Connect with us

Eurovision

INTERVIURI EUROVISION 2017. ELIZE: “Textul îmi aparţine şi este chiar povestea mea de viaţă”

Avatar

Published

on

Radar a stat de vorbă cu Eliza Manda, solista trupei „No Stress”, care s-a calificat în semifinala Selecției Naționale 2017.

Eliza va cânta piesa „Fără bariere” acompaniată de Vladimir Pocorschi(compozitorul piesei) la chitară și voce, Cristi Dumitrescu la tobe, Alexandru Burcă la pian, Robert Preduț la saxofon și Pepino Vasile, la bas.  Îi așteptăm în această formulă să ne cânte „Waterloo” duminică, dar și pe 28 februarie în direct pe TVR1 și TVRHD.           

 

Bună, Eliza! Felicitările noastre pentru calificarea în semifinală! Vorbești astăzi pentru cititorii RADAR DE MEDIA. Ați fost primii semifinaliști strigați duminică seară. Ați fost surprinși? V-ați așteptat la asta?                       

Hey, salutare ! Mulțumim tare mult pentru felicitări ! A fost într-adevăr o supriză când ne-am auzit numele. Ne doream tare mult sa mergem in semifinală.

 

 Piesa voastră„ Fără Bariere” este una foarte pozitivă. Cum a ajuns la voi? Și de ce ați ales Eurovision să o prezentați?   

Știam că sunt multe piese înscriese în concurs, însă am crezut în piesa noastră și ne-am bucurat enorm când am fost strigați. Ca și vibe, da, cred că este o piesă pozitivă. Ca mesaj, este mai de grabă personală. Eu ador stilul retro-pop și îmi doream mult ca proiectul meu Elize să meargă în această direcție. Așa că l-am rugat pe Vladimir să-mi compună o melodie în stilul ăsta și el a reușit să surpridă muzical exact ceea ce visam. Spun că este o piesă personală, pentru ca textul îmi aparține și este chiar povestea mea de viață.

 

Foarte frumos! Înseamnă că ai simțit că e momentul să-ți împărtășești experiența cu publicul larg.                  

 Am ales Eurovision pentru că este o competiție foarte importantă, iar dacă reușesti să intri în această competiție ți se confirmă faptul că ești pe drumul cel bun.

 

Ce calități crezi că are piesa ta pentru a ajunge la sufletul celor de acasă?

Una din calități este chiar mesajul. Iar apoi stilu retro-pop. În România nu este deloc promovat acest gen muzical și sper să reușesc să aduc în atenția publicului și acest stil. În plus, toate instrumentele pe care le auzi pe negativ sunt înregistrate de baieții din trupa „No Stress”. Nu foarte mulți artiști trag instrumentele în studio și cred că un atu important îl reprezintă și trupa.

 

Am remarcat. Într-adevar, în ultimii ani mai multe trupe au fost trimise de alte state în etapa internațională.         

Ceea ce este minunat.

 

Am observat o multitudine de piese în limba română trimise de juriu în semifinală anul acesta. Crezi că ar putea fi limba noastră o rețeta a succesului?          

Depinde foarte mult. Câteodată nu este importantă neaparat limba, ci starea pe care o transmite melodia respectivă.

 

 

Cum v-a prins până acum fenomenul Eurovision? Bănuiesc că aveți o multitudine de interviuri, invitații, apariții și repetiții cărora trebuie să le faceți față până la semifinală.  

Dacă reușești să ajungi la sufletele oamenilor muzical, câteodată nici nu contează ce spui. Publicul te simte și rezonează cu muzica ta. Ne bucură foarte mult toată această atenție. Iar cu repetițiile suntem obișnuiti. Suntem în această formulă deja de 3 ani și muncim foarte mult pentru fiecare moment muzical pe care îl prezentăm. Ceea ce ne bucură cel mai mult acum este faptul că muzica noastră poate ajunge la mult mai multa lume .

 

Ce hit din repertoriul Eurovision ați ales să cântați duminică la spectacol și ce alt cover?

Vom cânta Waterloo, din repertoriul Abba, iar pentru cea de-a doua melodie am ales o piesă din repertoriul nostru. Coveruri cântăm aproape tot timpul. Acum este momentul să arătăm că putem mult mai mult.

 

La ce concept de show vă gândiți pentru semifinală? Ceva surprize?              

 Avem multe idei, însă urmează o serie de întâlniri să stabilim exact ceea ce vom alege. Chiar azi mergem la Tvr să vorbim despre acest aspect.  Nici nu am vrea sa divulgăm foarte multe. Ar fi pacat să stricam surpriza .

 

Pentru citiorii RADAR poți face mici excepții. Spune-mi, Eliza, unde vă putem urmări progresul?                      

 Tot ceea ce pot spune este că îmi doresc ca oamenii să rămână cu o amintire placută despre show-ul nostru și lucrăm intens să obținem acest lucru. Ne puteți urmări pe Facebook, paginile Elizé si No Stress, dar și pe Youtube.

 

Ai un mesaj pentru fanii Eurovision și pentru cititorii RADAR DE MEDIA?         

Le mulțumim tuturor pentru feedback. Suntem foarte activi (cel putin eu:D ) pe grupurile dedicate acestui concurs și urmărim tot ceea ce se scrie. Vreau doar ca fanii Eurovision să dea o șansă și artiștilor mai puțini cunoscuți. Să îi asculte, să îi descopere și să aibă încredere. Noi ne-am înscris cu tot sufletul în această competiție și părerea lor contează enorm. Iar pe cititorii RADAR DE MEDIA îi invităm să citească în continuare această publicație.

 

 

Video Credit: TVR

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending