Connect with us

Eurovision

INTERVIURI EUROVISION 2017 EDUARD SANTHA: „ Piesa asta e o ciudățenie, o nebunie, cu care mă identific pe deplin!”

Avatar

Published

on

Astăzi RADAR vorbește cu Eduard Santha, omul care ne-a șocat la udiții într-un mod foarte pozitiv. Îl vom putea urmări pe Eduard duminică seară în semifinala Eurovision 2017, unde va face show pentru a transmite emoția piesei „Wild Child”. Până atunci însă puteți afla mai multe despre Eduard și experiența lui în concurs din următorul interviu:

 

Salut, Eduard! Vorbești astăzi pentru cititorii RADAR DE MEDIA. În primul rând vreau să te felicit pentru calificare. Spune-ne cum te-ai simțit duminică seară când ți-ai auzit numele. Te așteptai?

 

Hey! hey! Mulțumesc mult !

Funny story! Duminică seară a fost ziua mea. Am primit cel mai tare cadou ever. Am fost atât de obosit când am ajuns în studio, nu eram pregătit deloc pentru ce urma să se întâmple si dintr-o data “Eduard Santha”. Am trecut, intr-o secunda, prin toate starile, nu prea intelegeam ce se intampla, dar într-un final, când i-am găsit pe colegii mei m-am liniștit și am urcat pe scenă. E o experienta minunată și o trăiesc din plin!

 

Vorbește-mi puțin despre piesa voastră. Cum a apărut ea și când v-ați gândit să o înscrieți în Selecția Națională?

 

Poate sună puțin ezoteric, but it’s a true story. Într-o noapte obișnuită, dormind, am visat că voi câștiga Eurovisionul! Până atunci nu m-am gândit nicio secundă că eu, Edi, voi participa vreodată la așa un concurs prestigios. Plin de entuziasm, m-am pus pe treabă! Trecând prin cel puțin 10 variante de piese am ajuns la forma ei actuală. Binențeles am avut parte de foarte mult ajutor și din partea lui Marius Pop, un producer de excepție, dar în primul rând unul din cei mai mari (poate cel mai mare) chitarist din România la ora actuală. Am muncit zi și noapte și într-un final “wild child” s-a născut. Trebuie să menționez că toată povestea asta a început cu 5 zile înainte de încheierea înscrierilor!

Wild child, e o instigare, un strigăt interior către popor dar și către individ, un îndemn la curajul de a schimba lumea. O exclamare: “ Ești pregătit de viață, de tot ce iți oferă! Ai curajul de a merge înainte pentru ca nu ești singur! “. Acea voce interioară care-ți oferă mereu speranță și credința pierdută, și îți întărește dorința de a schimba lumea! Îmi doresc să ne deschidem ochii și să vedem că nu suntem singuri, avem mereu pe cineva care crede în noi și în acel moment, cu o putere aproape sălbatică devenim stăpânii propriei existente.

Am ascultat piesa ta la audițiile din ianuarie. Are un sound fresh care mi-a trezit instant o emoție aparte. Care e feedback-ul pe care l-ai primit până acum despre piesă?

 

Piesa asta e o ciudățenie, o nebunie, cu care mă identific pe deplin. E o combinație de stiluri și asta o face originală. Am avut parte de un feedback excelent din partea juriului, au folosit termene de genul “avant-garde” “în sfârșit o pată de culoare în concurs” “piele de gaină” etc. Publicul și el ne-a oferit un feedback foarte bun și cu această ocazie as vrea să le mulțumesc pentru sprijin. Dar, ca orice lucru nou, au fost oameni care o acceptă mai greu, dar suntem pregătiți pentru asta, și acceptăm feedbackul, îl percepem constructiv. Melodia e într-o continuă schimbare, evoluție.

 

Atunci abia aștept să aud varianta finală duminică. Care sunt principalele calități care trebuie trecute pe cartea voastră de vizită ca artiști?

 

Zâmbesc acum și mă gândesc intens la răspunsul acestei întrebări. Părerea mea e că forța și energia trebuie trecute cu orice preț pe acea carte de vizită, binențeles, lângă “rebeliune” acompaniată de un “mesaj special”. Da, cred cu tărie că asta sunt! Oricât de paradoxal ar suna, am nevoie și de stabilitate în muzica mea , doar atunci pot într-adevăr să-mi exprim eul rebel. Aici intervin colegii mei, care, pe lângă calitățile de mai sus, au și o doză de stabilitate. Cred că cel mai important pentru mine este, ca prin muzica mea, să pot să dau tot, fără limite, să exprim cine sunt  și cum gândesc, începând cu cele mai importante teme sociale, până la cele mai mici, ascunse și intime sentimente umane. Piesele mele nu fac parte din niciun tipar, asta îmi oferă libertatea de a compune sincer și în ziua de azi “libertate” este un cuvant cheie. #libertate

Dacă românii vor vota din nou rock pe 5 martie, crezi că ești pregătit să faci față unei asemenea presiuni? Vorbim totuși de o presiune uriașă. Vei concura cu alte 42 de state de pe trei continente și o audiență de peste 200 de milioane de oameni care urmăresc în direct finala.

 

#rocklaeurovision e un hashtag ce îl promovez cu mândrie! Scena din Kiev mi-o doresc foarte mult, va fi momentul în care vreau să explodez, să strălucesc și va fi momentul în care în sfârșit mesajul meu se va face auzit în toată lumea. Trăiesc pentru muzică, am renunțat la tot pentru ea și sunt pregătit de orice sacrificiu pentru a mă face auzit. Presiunea vine doar în momentul în care nu crezi cu adevărat în tine și în mesajul tău. În plus, eu sunt un om foarte prietenos. Abia aștept să cunosc oameni și artiști noi.

 

Cum a fost până acum experiența Eurovision 2017? 

 

Experiența Eurovision 2017, până acum, a fost excelentă, dar, neașteptată. Dintr-un vis am ajuns aici lângă cei mari 🙂 și nu am de gând să mă las! Echipa TVR e foarte tare! S-au ocupat de noi la fiecare pas, le mulțumesc mult și lor pentru tot! Aștept experiențe noi, dar acum mă concentrez pe semifinală și de ce nu , visez la finală!

 

Ce concept de show ne pregătești pentru semifinala din 26 februarie?

 

Sunt un om pozitiv, tocmai din această cauză cred cu tărie, că putem pune în scenă ceva cu totul deosebit! Teoria muzicalității piesei e demult trecută de soundul cu care am fost obișnuit, la fel cum, și puterea noastră interioară, a fiecaruia, e transcendentă, cumva din alta lume! Dinamica acestei puteri dorim să o accentuăm. Avem multe idei cu privire la producția vizualului de pe scena mare. De la început, în procesul de compoziție a piesei, m-am gândit mult la imaginea scenei, de la efecte, la versuri aduse la viață vizual. Sunt sigur că vom exploda pe scenă, dar deocamdată, nu vreau să dezvălui prea multe secrete. 😉

 

Ai interpretat minunat „ Fairytale ” duminică seară. Cum ai îmbrățișat ideea organizatorilor de a cânta în show-ul de la Berăria H alte două piese și cum te-ai simțind interacționând cu fanii concursului și presa?

 

Să fiu pe scena Berăriei e o dorință de-a mea de mai demult! Fairytale e o piesă foarte bună, poate una din cele mai bune din Eurovision, așa că a fost o onoare să o pot cânta. A doua piesă pe care am pregătit-o a fost „Keep Knocking”. O piesă proprie, la care lucrez demult și îmi doresc să o aduc la o formă finală cât de curând.

Sunt un nebun pe scenă , nu am limite sau bariere,  din cauza asta m-am simțit fantastic pe scenă, iar fanii ESC sper ca au simțit asta!

