colanul de Imunitate, la Survivor All Stars: ”Suntem aici să câștigăm și ne înfrățim să ducem greul”

Podcast4 săptămâni ago

Fosta vedetă Pro TV, Andreea Liptak spune adevărul despre Andreea Esca | Altceva cu Adrian Artene

TV Divertisment Show4 săptămâni ago

Cel mai urmărit show de divertisment din România, Românii au talent, prima semifinală, diseară, la PRO TV

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Finala Chefi la cuțite, lider de audiență. Mihai Dragomir a câștigat sezonul 13 al show-ului culinar

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending