Interviu cu Kenji Jesse, mixologul care obisnuia sa mearga in peste 25 de tari intr-un singur an pentru a lua parte la cele mai tari petreceri si a scoli barmani - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Life Style

Interviu cu Kenji Jesse, mixologul care obisnuia sa mearga in peste 25 de tari intr-un singur an pentru a lua parte la cele mai tari petreceri si a scoli barmani

Published

on

Ultimul eveniment notabil al anului trecut a fost #partyforhistory – eveniment organizat de J&B. Cocktailurile servite au fost creatiile unuia dintre cei mai recunoscuți mixologi pe plan internațional, Kenji Jesse.  A fost mentorul unui numar impresionant de mixologi (35.000) si timp de sapte ani a activat ca ambasador global Smirnoff.

Daca sunteti curiosi despre cum arata viata unui mixolog, cum se consuma alcool responsabil si ce bautura este potrivita pentru o astfel de vreme, scroll down:

Radar De Media: Salut! Mai intai de toate poti te rog sa ne spui cum arata viata unui mixolog?

Kenji Jesse: Ca sa raspund cat mai bine la intrebarea ta, as vrea sa iti ofer definitia mea proprie a mixologului.

Mixologia este una dintre calitatile unui barman, in care el sau ea intelege toate ingredientele unui cocktail dar si metodele prin care poate crea bautura perfecta. Este doar un element al bartendingului, pe langa rolul cheie de a fi o gazda buna si de a se asigura ca clientii sai sa se simta foarte bine.

Asadar, majoritatea mixologilor lucreaza intr-un cocktail bar peste medie, preparand  bauturi fantastice intr-un mediu vivant.

Personal, nu lucrez intr-un bar anume, dar calatoresc des pentru a tine traininguri de mixologie, pentru a fi gazda la petreceri si evenimente (cum a fost supercoolul J&B Studio 54 party!!!) si pentru a da sfaturi despre trendurile in cocktail.

Ce face diferenta dintre  un bun mixolog si unul obisnuit? Cum putem invata sa mixam bauturi acasa?

Totul este despre grija pe care o ai la fiecare pas in facerea unui cocktail. Stiind care sunt optiunile la fiecare pas si ce diferente fac  la sfarsitul bauturii. Asadar, de la alegerea paharului potrivit (marime, design), la a folosi cantitatea / marimea / temperatura potrivite a ghetei.

Sfaturile mele pentru a face bauturi grozave acasa:

a) Foloseste alcool bun. Asa cum calitatea carnii determina calitatea unei mese, calitatea alcoolului de baza face o imensa diferenta a gustului bauturii.

b) Cu cat mai multa gheata, cu atat mai bine! Umple-ti shakerul / paharul chiar pana la varf – gustul va fi mai bun si bautura va fi mai putin diluata.

c) Foloseste cele mai bune mixuri si intotdeauna cumpara fructe proaspete!

Cum e sa calatoresti in jurul lumii? Unde te simti “acasa”?

Desi nu calatoresc asa de mult in perioada asta, in trecut mergeam pana in 25 de tari intr-un an. Nerabdarea, noutatile si experientele culturale dau dependenta! Mai ales in  industria alcoolului, unde majoritatea oamenilor sunt extroverti si petrecareti… Desi m-am nascut si am crescut in Hong Kong, fiind jumatate japonez, jumatate englez, as spune ca pentru mine acasa e in Londra.

Unde sunt cele mai bune petreceri?

Te referi la cele din afara Romaniei? Cele mai bune petreceri sunt cele in care te simti de minune cu prietenii, este despre cu cine esti si mai putin despre unde te afli! Spunand asta, sunt cateva societati care au “Joie la vivre” in aer – tarile mele preferate cand vine vorba de party ar fi Brazilia, Islanda si Polonia.

Ce bautura ne recomanzi pentru noptile geroase din Romania?

S-ar potrivi de minune J&B Hot Toddy:

40ml J&B, miere, suc proaspat de lamaie, apa fierbinte si totul intr-un pahar de latte. De asemenea, poti adauga una din urmatoarele elemente: catel de usturoi, scortisoara sau nucsoara.

Care e secretul sa bei fara sa te imbeti?

Primul pas este sa reevaluezi motivul pentru care bei!

In acelasi fel in care ai putea alege sa mananci fast food, doar pentru a te simti plin, ori sa consumi fine cuisine (fie la un restaurant grozav sau acasa) pentru a savura mancarea, aceeasi comparatie se poate face si cu bautul.

Motivul principal al unui cocktail bun ar trebui sa fie acela de a te bucura de aroma fata de a experiementa efectele alcoolului.

Pasul urmator este sa bei apa sau racoritoare dupa fiecare pahar de alcool si sa mananci – ambele vor incetini rata de absorbtie a alcoolului in organism (este si spre binele ficatului tau!)

Si ce ne poti spune despre mahmureala? Cum o putem evita?

Una dintre componentele cheie ale mahmurelii  este deshidratarea cauzata de alcool. Sfatul meu este sa bei cat mai multe lichide fara alcool in timpul serii si foarte important este sa bei doua pahare mari de apa inainte de a te culca.

Povesteste-ne un pic despre ce faci acum…

In prezent lucrez la un proiect nou cu Alexander & James (parte a Diageo) in Marea Britanie, explorand posibilitatile de personalizare a experientelor pietei luxury de alcool – punand la cale evenimente unice de la o degustare de whisky intr-un castel din Scotia, la masterclassuri de cocktail intr-un avion privat sau in a alege si a imbutelia propriul butoi de Scotch whisky.

Poti, te rog, sa scrii un mesaj pentru cititorii Radar De Media?

O sa le impartasesc unul dintre citatele mele preferate: “Viata nu ar trebui sa fie o calatorie oana la mormant, cu intentia de a ajunge sanatos acolo, cu un corp atractiv si un organism bine conservat. Mai bine pe celalalt drum: Chardonnay intr-o mana, ciocolata in cealalta, cu corpul complet uzat, pe deplin folosit, si strigand: Uha! Ce calatorie!”

Kenji Jesse #partyforhistory

Pentru #partyforhistory, Kenji a lasat vodka pentru whiskey si a mixat J&B-ul in trei combinatii speciale:

#PARTY FOR HISTORY: J&B /Passion fruit mix/ Apple juice & lime wedge

STUDIO J&B MOJITO: J&B/ Mint/ Lime/ Sugar & ginger ale

ENJOY THE SHOW: J&B /Coke și Popcorn dulce.

Foto credit: Molecule – F

CITESTE SI:

Lungmetrajul Autoportretul unei fete cuminți, selectat la Rotterdam IFF 2015

Mariza revine in Romania intr-un concert la Sala Palatului din Bucuresti

Orașul câinilor – propunerea Ungariei la Oscar 2015 – în cinematografele din România

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending