Connect with us

Eurovision

INTERVIURI EUROVISION 2017 EDUARD SANTHA: „ Piesa asta e o ciudățenie, o nebunie, cu care mă identific pe deplin!”

Avatar

Published

on

Astăzi RADAR vorbește cu Eduard Santha, omul care ne-a șocat la udiții într-un mod foarte pozitiv. Îl vom putea urmări pe Eduard duminică seară în semifinala Eurovision 2017, unde va face show pentru a transmite emoția piesei „Wild Child”. Până atunci însă puteți afla mai multe despre Eduard și experiența lui în concurs din următorul interviu:

 

Salut, Eduard! Vorbești astăzi pentru cititorii RADAR DE MEDIA. În primul rând vreau să te felicit pentru calificare. Spune-ne cum te-ai simțit duminică seară când ți-ai auzit numele. Te așteptai?

 

Hey! hey! Mulțumesc mult !

Funny story! Duminică seară a fost ziua mea. Am primit cel mai tare cadou ever. Am fost atât de obosit când am ajuns în studio, nu eram pregătit deloc pentru ce urma să se întâmple si dintr-o data “Eduard Santha”. Am trecut, intr-o secunda, prin toate starile, nu prea intelegeam ce se intampla, dar într-un final, când i-am găsit pe colegii mei m-am liniștit și am urcat pe scenă. E o experienta minunată și o trăiesc din plin!

 

Vorbește-mi puțin despre piesa voastră. Cum a apărut ea și când v-ați gândit să o înscrieți în Selecția Națională?

 

Poate sună puțin ezoteric, but it’s a true story. Într-o noapte obișnuită, dormind, am visat că voi câștiga Eurovisionul! Până atunci nu m-am gândit nicio secundă că eu, Edi, voi participa vreodată la așa un concurs prestigios. Plin de entuziasm, m-am pus pe treabă! Trecând prin cel puțin 10 variante de piese am ajuns la forma ei actuală. Binențeles am avut parte de foarte mult ajutor și din partea lui Marius Pop, un producer de excepție, dar în primul rând unul din cei mai mari (poate cel mai mare) chitarist din România la ora actuală. Am muncit zi și noapte și într-un final “wild child” s-a născut. Trebuie să menționez că toată povestea asta a început cu 5 zile înainte de încheierea înscrierilor!

Wild child, e o instigare, un strigăt interior către popor dar și către individ, un îndemn la curajul de a schimba lumea. O exclamare: “ Ești pregătit de viață, de tot ce iți oferă! Ai curajul de a merge înainte pentru ca nu ești singur! “. Acea voce interioară care-ți oferă mereu speranță și credința pierdută, și îți întărește dorința de a schimba lumea! Îmi doresc să ne deschidem ochii și să vedem că nu suntem singuri, avem mereu pe cineva care crede în noi și în acel moment, cu o putere aproape sălbatică devenim stăpânii propriei existente.

Am ascultat piesa ta la audițiile din ianuarie. Are un sound fresh care mi-a trezit instant o emoție aparte. Care e feedback-ul pe care l-ai primit până acum despre piesă?

 

Piesa asta e o ciudățenie, o nebunie, cu care mă identific pe deplin. E o combinație de stiluri și asta o face originală. Am avut parte de un feedback excelent din partea juriului, au folosit termene de genul “avant-garde” “în sfârșit o pată de culoare în concurs” “piele de gaină” etc. Publicul și el ne-a oferit un feedback foarte bun și cu această ocazie as vrea să le mulțumesc pentru sprijin. Dar, ca orice lucru nou, au fost oameni care o acceptă mai greu, dar suntem pregătiți pentru asta, și acceptăm feedbackul, îl percepem constructiv. Melodia e într-o continuă schimbare, evoluție.

 

Atunci abia aștept să aud varianta finală duminică. Care sunt principalele calități care trebuie trecute pe cartea voastră de vizită ca artiști?

 

Zâmbesc acum și mă gândesc intens la răspunsul acestei întrebări. Părerea mea e că forța și energia trebuie trecute cu orice preț pe acea carte de vizită, binențeles, lângă “rebeliune” acompaniată de un “mesaj special”. Da, cred cu tărie că asta sunt! Oricât de paradoxal ar suna, am nevoie și de stabilitate în muzica mea , doar atunci pot într-adevăr să-mi exprim eul rebel. Aici intervin colegii mei, care, pe lângă calitățile de mai sus, au și o doză de stabilitate. Cred că cel mai important pentru mine este, ca prin muzica mea, să pot să dau tot, fără limite, să exprim cine sunt  și cum gândesc, începând cu cele mai importante teme sociale, până la cele mai mici, ascunse și intime sentimente umane. Piesele mele nu fac parte din niciun tipar, asta îmi oferă libertatea de a compune sincer și în ziua de azi “libertate” este un cuvant cheie. #libertate

Dacă românii vor vota din nou rock pe 5 martie, crezi că ești pregătit să faci față unei asemenea presiuni? Vorbim totuși de o presiune uriașă. Vei concura cu alte 42 de state de pe trei continente și o audiență de peste 200 de milioane de oameni care urmăresc în direct finala.

 

#rocklaeurovision e un hashtag ce îl promovez cu mândrie! Scena din Kiev mi-o doresc foarte mult, va fi momentul în care vreau să explodez, să strălucesc și va fi momentul în care în sfârșit mesajul meu se va face auzit în toată lumea. Trăiesc pentru muzică, am renunțat la tot pentru ea și sunt pregătit de orice sacrificiu pentru a mă face auzit. Presiunea vine doar în momentul în care nu crezi cu adevărat în tine și în mesajul tău. În plus, eu sunt un om foarte prietenos. Abia aștept să cunosc oameni și artiști noi.

 

Cum a fost până acum experiența Eurovision 2017? 

 

Experiența Eurovision 2017, până acum, a fost excelentă, dar, neașteptată. Dintr-un vis am ajuns aici lângă cei mari 🙂 și nu am de gând să mă las! Echipa TVR e foarte tare! S-au ocupat de noi la fiecare pas, le mulțumesc mult și lor pentru tot! Aștept experiențe noi, dar acum mă concentrez pe semifinală și de ce nu , visez la finală!

 

Ce concept de show ne pregătești pentru semifinala din 26 februarie?

 

Sunt un om pozitiv, tocmai din această cauză cred cu tărie, că putem pune în scenă ceva cu totul deosebit! Teoria muzicalității piesei e demult trecută de soundul cu care am fost obișnuit, la fel cum, și puterea noastră interioară, a fiecaruia, e transcendentă, cumva din alta lume! Dinamica acestei puteri dorim să o accentuăm. Avem multe idei cu privire la producția vizualului de pe scena mare. De la început, în procesul de compoziție a piesei, m-am gândit mult la imaginea scenei, de la efecte, la versuri aduse la viață vizual. Sunt sigur că vom exploda pe scenă, dar deocamdată, nu vreau să dezvălui prea multe secrete. 😉

 

Ai interpretat minunat „ Fairytale ” duminică seară. Cum ai îmbrățișat ideea organizatorilor de a cânta în show-ul de la Berăria H alte două piese și cum te-ai simțind interacționând cu fanii concursului și presa?

 

Să fiu pe scena Berăriei e o dorință de-a mea de mai demult! Fairytale e o piesă foarte bună, poate una din cele mai bune din Eurovision, așa că a fost o onoare să o pot cânta. A doua piesă pe care am pregătit-o a fost „Keep Knocking”. O piesă proprie, la care lucrez demult și îmi doresc să o aduc la o formă finală cât de curând.

Sunt un nebun pe scenă , nu am limite sau bariere,  din cauza asta m-am simțit fantastic pe scenă, iar fanii ESC sper ca au simțit asta!

Te identifici cu vreun artist care a aparut în etapa internațională a concursului?

 

Cred că, fără îndoială, din 1974, de la melodia Waterloo, suedezii își reprezintă țara cu o putere incredibilă. Tocmai de asta, piesa mea preferată din Eurovision este  cea a lui Mark Zelmerlöw, Heroes. O piesă pop genială, cu o producție care nu te duce neaparat la feelingul Eurovision, dar totuși asta o consider eu cea mai bună! Cred că pe bună dreptate a primit premiul cel mare în 2015! El poate fi un artist cu un mesaj puternic cu care mi-ar placea să mă identific.

 

Care sunt următoarele proiecte la care vă gândiți după Selecția Națională?

 

Vrem la Kiev! Și cred că asta ne va ocupa tot timpul 🙂

În afara concursului, suntem foarte activi în studio, muncim intens la piese noi și idei. Imi doresc foarte tare să reînviem rockul în România și să-i oferim un sound modern, mainstreamul e la un pas. Cred cu tărie că am găsit soundul cu care se pot identifica românii dar, doar timpul va decide. Muzica e organică, traiește, și trebuie să o respectăm, la fel și reacția publicului, dar suntem oameni cu multa răbdare și atenție la detalii. Sunt sigur că planurile noastre vor da roade.

Unde vă pot urmări fanii?

 

Fiind foarte proaspăt în industria muzicală, pot să ofer doar conturile de social media ce-mi poarta numele Eduard Santha. Facebook, Instagram și Youtube.

Eu îți mulțumesc mult că ai acceptat să apari la noi în rubrică și abia aștept să vă aud în semifinală. Ai un mesaj pentru cititorii RADAR DE MEDIA și pentru fanii Eurovision?

 

Încă o dată aș vrea să vă mulțumesc pentru susținerea de până acum și bineînțeles, aș fi foarte recunoscător dacă m-aș putea bucura și de acum încolo de această susținere și poate, mergem împreună în finală și de ce nu, la Kiev! Eurovisionul este un concurs cu adevărat deosebit, cu artiști și interpreți deosebiți, vă rog să fiți foarte atenți la fiecare în parte, pentru că dau dovadă de foarte multă experiență și talent!

Nu uitați, potențialul de a schimba propria existență și de ce nu, chiar lumea, e doar în noi, în fiecare in parte. Eliberați “copilul sălbatic”!

 

 

Audiția lui Eduard din cadrul TVR

 

Video Credit: TVR

 

Comentarii

Eurovision

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2020

Avatar

Published

on

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat participarea României la cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest (ESC), în limita unui buget care va fi aprobat şi alocat proiectului prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2020.

 

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată până la finalul anului. Următoarea competiţie muzicală va avea loc în luna mai, la Rotterdam, Olanda, după ce Duncan Laurence a câştigat finala Eurovision 2019 din Israel, cu melodia “Arcade”.

 

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

 

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

 

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Cine este Duncan Laurence castigatorul Eurovisionului din Israel

Redactia Radar de Media

Published

on

Duncan a interpretat impecabil piesa „Arcade” in cadrul finalei, iar atat publicul, cat si juriul de specialitate din cele 41 de tari inscrise in concurs, i-au acordat punctaje maxime. Duncan a fost desemnat castigatorul Eurovision 2019 cu un total de 491 puncte. Lansata alaturi de Universal Music, piesa „Arcade” este produsa de catre Wouter Hardy, mixata de catre Cenzo Townshend (Snow Patrol, U2, Florence + The Machine) si a fost masterizata la legendarele Abbey Road Studios.

Frumoasa balada are deja peste 20 de milioane de ascultari pe platformele de streaming, peste 10 milioane la videoclipul oficial si a intrat in topul global Spotify. In plus, „Arcade” va primi discul de platina pentru vanzari. Olanda va organiza din nou celebrul concurs, la 44 de ani distanta de la anteriorul castigator. Invitatul special al finalei a fost Madonna, care a urcat pe scena Eurovision din Israel şi a interpretat doua melodii: cea mai recentă piesă, Future” feat. Quavo, extrasă de pe următorul său album – “Madame X”, si hitul „Like A Prayer”, care a împlinit anul acesta 30 de ani.

Zece dintre piesele calificate în marea finală Eurovision Song Contest au fost Universal Music. Malta, Albania, Germania, Slovenia, Cipru, Olanda, Grecia, Italia, Australia, Spania sunt ţările ale căror reprezentanţi au concurat pe 18 mai, în marea finala Eurovision.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Madonna concertează astăzi în Marea Finală Eurovision

Avatar

Published

on

26 de țări din 3 continente se vor lupta în aceasta seara pentru marele trofeu Eurovision. Organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru audiență dorind sa facă cel mai grandios eveniment din istoria concursului.

În acest sens au fost invitați mai mulți foști câștigători ai festialului precum Conchita Wurst(Austria 2014), Mans (Suedia 2015), Dana international (Israel 1998), Netta (Israel 2018), dar și alte nume sonore din istoria competiției ca Eleni Fouriera(Cipru 2018) și Verka Serducka (Ucraina 2007).

Regina pop, Madona va susține un recital pe perioada votting-ului și va fi al doilea artist mare ce cântă pe scena eurovison după ce în 2016 Justin Timberlake a susținut un recital pe scena din Stockholm.

Seara ne promite o luptă crâncenă și multe multe surprize unind oamenii de pe tot continentul prin muzică.

Tu cum te pragatesti pentru seara asta? Comunica cu cititorii Radar accesând secțiunea de comentarii.

Show-ul este in direct la TVR 1, ora 22.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Publicitate

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0