Connect with us

Eurovision

INTERVIURI EUROVISION 2017. ANA-MARIA MIRICĂ: „Viața mea este aia de pe scenă!”

Avatar

Published

on

Continuăm seria de interviuri cu semifinaliștii Eurovision 2017 cu un personaj în toată regula. Este vorba despre Ana Maria Mirică, pe care o cunoaștem din cele două mari talent show-uri românești, iar iubitorii de cultură se poate să o fi văzut pe Ana Maria la teartu, chiar pe scenă. Ea se împarte între două lumi, muzica și teatrul, iar acum putem spune chiar trei lumi prin participarea la Selecția Națională 2017.  Ce ne-a declarat ea astăzi, cu puțin timp înainte de a cânta la spectacolul de la Berăria H, veți vedea în următorul material.

 

Bună, Ana-Maria! Vorbești astăzi pentru cititorii RADAR DE MEDIA. Vreau să te felicit în numele întregii echipe pentru calificarea în semifinală. Spune-ne cum te-ai simțit când ți-ai auzit numele printre piesele calificate.

 

Bună! Muțumesc din suflet!! În prima fază nu am reacționat nicicum, pentru că nu am crezut…Apoi au început colegii să țipe și  să mă înghiontească să mă ridic, pentru că ne-au strigat! Apoi am înțeles ce se întampla și am început să țip și eu de fericire!

Am fost la audiție când ai cântat piesa și te-am văzut foarte degajată. Este într-adevăr o piesa bună cu un sound foarte fresh care îți rămâne în minte după prima ascultare. Cum a apărut piesa „Spune-mi tu”?

Asta mi-a spus multă lume: că îți rămâne în cap, ceea ce este minunat. Acum sound-ul s-a îmbunătățit și mai mult, s-au reînregistrat instrumente, s-a lucrat cu tonuri noi…A aparut în mintea și nesomnul lui Liviu Elekes. El e “vinovat”!

 

De ce Eurovision?

 

A fost tot propunerea lui Liviu! Iar noi am zis: hai s-o încercăm și pe-asta!! Eu în perioada în care m-a sunat, eram crunt de ocupată , repetam pentru o piesă de teatru, nu aveam timp nici să respir, dar totuși am spus „Da”. Nu am putut ajunge la Liviu decât sâmbătă la prânz, când am și ascultat pentru prima oară piesa. Am învățat-o, am tras-o, apoi el a mixat toată noaptea, pentru că duminica era ultima zi în care o putea înscrie! Și uite că totul a fost se pare, de bun augur!

 

Cum se resimte atmosfera concursului asupra ta zilele astea? Ai o multitudine de apariții, interviuri și repetiții. Îți priește statutul ăsta de concurent într-o nouă competiție?

 

Nu ajung nici să mănânc, să dorm, nu mai zic …Plus că în timpul ăsta am și emisiune în direct în fiecare duminică, de fiecare dată ajung pe fuga la TVR. Am piesa de teatru în care joc, alte emisiuni în care apar și totul se adună, totul mă obosește, însă TOTUL CONTEAZĂ! Și faptul că le fac pe toate cu atâta dragoste și dăruire pentru meseria asta, mă ajută să văd totul ca pe o minune, o șansa, o împlinire! Asta am vrut de când am început să “fac ochi” în lumea asta…. Și mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi și fiecare astfel de „oboseli”! Concurent până în semifinală am fost și în altă competiție: Vocea României….și se pare ca lucrez bine sub presiune!

Mai sunt câteva ore până la spectacolul de la Berăria H. Cum ai îmbrățișat ideea organizatorilor de a cânta acolo alte două piese decât cea cu care vei intra în concurs?

 

Foarte bună idee! Foarte bună locație!Am îmbrățisat-o toți cu brațele deschise, bucurie și dorință de a cânta!

 

Ne poți dezvălui ce hit Eurovision ne vei cânta diseară?

Ruslana- Wild Dances

 

Te identifici cu un artist consacrat deja în istoria concursului? Ai un anumit moment sau personaj favorit care te inspiră?

Nu…Nu cred că mă identific cu cineva.

Se cunoaște că în acest concurs au mai mult credit piesele în limba engleză. Vei ține cont de părerile juraților și vei schimba limba piesei până la semifinală?

 

Încă discutăm pe această temă. Sunt păreri pro și contra în acest sens. În final, va decide Liviu.

 

Haide să vorbim puțin depre tine. Publicul te cunoaște de la Vocea României unde ai avut un parcurs excelent. Duelul tău cu Adrian Nour a rămas cumva întipărit în istoria concursului. Să știi că ești una dintre puținile audiții pe care le-am văzut în cele trei zile, care chiar m-au convins să te trec pe lista mea de finaliști. Cum reușești să-ți stăpânești emoțiile pe scenă și să transmiți atâta siguranță?

 

Numai eu știu!Viața mea este aia de pe scenă! Acolo respir, acolo trăiesc, acolo sunt în largul meu! Câteodată, emoțiile și problemele de stăpânire de sine din viața reală îmi dau bătăi de cap și de….cord!!!

 

Care sunt următoarele proiecte la care te gândești după finalizarea Selecției Naționale?

 

Avem o piesă super,  nou nouță, pe care vrem să o lansăm. Eu voi continua spectacolele de teatru prin țară, alături de Romica Tociu, Cornel Palade și Ada Palade și sper la încă un proiect TV despre care nu o să vorbesc acum, pentru că sper din inimă să iasă!

 

Unde te pot urmării cititorii noștri?

 

În spectacolul „Niște animale” în regia lui Gheorghe Hibovsky, la Uniplay Show la Antena 1, în fiecare duminică de la ora 17, în concerte alături de trupa mea Higher Ground Orchestra și în acest sens, îi invit cu drag să mă urmarească pe Facebook, pentru că acolo sunt toate evenimentele la care particip.

 

Îți mulțumesc în numele întregii echipe RADAR că ți-ai făcut timp să vorbești cu noi tocmai astăzi și îți ținem pumnii în semifinala din 26 februarie. Ai un mesaj pentru fanii concursului și pentru cititorii RADAR DE MEDIA?

 

Mai am mai puțin de o oră până la direct, între machiaj, repetiție și probă de costume, am reușit să răspund și intrebarilor tale! Ți-am spus că lucrez bine sub presiune!! ?
Vă mulțumesc și eu. Cât despre mesaj….Dragii mei, tot ceea ce facem este pentru voi!! Vă mulțumim tuturor pentru că existați, pentru că ascultați, pentru că simtiți, pentru că sunteți alături de noi. Ne dați aripi și ne ajutați să mergem mai departe și să vrem să facem din ce în ce mai mult!

 

Audiția Anei din cadrul TVR

Comentarii

Eurovision

TVR 1, va transmite, sambata seara show-ul Eurovision: „Europe Shine a Light”

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Sâmbătă 16 mai, de la ora 22.00, românii de pretutindeni se conectează la Europa şi urmăresc, în direct la TVR 1HD şi TVR Internaţional, evenimentul special transmis de televiziunea olandeză şi EBU simultan în toate cele 41 de ţări care ar fi trebuit să participe în acest an la Concursul Internaţional Eurovision. 

În ziua în care artiştii sperau să urce pe scena de la Rotterdam în marea finală Eurovision, ei vor participa la acest inedit eveniment fără să se deplaseze de acasă. Dintre ei nu va lipsi Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021. În această sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci își vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câștigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Spectacolul ”Europe Shine a Light” va fi o producție unică ce va trece în revistă pe scurt cele 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artiști cunoscuți din istoria Eurovision. Gali Atari, cea care a câștigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foști participanți la Eurovision Junior. De asemenea, îi vom revedea pe suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câștigat ediția din 2015 a concursului, pe Marija Šerifović din Serbia, care ne va emoționa cu a sa „Molitva”, câștigătoare în 2007, precum și pe Netta (Israel, 2018), cu o nouă piesă purtând un mesaj special despre vremurile pe care le trăim.

Unele dintre surprizele show-ului de duminică vor fi momentele oferite de campionul Eurovision Duncan Laurence, care va interpreta în premieră absolută noul său single, „Someone Else”, dar şi de Orchestra Filarmonică din Rotterdam, care își va pune amprenta asupra spectacolului cu moment special. Gazda BBC Eurovision Graham Norton și senzația YouTube-ului din Olanda NikkieTutorials vor apărea, de asemenea, în transmisiunea live.

Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediții Eurovision, a declarat: „Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artiști care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar și să-i inspirăm pe cei de acasă și să conectăm oamenii din Europa și nu numai, în aceste timpuri dificile. Desigur, nu îi vom uita pe cei afectați de criza coronavirus și pe cei care fac toate eforturile să îi țină piept acesteia. Haideți să facem din acesta un moment de neuitat în istoria Eurovision!”.

Fanii Eurovision din toată lumea vor fi și ei prezenți, și nu oricum, ci într-un uriaș cor care i se va alătura regelui neîncoronat al Eurovisionului, Johnny Logan, triplu câștigător al concursului, în piesa What’s Another Year. Europa va străluci sâmbătă noapte nu doar prin muzică, artişti şi fani, ci şi prin imagini ale celor mai reprezentative şi frumoase locaţii din cele 41 de ţări participante, luminate în noapte, într-un mesaj comun al speranţei şi solidarităţii.

 „Pentru prima dată la Eurovision nu vor fi jurii sau voturi, toată lumea se va bucura de feeria muzicii, ascultând cântece mai vechi şi mai noi care au făcut istorie la Eurovision de-a lungul anilor. Haideţi să ne alăturăm sâmbătă seară sutelor de milioane de telespectatori de pretutindeni şi să ne bucurăm împreună de magia Eurovision, într-un spectacol cum nu a mai fost şi cum nu cred că va mai fi vreodată”- ne invită Liana Stanciu, şefa delegaţiei noastre la Eurovision din acest an.

Gazdele show-ului vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 și 2007) și Jan Smit.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecțiile naționale și în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021 a Eurovision Song Contest.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.  Prevederile

Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020″

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021.  În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investițiile de resurse în organizarea Selecției Naționale 2020 și să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Trăim astăzi o altă formă de normalitate, așa că Eurovision se va reașeza în inimile noastre cu altă forță la ediția viitoare. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună!“, a precizat Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision Song Contest.

“Am primit cu bucurie și cu emoție această veste și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Știu deja câtă dedicare și câtă muncă implică acest proiect, așa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021. Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest  – EBU, NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam mențin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuțiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020.

 

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe – alături de România – alte 40 de țări.

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori, conform anunțului făcut de aceștia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul Selecției Naționale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You”, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizată de Televiziunea Română pe 1 martie 2020, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii?

Redactia Radar de Media

Published

on

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest 2020 trebuia să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Din cauza coronavirusului, evenimentul nu va mai avea loc, însă, reprezentanta României, Roxen, poate participa la concurs, anul viitor. Condiția ar fi ca aceasta să aleagă o altă melodie. Din cauza coronavirusului organizatorii evenimentului din Olanda au anunțat zilele trecute, că show-ul a fost anulat, urmând să vină cu noi precizări în cel mai scurt timp. Roxen, cea care ar fi trebuit să ne reprezinte la Rotterdam, ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie și nu cea care fusese aleasă pentru anul acesta.

„Am fost copleșiți de dragostea pe care familia Eurovision Song Contest a împărtășit-o de la decizia dificilă de a anula evenimentul 2020. EBU este foarte conștient de cât de mult va lipsi Eurovision Song Contest anul acesta. Universalitatea concursului, împreuna cu tradiția ți mândria noastră de a sărbători diversitatea prin muzică, sunt acum necesare mai mult ca oricând. Asadar, EBU și membrii săi explorează în prezent posibilități alternative, dar nu și un concurs, pentru a uni și bucura publicul din întreaga Europă în aceasta perioada provocatoare”, este mesajul postat pe contul de socializare Eurovision România.

Citeşte întreaga ştire: Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0