Connect with us

Life Style

Insula Serpilor: Argumentele Ucrainei la Haga, verdictul final in 2009

Published

on

Reclame
Rodman Bundy, membru al Baroului din New York şi reprezentant al Ucrainei în procesul cu România de la Curtea Internaţională de Justiţie (Haga), a rezumat în finalul primului tur de pledoarii ale Ucrainei poziţia acestei ţări în ce priveşte modul de trasare a liniei de delimitare a spaţiilor maritime.Ucraina consideră că întreaga sa coastă este relevantă pentru delimitare şi aplică aceleaşi principii şi ţărmului românesc, faţă de care raportul de lungime este de 3.7/1, a notat Bundy.

El a invocat totodată faptul că Ucraina are interese de securitate în zonă – derivând din poziţia pe care o ocupă la Marea Neagră – şi este singura care efectuează activităţi de patrulare şi prevenire a unor acte – cum este pescuitul ilegal. Rodman Bundy a apreciat, în fine, că modul de trasare ucrainean verifică şi aşa-zisul „test al proporţionalităţii”, consacrat de jurisprudenţa instanţelor internaţionale. Cu discursul de astăzi al lui Rodman Bundy a luat sfârşit primul tur de pledoarii ale Ucrainei în procesul pentru delimitarea spaţiilor maritime.

La Haga urmează să se desfăşoare săptămâna viitoare – în zilele de 15 şi 16 septembrie – a doua rundă de pledoarii şi concluziile României cu privire la soluţia sa de delimitare. În perioada 18-19 septembrie sunt programate a doua rundă de pledoarii şi concluziile Ucrainei. Judecătorii CIJ trebuie să anunţe o decizie în interval de trei până la şase luni de la încheierea audierilor, hotărâre ce este definitivă, irevocabilă şi executorie.

Sursa: Agerpres

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending