Connect with us

Eurovision

INTERVIURI EUROVISION 2017. FAN: „Dacă încă nu sunteți obsedați de show, nu știți ce pierdeți!”

Avatar

Published

on

RADAR se va ocupa intens în următarea perioadă de fenomenul „Eurovision”, dar câți dintre noi știu cum a pornit acest festival? V-ați gândit vreodată când a început, sau de ce? Ei bine, povestea începea în 1956, în Elveția și a fost conceput să unească națiunile europene distruse de războaie sub forma unui show de dibertisment, proiect ambițios pe atunci deoarece era prima data când un eveniment era transmis în direct în mai multe state.

 

Treptat, tot mai multe state s-au alăturat concursului care a devenit o tradiție a continentului. Și România participă de peste douăzeci de ani la concurs, iar aici fenomenul a prins contur după anul 2005, când Luminița Anghel îpreună cu trupa Sistem aduceau României medalia de bronz la Kiev.

În prezent, în România există mai multe grupuri destinate fanilor concursului. În aceste grupuri am găsit câțiva fani devotați fenomenului și am stat de vorbă cu ei în căutare de răspunsuri. Ca să aflăm ce înseamnă Eurovision pentru eurofani vă invit să citiți următoarea discuție.

 

 

Cum a început această pasiune pentru Eurovision?

Călin, 22, Cluj Napoca

Păi aș putea spune că pasiunea pentru Eurovision a început de când am văzut în 2005 prestația Luminiței Anghel. De atunci am ramas trup și suflet acestui concurs și nu există nicio ediție pe care să o ratez.

 

Larisa, 23, Chișinău

De Eurovision știam din 2005, când a fost organizat în Ucraina. Atunci locuiam în Ucraina și nu stiam despre ce este vorba. Mă gândeam că este un concurs oarecare..Dar în 2009 am venit în Chișinău și am pornit televizorul. Am vazut exact momentul Ucrainei (Svetlana Loboda) și am zis „WOW de ce este Ucraina aici?” A fost super! După țin minte că a cântat România reprezentată de  Elena Gheorghe. O știam pe Elena și am rămas uimită să văd că este și ea acolo. Am fost foarte fascinată și uimită. După m-am interesat mai tare de Eurovision și de aici a venit această pasiune frumoasă, zic eu.

 

Mihai, 24, Arad

Pasiunea pentru Eurovision a început în luna mai 2008 când am dat din greșeală pe TVR. La TV era Eurovision-ul mare și pe scenă performa Dima Bilan. Captat de piesă, am vizionat show-ul până la sfârșit. De atunci a devenit o „obesesie”.

 

Laur, 21, București

Urmăresc acest concurs încă din 2005, dar pot spune că microbul a fost declanșat în 2011 după prestația Azerbaijanului, care m-a cucerit pur și simplu. Competiția a avut loc la Düsseldorf, în Germania .

 

Alexandru, 21, Găești

Salut!  Pasiunea mea pentru Eurovision a început din 2008, văzând un promo la TVR1 care spunea că România se întrece cu mai multe țări pentru a câștiga un concurs. Am reținut data, am bifat-o într-un calendar pe care cred că-l am și acum.

 

Am auzit mulți fani vorbind despre o așa-numită „febră” Eurovsion. Cum se manifestă ea?

 

Ovidiu, 20, Brașov

Sunt unele momente în care chiar te alegi cu febră de-a binelea. Sunt momente şi momente , de la agonie la extaz , iar presiunea o simţim chiar si noi, fanii, din faţa micilor ecrane. E ceva care se repetă, dar de fapt e altfel. Toată nebunia începe iarna și se sfârșește undeva la începutul verii.

 

Alina, 25, Timișoara

După părerea mea „febra” Eurovision este perioada când se apropie efectiv concursul, atunci când au loc toate repetițiile înainte de marele show, toate interviurile și toate pregătirile pe care le fac țările aflate în concurs. De asemenea, mai este și atunci când România își alege piesa. În ultimii ani luna februarie și începutul lui martie au fost de foc pentru Grupul Eurovision România unde se dezbat toate lucrurile posibile legate de Selecția Națională.

 

Alexandru, 21, Găești

Odată ce ai luat febra Eurovision, nu mai poți scăpa de ea. Doar că această febră începe să se manifeste la începutul lunii decembrie și se termină undeva pe la începutul lunii iunie. Dar ea există permanent în tine.

 

Laur, 21, București

După părerea mea , febra Eurovision se declanșează cu câteva luni înaintea începerii concursului propriu-zis, când toata lumea așteaptă cu sufletul la gura piesele fiecărei țări.

 

Mihai, 24, Arad

O „febra” Eurovision este „death sentence” pentru 4-5 luni: Nu mai vezi/auzi nimic. Numai Eurovision ai in fața ochilor.

 

Cum te simți în general la începutul lunii mai când știi că mai sunt câteva zile până la săptămâna Eurovision?

 

Călin, 22, Cluj Napoca

O întreagă nebunie! Entuziasmul care cuprinde un fan Eurovision știind că mai sunt câteva zile până vom vedea fiecare prestație din fiecare țară este unul de nedescris. Ne facem idei, premoniții și multe altele.

 

Beatrice, 21, Buzău

Sunt entuziasmată, nerăbdătoare, curioasă. Sunt genul de persoană care trăiește destul de intens fiecare moment, iar când vine vorba de  Euovision nu se acceptă excepții sau situații în care nu as putea să nu urmăresc. Simt că fac parte din ceva minunat, chiar dacă sunt un simplu fan care urmărește de acasă!

 

Ovidiu, 20, Brașov

Parcă simţi atmosfera şi în aer. Eu personal încercuiesc zilele din calendar si mă întristez totodată pentru că ştiu cât de mult am aşteptat acest eveniment , iar el trece ca fulgerul. E o stare aparte , e ceva ce nu poţi descrie în cuvinte foarte uşor.

 

Alina, 20 (și ceva), Timișoara

Aștept cu nerăbdare săptămâna Eurovision. Ultimele zile sunt cele mai grele. Hahaha. De vreo doi ani încerc să nu mai urmăresc toate repetițiile care sunt postate înainte de concurs pe internet. Vreau să mă bucur de fiecare show în direct și să îmi fac o părere despre cine va câștiga. Înainte de concurs știu toate piesele însă live-ul și show-ul din seara respectivă vor face diferența.

 

Alexandru, 21, Găești

Până  la saptamana de Eurovision, deja mă încălzesc cu selecțiile naționale din fiecare săptămână. Eurovision-ul mare, este „meciul cel mare” ca sa zic așa.

 

Mihai, 24, Arad

Ca și când ar veni Crăciunul.

 

Vorbește-mi despre atmosfera pe care o simți în grupurile fanilor Eurovision.

 

Toni, 27, București

Atmosfera e faiă, plină de umor dacă și tu îl ai, cu oameni drăguți și inteligenți.

 

Laur, 21, București

Există o oarecare tensiune deoarece grupurile de susținători sunt împărțite. Fiecare își susține favoritul la fiecare postare și mi se pare absolut normal acest lucru. Cu excepția că există unele persoane care aruncă cu noroi în piesele pe care le consideră „rivale” și nu mi se pare tocmai în regulă.

 

Marco, 19, Alba Iulia

O atmosferă tensionată uneori, mai ales în perioada Selecției Naționale, unde fiecare încearcădin răsputeri să-și susțină favoritul. Dar și plăcută ,deoarece există păreri, gusturi diferite.

 

Alexandru, 21, Găești

Atmosefera în grupurile Eurovision este foarte plăcută. De ce? Pentru că întâlnești oameni cu aceleași pasiuni ca ale tale, schimbi părereri, afli piese noi.

 

Ovidiu, 20, Brașov

Întâlneşti acolo oameni extraordinari, caractere fel de fel, fiecare cu defecte si calitaţi . Indiferent de discuţiile pe care le purtăm în grupuri, noi rămânem prieteni şi asta e foarte important. Este normal să existe şi discuţii aprinse , pentru că nu toţi avem acelaşi favorit si atunci trebuie să ne apărăm idolul ca să zic aşa. În general suntem oameni paşnici, iar oricare ar fi rezultatul ne bucurăm împreună, luăm o scurtă pauză şi revenim la ‚munca”, pentru că la Eurovision nu există vacanţă.

 

Anul acesta Selecția Națională a oferit posibilitatea fanilor să participe la audiții. A fost o premieră. Cum ai privit această decizie și care a fost atmosfera (dacă ai fost acolo)

 

Larisa, 23, Chișinău

Nu am fost pentru ca nu sunt din România. Dar în Moldova, deși am fost invitată o dată, nu am putut ajunge.

 

Alina, 25, Timișoara

Nu am avut ocazia să fiu acolo, dar este foarte bine că TVR-ul a decurs la această idee. Fanii sunt importanți în acest concurs. Majoritatea sunt cei care votează și mi se pare corect ca ei să știe cum se prezintă concurenții live pe scenă.

 

Ovidiu, 20, Brașov

A venit poate ca un premiu pentru noi, fanii. A fost o oportunitate de a cunoaşte concurenţii, de a vedea ce se intâmplă şi în spatele camerelor și de a împărtaşi păreri cu ceilalţi colegi de grup. Personal mi-a plăcut foarte mult, am fost acolo în a treia zi de audiţii și am avut ocazia de a cunoaşte oameni extraordinari precum Nora Deneş, Teodora Dinu sau Xandra. Sper ca TVR să menţină această idee şi pentru ediţiile viitoare.

 

Alexandru, 21, Găești

Din punctul meu de vedere a fost o idee foarte bună. Am avut ocazia să ascultăm fiecare piesă înscrisă în concurs, s-a vrut mai multa transparență. Dar până la urmă tot juriul alege și de multe ori, nu fac alegerile cele mai corecte. Aici intervine și chestia de gusturi. Poate cuiva îi place o baladă pop cântată de o voce foarte bună, iar celuilat o piesă dinamică.

 

Laur, 21, București

Am fost acolo și am ramas surprins plăcut.

 

Cât de importantă este comunicarea TVR cu fanii? Crezi că ar trebui să rezerve câteva locuri în show-urile din weekend-urile următoare pentru eurofani?

 

Marco, 19, Alba Iulia

Ar tebui, nu cred că ar fi o idee rea, mai ales că și în alte selecții au fost grupuri de fani in public, în finală, unde li s-a cerut părerea…în Spania dacă nu mă înșel. Iar în Danemarca anul acesta juriul este alcătuit și din fanii Eurovision. Nu cred că ar strica pe viitor pe lângă juriul de specialitate să avem și acest grup de fani in Selecția Națională.

 

Beatrice, 21, Buzău

Părerea fanilor este foarte importantă, marii artiști apreciază și țin cont de cele mai multe ori de părerile fanilor. De aceea este important ca TVR să mențină comunicarea cu fanii Eurovision, pentru că adevarata susținere vine doar de la fani. Ar fi nemaipomenit să se acorde din nou posibilitatea fanilor de a participa la show-urile din weekend-urile următoare, însă asta rămâne la aprecierea TVR și a celor care se ocupă de organizarea Eurovision.

 

Alina, 25, Timișoara

Consider că este foarte importantă comunicarea TVR-ului cu fanii Eurovision. Noi suntem cei care discutăm zilnic despre tot felul de subiecte pe această temă. Suntem extrem de informați de acest concurs, ca o mică enciclopedie. Hahaha.

 

Toni, 27, București

Comunicarea este importantă în orice domeniu și da, cred că ar trebui ca acestei comunități a Eurovisionul să i se acorde mai mult credit prin implicarea lor în procesul de alegerele a pieselor calificate în semifinală cât și în juriile de specialitate din cadrul show-rilor.

 

Alexandru, 21, Găești

Categoric, fanii ar trebui să facă echipă cu cei din TVR din punctul meu de vedere, pentru ca ei urmăresc atent fenomenul și știu exact ce se întâmplă nou în Europa.

 

Suntem la capitolul show. Ai fost vreodată la etapa internațională a concursului? Îți dorești?

 

Alexandru, 21, Găești

Nu, nu am fost niciodata. Evident ca-mi doresc, orice fan si-ar dori acest lucru :))

 

Alina, 25, Timișoara

Nu am fost, dar intenționez să merg curând. Când voi avea timp și bani, bineînțeles.

 

Ovidiu, 20, Brașov

Nu am fost , îmi doresc enorm . Cred că dacă aş ajunge vreodată acolo mi s-ar împlini unul dintre cele mai mari visuri. Am înţeles că atmosfera este înzecită faţă de ceea ce se întamplă la nivel naţional şi chiar aş vrea să trăiesc o astfel de experienţă.

 

Alina, 20 (și ceva), Timișoara

Nu am avut ocazia să merg la etapa internațională a concursului până acum. Îmi doresc să ajung acolo, să trăiesc live toate emoțiile care se petrec acolo. Cred că sunt niște momente foarte frumoase și unice. În momentul de față mă documentez despre tot ceea ce înseamnă asta: bilete, transport, cazare. Încerc să găsesc prieteni pe aceeași lungime de undă cu care să merg.

 

Călin, 22, Cluj Napoca

Nu am reușit să ajung încă la nicio etapă internațională, dar cu siguranță în următorii ani se va întâmpla. Poate chiar anul acesta în Kiev!

 

Ce poți să-mi spui despre „post Eurovision depression”?

 

Ovidiu, 20, Brașov

Sincer, am trăit asta pe pielea mea, anul trecut când nu a caştigat favoritul meu şi m-am supărat atât de tare încât am ieşit din toate grupurile Eurovision spunând că nu voi mai urmări acest concurs, dar m-am liniştit şi între timp am revenit. An de an, atunci când concursul ajunge la final simţi că iţi lipseşte ceva şi parcă timpul până la următoarea ediţie ar fi de secole.

 

Marco, 19, Alba Iulia

Cam dificilă uneori acestă „depresie”, fiindcă îi o perioadă cam lungă fără selecții din alte țări sau concerte de promovare unde să îi urmăresti pe participanți…multă liniște să-i spun așa.

 

Laur, 21, București

În 2015 după ce Italia a căștigat detașat la televot și s-a clasat tocmai pe 6 la jurați am fost o perioadă trist pot spune. M-am detașat sau cel puțin am încercat să o fac câteva luni, dar nu am putut sta departe de fenomen, și am revenit pe grupurile dedicate concursului.

 

Alina, 25, Timișoara

Hahaha. Este perioadă când fanii Eurovision au vacanță sau se află în concediu și iau o pauză de la acest concurs. Bineînțeles că nu poți lipsi foarte mult deoarece inevitabil vei auzi pe undeva o piesă de la Eurovision iar astfel ți se va face dor de acest fenomen.

 

Mihai, 24, Arad

Câteodată este o frustrare mare după încheierea show-lui, chiar și dupa cel internațional. Sunt multe nedreptăți.

 

Spune-mi dacă una din piesele existente în Selecția Natională ar putea aduce Eurovisionul la București anul următor.

 

Larisa, 23, Chișinău

Nu cred. Anul acesta sunt cam slăbuțe piesele, părerea mea..

 

Toni, 27, București

Xandra, Ilica&Alex sau Eduard

 

Beatrice, 21, Buzău

Piesa Xandrei, „Walk on by” și piesa „Yodel it!” a Ilincăi și a lui Alex sunt din punctul meu de vedere cele care ar putea aduce Eurovisionul la București .

 

Călin, 22, Cluj Napoca

Nu știu dacă aș putea spune că avem vreo piesă care poate să aducă Eurovisionul în București. Dar cu siguranță avem câteva piese care ar putea sa intre usor pe podium anul acesta.

 

Marco, 19, Alba Iulia

Nu cred că avem o piesă ce poate aduce Eurovisionul la București, dar desigur asta e doar părerea mea. Însă consider ca avem 3 piese care ar ieși în evidență și ar face o figură foarte frumoasă la Kiev.

 

Ai ascultat piesele alese deja de alte state? Cum ți se pare nivelul?

 

Beatrice, 21, Buzău

Am ascultat câteva din piesele alese de alte state. Tot ceea ce pot spune este că va fi o competiție strânsă că în fiecare an. Până la urmă, cel mai bun să câștige și cine știe, poate chiar România.

 

Alina, 25, Timișoara

Am ascultat toate piesele alese până acum. Niciuna nu s-a remarcat într-un fel anume. Nivelul este unul modest. Încă aștept piesa care să mă dea pe spate și să spun că ea va câștiga.

 

Larisa, 23, Chișinău

Da. Îmi plac foarte mult Franța și Polonia. Sunt piese bune și piese care nu au legătură cu Eurovisionul. Ca în fiecare an.

 

Marco, 19, Alba Iulia

Da, le-am ascultat. Sunt cam dezamăgit de unele. Până acum nivelul este cam slăbuț, dar mai este timp, nici jumatate din piesele din concurs nu le știm, poate vor urma ceva surprize.

 

Lasă un mesaj pentru cititorii RADAR care citesc acum acest articol.

 

Beatrice, 21, Buzău

Fiți cu ochii pe Eurovision, merită! Și nu ratați următoarele articole RADAR!

 

Alexandru, 21, Găești

Eurovosionu-ul nu este doar un concurs. Este un stil de viata.

 

Laur, 21, București

Porția zilnică de heroină are denumirea de „Eurovision”.

 

Ovidiu, 20, Brașov

Rămâneţi alături de Radar de Media. Este o super sursă, pe care și eu o citesc zilnic, fiţi pozitivi şi optimişti şi nu uitaţi să susţineţi România la Kiev . Vă imbraţişez !

 

Mihai, 24, Arad

Bucurați-vă de Eurovision. Dacă încă nu sunteți obsedați de show, nu știți ce pierdeți!

 

 

Acestea fiind spuse, RADAR vă așteaptă în continuare să descoperiți mai multe din culisele show-ului.

 

Comentarii

Eurovision

TVR 1, va transmite, sambata seara show-ul Eurovision: „Europe Shine a Light”

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Sâmbătă 16 mai, de la ora 22.00, românii de pretutindeni se conectează la Europa şi urmăresc, în direct la TVR 1HD şi TVR Internaţional, evenimentul special transmis de televiziunea olandeză şi EBU simultan în toate cele 41 de ţări care ar fi trebuit să participe în acest an la Concursul Internaţional Eurovision. 

În ziua în care artiştii sperau să urce pe scena de la Rotterdam în marea finală Eurovision, ei vor participa la acest inedit eveniment fără să se deplaseze de acasă. Dintre ei nu va lipsi Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021. În această sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci își vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câștigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Spectacolul ”Europe Shine a Light” va fi o producție unică ce va trece în revistă pe scurt cele 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artiști cunoscuți din istoria Eurovision. Gali Atari, cea care a câștigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foști participanți la Eurovision Junior. De asemenea, îi vom revedea pe suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câștigat ediția din 2015 a concursului, pe Marija Šerifović din Serbia, care ne va emoționa cu a sa „Molitva”, câștigătoare în 2007, precum și pe Netta (Israel, 2018), cu o nouă piesă purtând un mesaj special despre vremurile pe care le trăim.

Unele dintre surprizele show-ului de duminică vor fi momentele oferite de campionul Eurovision Duncan Laurence, care va interpreta în premieră absolută noul său single, „Someone Else”, dar şi de Orchestra Filarmonică din Rotterdam, care își va pune amprenta asupra spectacolului cu moment special. Gazda BBC Eurovision Graham Norton și senzația YouTube-ului din Olanda NikkieTutorials vor apărea, de asemenea, în transmisiunea live.

Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediții Eurovision, a declarat: „Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artiști care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar și să-i inspirăm pe cei de acasă și să conectăm oamenii din Europa și nu numai, în aceste timpuri dificile. Desigur, nu îi vom uita pe cei afectați de criza coronavirus și pe cei care fac toate eforturile să îi țină piept acesteia. Haideți să facem din acesta un moment de neuitat în istoria Eurovision!”.

Fanii Eurovision din toată lumea vor fi și ei prezenți, și nu oricum, ci într-un uriaș cor care i se va alătura regelui neîncoronat al Eurovisionului, Johnny Logan, triplu câștigător al concursului, în piesa What’s Another Year. Europa va străluci sâmbătă noapte nu doar prin muzică, artişti şi fani, ci şi prin imagini ale celor mai reprezentative şi frumoase locaţii din cele 41 de ţări participante, luminate în noapte, într-un mesaj comun al speranţei şi solidarităţii.

 „Pentru prima dată la Eurovision nu vor fi jurii sau voturi, toată lumea se va bucura de feeria muzicii, ascultând cântece mai vechi şi mai noi care au făcut istorie la Eurovision de-a lungul anilor. Haideţi să ne alăturăm sâmbătă seară sutelor de milioane de telespectatori de pretutindeni şi să ne bucurăm împreună de magia Eurovision, într-un spectacol cum nu a mai fost şi cum nu cred că va mai fi vreodată”- ne invită Liana Stanciu, şefa delegaţiei noastre la Eurovision din acest an.

Gazdele show-ului vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 și 2007) și Jan Smit.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecțiile naționale și în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021 a Eurovision Song Contest.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.  Prevederile

Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020″

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021.  În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investițiile de resurse în organizarea Selecției Naționale 2020 și să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Trăim astăzi o altă formă de normalitate, așa că Eurovision se va reașeza în inimile noastre cu altă forță la ediția viitoare. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună!“, a precizat Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision Song Contest.

“Am primit cu bucurie și cu emoție această veste și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Știu deja câtă dedicare și câtă muncă implică acest proiect, așa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021. Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest  – EBU, NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam mențin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuțiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020.

 

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe – alături de România – alte 40 de țări.

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori, conform anunțului făcut de aceștia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul Selecției Naționale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You”, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizată de Televiziunea Română pe 1 martie 2020, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii?

Redactia Radar de Media

Published

on

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest 2020 trebuia să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Din cauza coronavirusului, evenimentul nu va mai avea loc, însă, reprezentanta României, Roxen, poate participa la concurs, anul viitor. Condiția ar fi ca aceasta să aleagă o altă melodie. Din cauza coronavirusului organizatorii evenimentului din Olanda au anunțat zilele trecute, că show-ul a fost anulat, urmând să vină cu noi precizări în cel mai scurt timp. Roxen, cea care ar fi trebuit să ne reprezinte la Rotterdam, ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie și nu cea care fusese aleasă pentru anul acesta.

„Am fost copleșiți de dragostea pe care familia Eurovision Song Contest a împărtășit-o de la decizia dificilă de a anula evenimentul 2020. EBU este foarte conștient de cât de mult va lipsi Eurovision Song Contest anul acesta. Universalitatea concursului, împreuna cu tradiția ți mândria noastră de a sărbători diversitatea prin muzică, sunt acum necesare mai mult ca oricând. Asadar, EBU și membrii săi explorează în prezent posibilități alternative, dar nu și un concurs, pentru a uni și bucura publicul din întreaga Europă în aceasta perioada provocatoare”, este mesajul postat pe contul de socializare Eurovision România.

Citeşte întreaga ştire: Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0