Te identifici cu vreun artist care a aparut în etapa internațională a concursului?

 

Cred că, fără îndoială, din 1974, de la melodia Waterloo, suedezii își reprezintă țara cu o putere incredibilă. Tocmai de asta, piesa mea preferată din Eurovision este  cea a lui Mark Zelmerlöw, Heroes. O piesă pop genială, cu o producție care nu te duce neaparat la feelingul Eurovision, dar totuși asta o consider eu cea mai bună! Cred că pe bună dreptate a primit premiul cel mare în 2015! El poate fi un artist cu un mesaj puternic cu care mi-ar placea să mă identific.

 

Care sunt următoarele proiecte la care vă gândiți după Selecția Națională?

 

Vrem la Kiev! Și cred că asta ne va ocupa tot timpul 🙂

În afara concursului, suntem foarte activi în studio, muncim intens la piese noi și idei. Imi doresc foarte tare să reînviem rockul în România și să-i oferim un sound modern, mainstreamul e la un pas. Cred cu tărie că am găsit soundul cu care se pot identifica românii dar, doar timpul va decide. Muzica e organică, traiește, și trebuie să o respectăm, la fel și reacția publicului, dar suntem oameni cu multa răbdare și atenție la detalii. Sunt sigur că planurile noastre vor da roade.

Unde vă pot urmări fanii?

 

Fiind foarte proaspăt în industria muzicală, pot să ofer doar conturile de social media ce-mi poarta numele Eduard Santha. Facebook, Instagram și Youtube.

Eu îți mulțumesc mult că ai acceptat să apari la noi în rubrică și abia aștept să vă aud în semifinală. Ai un mesaj pentru cititorii RADAR DE MEDIA și pentru fanii Eurovision?

 

Încă o dată aș vrea să vă mulțumesc pentru susținerea de până acum și bineînțeles, aș fi foarte recunoscător dacă m-aș putea bucura și de acum încolo de această susținere și poate, mergem împreună în finală și de ce nu, la Kiev! Eurovisionul este un concurs cu adevărat deosebit, cu artiști și interpreți deosebiți, vă rog să fiți foarte atenți la fiecare în parte, pentru că dau dovadă de foarte multă experiență și talent!

Nu uitați, potențialul de a schimba propria existență și de ce nu, chiar lumea, e doar în noi, în fiecare in parte. Eliberați “copilul sălbatic”!

 

 

Audiția lui Eduard din cadrul TVR

 

Video Credit: TVR

 

Comentarii

Eurovision

TVR 1, va transmite, sambata seara show-ul Eurovision: „Europe Shine a Light”

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Sâmbătă 16 mai, de la ora 22.00, românii de pretutindeni se conectează la Europa şi urmăresc, în direct la TVR 1HD şi TVR Internaţional, evenimentul special transmis de televiziunea olandeză şi EBU simultan în toate cele 41 de ţări care ar fi trebuit să participe în acest an la Concursul Internaţional Eurovision. 

În ziua în care artiştii sperau să urce pe scena de la Rotterdam în marea finală Eurovision, ei vor participa la acest inedit eveniment fără să se deplaseze de acasă. Dintre ei nu va lipsi Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021. În această sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci își vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câștigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Spectacolul ”Europe Shine a Light” va fi o producție unică ce va trece în revistă pe scurt cele 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artiști cunoscuți din istoria Eurovision. Gali Atari, cea care a câștigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foști participanți la Eurovision Junior. De asemenea, îi vom revedea pe suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câștigat ediția din 2015 a concursului, pe Marija Šerifović din Serbia, care ne va emoționa cu a sa „Molitva”, câștigătoare în 2007, precum și pe Netta (Israel, 2018), cu o nouă piesă purtând un mesaj special despre vremurile pe care le trăim.

Unele dintre surprizele show-ului de duminică vor fi momentele oferite de campionul Eurovision Duncan Laurence, care va interpreta în premieră absolută noul său single, „Someone Else”, dar şi de Orchestra Filarmonică din Rotterdam, care își va pune amprenta asupra spectacolului cu moment special. Gazda BBC Eurovision Graham Norton și senzația YouTube-ului din Olanda NikkieTutorials vor apărea, de asemenea, în transmisiunea live.

Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediții Eurovision, a declarat: „Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artiști care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar și să-i inspirăm pe cei de acasă și să conectăm oamenii din Europa și nu numai, în aceste timpuri dificile. Desigur, nu îi vom uita pe cei afectați de criza coronavirus și pe cei care fac toate eforturile să îi țină piept acesteia. Haideți să facem din acesta un moment de neuitat în istoria Eurovision!”.

Fanii Eurovision din toată lumea vor fi și ei prezenți, și nu oricum, ci într-un uriaș cor care i se va alătura regelui neîncoronat al Eurovisionului, Johnny Logan, triplu câștigător al concursului, în piesa What’s Another Year. Europa va străluci sâmbătă noapte nu doar prin muzică, artişti şi fani, ci şi prin imagini ale celor mai reprezentative şi frumoase locaţii din cele 41 de ţări participante, luminate în noapte, într-un mesaj comun al speranţei şi solidarităţii.

 „Pentru prima dată la Eurovision nu vor fi jurii sau voturi, toată lumea se va bucura de feeria muzicii, ascultând cântece mai vechi şi mai noi care au făcut istorie la Eurovision de-a lungul anilor. Haideţi să ne alăturăm sâmbătă seară sutelor de milioane de telespectatori de pretutindeni şi să ne bucurăm împreună de magia Eurovision, într-un spectacol cum nu a mai fost şi cum nu cred că va mai fi vreodată”- ne invită Liana Stanciu, şefa delegaţiei noastre la Eurovision din acest an.

Gazdele show-ului vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 și 2007) și Jan Smit.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecțiile naționale și în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021 a Eurovision Song Contest.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.  Prevederile

Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020″

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021.  În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investițiile de resurse în organizarea Selecției Naționale 2020 și să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Trăim astăzi o altă formă de normalitate, așa că Eurovision se va reașeza în inimile noastre cu altă forță la ediția viitoare. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună!“, a precizat Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision Song Contest.

“Am primit cu bucurie și cu emoție această veste și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Știu deja câtă dedicare și câtă muncă implică acest proiect, așa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021. Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest  – EBU, NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam mențin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuțiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020.

 

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe – alături de România – alte 40 de țări.

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori, conform anunțului făcut de aceștia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul Selecției Naționale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You”, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizată de Televiziunea Română pe 1 martie 2020, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii?

Redactia Radar de Media

Published

on

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest 2020 trebuia să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Din cauza coronavirusului, evenimentul nu va mai avea loc, însă, reprezentanta României, Roxen, poate participa la concurs, anul viitor. Condiția ar fi ca aceasta să aleagă o altă melodie. Din cauza coronavirusului organizatorii evenimentului din Olanda au anunțat zilele trecute, că show-ul a fost anulat, urmând să vină cu noi precizări în cel mai scurt timp. Roxen, cea care ar fi trebuit să ne reprezinte la Rotterdam, ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie și nu cea care fusese aleasă pentru anul acesta.

„Am fost copleșiți de dragostea pe care familia Eurovision Song Contest a împărtășit-o de la decizia dificilă de a anula evenimentul 2020. EBU este foarte conștient de cât de mult va lipsi Eurovision Song Contest anul acesta. Universalitatea concursului, împreuna cu tradiția ți mândria noastră de a sărbători diversitatea prin muzică, sunt acum necesare mai mult ca oricând. Asadar, EBU și membrii săi explorează în prezent posibilități alternative, dar nu și un concurs, pentru a uni și bucura publicul din întreaga Europă în aceasta perioada provocatoare”, este mesajul postat pe contul de socializare Eurovision România.

Citeşte întreaga ştire: Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0