Connect with us

Eurovision

INTERVIU EUROVISION 2017. ALEXANDRA CRĂESCU: „Voi face tot ce pot să transmit emoția și sensibilitatea în sufletul tuturor!”

Avatar

Published

on

Continuăm seria interviurilor, in exclusivitate pe RADAR DE MEDIA cu semifinaliştii EUROVISION 2017 cu o fată foarte sensibilă, Alexandra Crăescu, care ne va încânta în semifinala Eurovision 2017 cu piesa ei, „Hope”.

Pe Alexandra o știm deja de la Vocea României, unde a reușit să ne impresioneze cu calitățile sale vocale. Am avut un interviu foarte drăguț cu Alexandra, pe care am stimulat-o să ne dea cele mai sincere răspunsuri despre experiența ei în concurs. Vă las, așadar să vedeți cum se pregătește pentru competiție și ce planuri are pentru perioada următoare.

 

Bună, Alexandra! Vorbești astăzi pentru cititorii RADAR DE MEDIA. În primul rând vreau să te felicit pentru calificare. Spune-ne cum te-ai simțit duminică seară când ți-ai auzit numele. Te așteptai?                    

Mulțumesc mult! A fost o seară plină de emoție, iar eu nu am mai fost atât de emoționată de foarte mult timp! Când mi-am auzit numele, a fost ca o ușurare pentru mine. Nu mă așteptam să trec mai departe mai ales că am fost penultima ?, dar nu am încetat nici o secundă să sper!

 

Vorbește-mi puțin despre piesa „Hope”. Cum a ajuns ea la tine și cum te-ai gândit să o înscrii în Selecția Națională?               

Piesa “Hope” am primit-o în ultima săptămână de înscrieri. Am primit-o pe Facebook tocmai din Regatul Unit, iar compozitorul este portughez. Mesajul pe care mi l-a lăsat compozitorul suna foarte încurajator și pozitiv, iar după ce am ascultat piesa, m-a convins să particip la Eurovisionul de anul acesta.

 

Ce calități are piesa ta pentru a-i convinge pe români să o voteze pe 5 martie?           

Piesa transmite foarte mult pozitiv și speranță . Cu siguranță fiecare din oamenii care o ascultă se vor regăsi în versuri. Mesajul este unul pozitiv, încurajant, iar eu voi face tot ce pot să transmit emoția și sensibilitatea în sufletul tuturor!

 

Cum a fost până acum experiența Eurovision 2017? Ce ți-au spus jurații la audiții?    

A fost extraordinar până acum! Echipa TVR este foarte profi, și ca oameni, sunt minunați! Reacția juraților a fost una neașteptată pentru mine. Au fost numai aprecieri și cuvinte de laudă la adresa interpretării mele. Cred că i-am impresionat, iar ei au simțit din plin emoția pe care mi-am dorit să le-o transmit. Este extraordinar pentru mine acest lucru!

 

Dar cum crezi ca va fi în zilele următoare? Urmează multe evenimente, repetiții, conferințe de presă cărora trebuie să le faci față plină de energie.       

Sunt foarte entuziasmată că fac parte din acest concept-concurs și sunt pregătită pentru tot ce va urma. Iubesc ceea ce fac și mă dedic cu totul, așadar nu va fi nici o problemă pentru mine. Abia aștept!

 

Cum ai îmbrățișat ideea organizatorilor de a cânta în show-ul de la Berăria H alte două piese?         

M-am bucurat foarte tare. Pentru că așa pot arăta telespectatorilor și spectatorilor și altă latură a mea, cea de “show woman” dacă pot spune așa, pentru că voi interpreta două piese dinamice.

 

Ne poți dezvălui în exclusivitate ce hit din repertoriul Eurovision ai ales să interpretezi acolo?  

Desigur. Piesa se numește “Only teardrops” interpretată de Emmelie de Forest, câștigătoare în anul 2013.

 

Este o piesa foarte sensibilă. A fost preferata mea atunci.Să știi că te văd interpretând-o fără probleme duminică. Cred că organizatorii au ales bine. Ai ascultat vreuna dintre cele 10 piese care au fost desemnate de alte state până acum?   

 Și mie mi-a plăcut. Nu o știam până acum. Mulțumesc! Deocamdată nu am ascultat nici un concurent din alte țări anul acesta. Urmează.

 

Te identifici cu vreun star Eurovision care a aparut  în etapa internațională a concursului? 

Loreen mi-a placut foarte mult, și bineînțeles Celine , căreia îi sunt fan de când mă știu ?.

 

Acum, că ești unul dintre cele 15 acte care ne-ar putea reprezenta la Kiev, te imaginezi acolo? Visezi la experiența asta și pe mai departe?   

Pentru mine este o mare realizare numai faptul că sunt printre cei 15. Bineînțeles că mă visez pe acea scenă și nu de-acum. De când eram copil. Eu voi spera în continuare indiferent de rezultat!

 

Să nu-ți pierzi niciodată speranța, până la urmă despre asta vorbește si piesa ta „Hope”. Știai ca Paula a încercat de 6 ori la Eurovision până a ajuns la Oslo?               

Exact! Da știam, chiar ea a zis în seara când au fost desemnați cei 15. Deci nimic nu este imposibil, trebuie doar să fii perseverent și să-ti dorești mult!

 

Unde te pot urmări fanii, Alexandra? 

Cel mai des mă pot găsi pe Facebook, dar și pe Youtube și pe viitor poate și la diferite emisiuni tv.

 

Eu îți mulțumesc mult că ai acceptat să apari la noi în rubrică și aștept să mai discutăm după ce te califici în finală. Ai un mesaj pentru cititorii RADAR DE MEDIA și pentru fanii Eurovision?         

Eu vă mulțumesc! Să dea Dumnezeu! Le urez cititorilor Radar De Media multă sănătate și să nu-și piardă speranța niciodată! Fanilor Eurovision le doresc același lucru, și sper să mă susțină pe mai departe.

 

Emmelie de Forest – Only Teardrops 

 

Alexandra Crăescu la audițiile TVR

 

Video Credit: TVR

 

Comentarii

Eurovision

TVR 1, va transmite, sambata seara show-ul Eurovision: „Europe Shine a Light”

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Sâmbătă 16 mai, de la ora 22.00, românii de pretutindeni se conectează la Europa şi urmăresc, în direct la TVR 1HD şi TVR Internaţional, evenimentul special transmis de televiziunea olandeză şi EBU simultan în toate cele 41 de ţări care ar fi trebuit să participe în acest an la Concursul Internaţional Eurovision. 

În ziua în care artiştii sperau să urce pe scena de la Rotterdam în marea finală Eurovision, ei vor participa la acest inedit eveniment fără să se deplaseze de acasă. Dintre ei nu va lipsi Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021. În această sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci își vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câștigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Spectacolul ”Europe Shine a Light” va fi o producție unică ce va trece în revistă pe scurt cele 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artiști cunoscuți din istoria Eurovision. Gali Atari, cea care a câștigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foști participanți la Eurovision Junior. De asemenea, îi vom revedea pe suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câștigat ediția din 2015 a concursului, pe Marija Šerifović din Serbia, care ne va emoționa cu a sa „Molitva”, câștigătoare în 2007, precum și pe Netta (Israel, 2018), cu o nouă piesă purtând un mesaj special despre vremurile pe care le trăim.

Unele dintre surprizele show-ului de duminică vor fi momentele oferite de campionul Eurovision Duncan Laurence, care va interpreta în premieră absolută noul său single, „Someone Else”, dar şi de Orchestra Filarmonică din Rotterdam, care își va pune amprenta asupra spectacolului cu moment special. Gazda BBC Eurovision Graham Norton și senzația YouTube-ului din Olanda NikkieTutorials vor apărea, de asemenea, în transmisiunea live.

Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediții Eurovision, a declarat: „Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artiști care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar și să-i inspirăm pe cei de acasă și să conectăm oamenii din Europa și nu numai, în aceste timpuri dificile. Desigur, nu îi vom uita pe cei afectați de criza coronavirus și pe cei care fac toate eforturile să îi țină piept acesteia. Haideți să facem din acesta un moment de neuitat în istoria Eurovision!”.

Fanii Eurovision din toată lumea vor fi și ei prezenți, și nu oricum, ci într-un uriaș cor care i se va alătura regelui neîncoronat al Eurovisionului, Johnny Logan, triplu câștigător al concursului, în piesa What’s Another Year. Europa va străluci sâmbătă noapte nu doar prin muzică, artişti şi fani, ci şi prin imagini ale celor mai reprezentative şi frumoase locaţii din cele 41 de ţări participante, luminate în noapte, într-un mesaj comun al speranţei şi solidarităţii.

 „Pentru prima dată la Eurovision nu vor fi jurii sau voturi, toată lumea se va bucura de feeria muzicii, ascultând cântece mai vechi şi mai noi care au făcut istorie la Eurovision de-a lungul anilor. Haideţi să ne alăturăm sâmbătă seară sutelor de milioane de telespectatori de pretutindeni şi să ne bucurăm împreună de magia Eurovision, într-un spectacol cum nu a mai fost şi cum nu cred că va mai fi vreodată”- ne invită Liana Stanciu, şefa delegaţiei noastre la Eurovision din acest an.

Gazdele show-ului vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 și 2007) și Jan Smit.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecțiile naționale și în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021 a Eurovision Song Contest.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.  Prevederile

Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020″

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021.  În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investițiile de resurse în organizarea Selecției Naționale 2020 și să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Trăim astăzi o altă formă de normalitate, așa că Eurovision se va reașeza în inimile noastre cu altă forță la ediția viitoare. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună!“, a precizat Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision Song Contest.

“Am primit cu bucurie și cu emoție această veste și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Știu deja câtă dedicare și câtă muncă implică acest proiect, așa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021. Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest  – EBU, NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam mențin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuțiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020.

 

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe – alături de România – alte 40 de țări.

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori, conform anunțului făcut de aceștia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul Selecției Naționale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You”, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizată de Televiziunea Română pe 1 martie 2020, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii?

Redactia Radar de Media

Published

on

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest 2020 trebuia să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Din cauza coronavirusului, evenimentul nu va mai avea loc, însă, reprezentanta României, Roxen, poate participa la concurs, anul viitor. Condiția ar fi ca aceasta să aleagă o altă melodie. Din cauza coronavirusului organizatorii evenimentului din Olanda au anunțat zilele trecute, că show-ul a fost anulat, urmând să vină cu noi precizări în cel mai scurt timp. Roxen, cea care ar fi trebuit să ne reprezinte la Rotterdam, ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie și nu cea care fusese aleasă pentru anul acesta.

„Am fost copleșiți de dragostea pe care familia Eurovision Song Contest a împărtășit-o de la decizia dificilă de a anula evenimentul 2020. EBU este foarte conștient de cât de mult va lipsi Eurovision Song Contest anul acesta. Universalitatea concursului, împreuna cu tradiția ți mândria noastră de a sărbători diversitatea prin muzică, sunt acum necesare mai mult ca oricând. Asadar, EBU și membrii săi explorează în prezent posibilități alternative, dar nu și un concurs, pentru a uni și bucura publicul din întreaga Europă în aceasta perioada provocatoare”, este mesajul postat pe contul de socializare Eurovision România.

Citeşte întreaga ştire: Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii

Comentarii

Continue Reading

Facebook

Trending