INTERVIURI EUROVISION 2017. D-LEMA: „Ideea de a participa la Eurovision a apărut din dorința de a trece prin stări și experiențe noi” - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Eurovision

INTERVIURI EUROVISION 2017. D-LEMA: „Ideea de a participa la Eurovision a apărut din dorința de a trece prin stări și experiențe noi”

Published

on

RADAR continuă seria interviurilor cu semifinaliștii Eurovision 2017 cu Denisa Demian, solista trupei D-lema, care s-a calificat în show-ul din 26 februarie. Am vorbit cu Denisa despre piesa „Adventure”, despre viitoarele proiecte și desigur, despre experiența Eurovision.

 

 

Bună, Denisa! Vorbești astăzi pentru cititorii RADAR DE MEDIA. În primul rând vreau să te felicit pentru calificare. Spune-ne cum te-ai simțit duminică seară când ți-ai auzit numele. Te așteptai?

 

Hei, bună și mulțumim frumos! Am avut ceva emoții, nu mă așteptam neapărat, dar ceva în mine îmi spunea că suntem printre semifinaliști pentru că am avut încredere tot timpul în „Adventure”. Duminică seară ne-a adus multă bucurie și zâmbete. Mulțumim juriului pentru încredere.

Am ascultat piesa voastră și este una foarte pozitivă. Spune-ne cum a apărut și cum v-ați gândit la Eurovision.

 

Ai folosit exact cuvântul la care m-am gândit când am scris „Adventure”, pozitivism. Noi, D-lema, suntem o gașcă de oameni veseli și haiosi, nu avea cum să se nască o piesă tristă. Suntem o familie și ni se întamplă să și călătorim împreună în vacanțe. Așa a apărut și ideea piesei noastre. Eram în studiolu “Luft Records” și împreună cu Alex Luft am scris-o, ne este prieten și ne cunoaște foarte bine, iar textul ne reprezintă. Ideea de a participa la Eurovision a apărut din dorința de a trece prin stări și experiențe noi.

Piesa are un sound foarte fresh.  Să știi că am văzut în decursul timpului mai multe creații în care întâlnim țări participante și au avut un impact foarte bun asupra publicului.  Ați compus versurile vizând în special Eurovisionul?

 

Sperăm ca și „Adventure” să aibă un impact bun asupra publicului. Nu, nu am compus versurile vizând Eurovisionul, este un text despre noi și despre ce se întâmplă în lume care se potrivește foarte bine și pentru un astfel de concurs. Poate mesajul pare superfcial la prima audiție, dar este mai profund de atât. Eu mă regăsesc în ce am scris, iubesc să călătoresc dar inima mea e acasă, în România, Sibiu ?

 

 

Care sunt atuurile care crezi că vor convinge jurații să califice piesa în Marea Finală din 5 martie?

 

Este o piesă veselă și care îți aduce zâmbetul pe buze. Vine din suflet și cu siguranță mesajul a ajuns la jurați dacă ne-au acordat minunata șansă de a ne afla printre cei 15 semifinaliști. Concurența este mare, fie ca cei mai buni să meargă în Marea Finală! ?

Îmi permit sa te întreb acum. La ce concept de show v-ați gândit pentru semifinală?  Dă-ne puțin din casă.

 

Aici o sa te las într-o mare “dilemă” :)) tot ce pot să îți spun este că muncim foarte mult să ne depășim pe noi, ținem cont de povestea „Adventure”. O să arătăm o altă latură a noastră. ?

Cum se resimte atmosfera Eurovision până acum? Bănuiesc că aveți o mulțime de repetiții, interviuri și apariții.  Vă priește statutul ăsta de concurenți într-o competiție?

 

Munceam mult și înainte de experiența Eurovision,  însă acum acordăm și mai multă importanță la tot ceea ce facem în fiecare minut dintr-o zi pentru că timpul este destul de scurt și vrem ca totul să fie minunat. Statutul de concurenți în această competiție ne dă încredere în noi și foarte multă dorință de a face lucrurile bine. Ne place concurența, deci nu putem fi decât fericiți că ne aflăm în acest punct.

Mai sunt două zile până la evenimentul de la Berăria H. Cum ați îmbrățișat ideea organizatorilor de a cânta acolo alte două piese decât cea cu care veți concura?

 

Am primit cu mare entuziasm vestea de a cânta încă două piese duminică în Berăria H. Este o “repetiție” pentru ce se va întampla în semifinală, ne obișnuim cu tot ce înseamnă Eurovision, camere de filmat, public, presiune etc.

Poți dezvălui pentru cititorii RADAR ce urmează să ne cântați mâine seară?

 

Vom cânta una dintre piesele câștigătoare a Concursului Eurovision , My number one – Helena Paparizou, propusă de echipa TVR și o melodie foarte dragă nouă, Cheap Thrills-Sia adaptată formulei noastre cu cajon.

Superb. Sunt două piese foarte cunoscute. Suntem la capitolul hituri Eurovision. Te identifici cu vreun star din istoria concursului?

 

Nu știu dacă mă identific cu vreun artist în general. Este normal că m-am inspirat de la anumiți artiști și o voi mai face însă e puțin prea greu acest cuvânt. Mi-au plăcut mulți dintre artiștii câștigători Eurovision și nu numai.

Cât de importantă este pentru un artist comunicarea cu fanii?

 

Aici cred că depinde de fiecare artist în parte, de ce vrea să exprime și cui se adresează. Este importantă și comunicarea cu fanii pentru că ei sunt receptorii tăi ca artist.

Care sunt urmatoarele proiecte la care vă gândiți după Selecția Națională?

 

D-lema are un traseu destul de bine conturat și Selecția Națională Eurovision este doar o stație în care ne-am oprit pentru a „culege” niște trăiri frumoase și experiență. Muncim mult, ne asteaptă o listă lungă cu evenimente și cu siguranță noi melodii.

Unde vă pot urmări progresul cititorii noștri?

 

Tot ce facem găsiti pe pagina noastră de Facebook D-LEMA.

Îți mulțumim mult pentru că ai acceptat să apari în interviurile noastre.  Noi vă ținem pumnii în semifinală și așteptăm să vă vedem mâine seară la Berăria H. Ai un mesaj pentru fanii Eurovision sau pentru cititorii Radar de media?⁠

 

⁠Mulțumim tare mult. Fie ca cel mai bun să meargă mai departe încât să aducă premiul cel mare acasă. Muzica trebuie să ne facă mai buni, tineți cont de asta. Vă pupăm: D-LEMA!

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending