Connect with us

Spectacole

Inspectoratul pentru Situațiii de Urgență Prahova și British American Tobacco au lansat programul “Salvator din pasiune”, ediția 2017

Published

on

Reclame

Ploiești, 11 mai, 2017. Ediția din 2017 a programului de voluntariat “Salvator din pasiune” la nivelul județului Prahova s-a lansat joi în incinta unității de producție British American Tobacco din Ploiești.

Prima serie de 40 de voluntari a devenit complet operațională și va putea asista echipele care acționează pe aria județului Prahova în situații care solicită intervenție de prim-ajutor sau asistență specializată în caz de calamități naturale sau alte tipuri de dezastre.

 

Evenimentul oficial de lansare a fost deschis de către Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova, Locotenent Colonel Mihai Drăgan, Inspector Șef ISU Prahova și Francisco Toso, Director de operațiuni al fabricii din Ploiești al British American Tobacco România.

Discursurile oficiale au fost urmate de predarea echipamentelor complete oferite de către British American Tobacco România și de o serie de exerciții demonstrative. Voluntarii și-au arătat competențele dobândite în urma sesiunilor de instruire și au operat tehnici de prim-ajutor și primă intervenție în caz de accidente sau alte tipuri de calamități și dezastre naturale. Începând de astăzi, ei vor participa efectiv la acţiunile de răspuns operativ derulate în situaţii de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii etc.). Totodată, activitățile lor vor presupune și însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor.

 

„Demersul instituţiei noastre are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor”, a declarat Lt. Col. Mihai Drăgan, Inspector Șef ISU Prahova.    

 

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

 

„Sprijinul pe care British American Tobacco l-a acordat echipei de voluntari este un răspuns firesc care vine în continuarea unei colaborări fructoase și trainice pe care o avem cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova. Suntem bucuroși să îi susținem pe salvatorii de vieți, pe cei care au grijă de siguranța comunităților în care ne desfășurăm activitatea” a explicat Francisco Toso, Director de operațiuni al fabricii din Ploiești a British American Tobacco România.

 

La nivel național, campania “Salvator din pasiune” a fost inițiată pe 10 mai 2016 de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu scopul de a crește responsabilizarea și implicarea civică în rezolvarea situațiilor de urgență. Campania de recrutare și selectare a voluntarilor a fost derulată ulterior la nivel județean în cadrul inspectoratelor. La nivelul județului Prahova, s-au înscris 92 voluntari, iar până la finalul anului echipa operațională la nivelul întregului județ va fi de peste 100 de voluntari care urmează în prezent cursuri de instruire. Prahova este județul care s-a bucurat de cel mai mare număr de înscrieri după

București, rezultate datorate atât eficienței echipei ISU Prahova, cât și entuziasmului voluntarilor.

 

Am aflat despre proiectul ‘’Salvator din pasiune’’ din mediul on-line și am ştiut în acel moment, că mă voi alătura acestui proiect. Vă marturisesc, merg altfel pe stradă, acum, când cunosc măsurile SVB (suport vital de bază). Ştiu că la nevoie pot ajuta o persoană aflată în pericol. a declarat Constantin Baicu (41 de ani, instructor sportiv și artbitru de baschet), unul dintre voluntarii înscriși în program.

“Ajutorul, în special cel medical, este indispensabil. Experiența pe care o acumulez în cadrul activității de voluntariat și lucrurile pe care le învăț îmi dau încredere și energie să merg mai departe și să îmi urmez visele” spune Andreea-Georgiana Onea (22 de ani, elevă la Școala Postliceală Sanitară “Sfântul Apostol Andrei” din Ploiesti), voluntar în program.

 

Mai multe informații despre program sunt disponibile pe www.isuprahova.ro şi facebook/ISU Prahova.

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending