Connect with us

Eurovision

INTERVIURI EUROVISION 2017. FAN: „Dacă încă nu sunteți obsedați de show, nu știți ce pierdeți!”

Avatar

Published

on

RADAR se va ocupa intens în următarea perioadă de fenomenul „Eurovision”, dar câți dintre noi știu cum a pornit acest festival? V-ați gândit vreodată când a început, sau de ce? Ei bine, povestea începea în 1956, în Elveția și a fost conceput să unească națiunile europene distruse de războaie sub forma unui show de dibertisment, proiect ambițios pe atunci deoarece era prima data când un eveniment era transmis în direct în mai multe state.

 

Treptat, tot mai multe state s-au alăturat concursului care a devenit o tradiție a continentului. Și România participă de peste douăzeci de ani la concurs, iar aici fenomenul a prins contur după anul 2005, când Luminița Anghel îpreună cu trupa Sistem aduceau României medalia de bronz la Kiev.

În prezent, în România există mai multe grupuri destinate fanilor concursului. În aceste grupuri am găsit câțiva fani devotați fenomenului și am stat de vorbă cu ei în căutare de răspunsuri. Ca să aflăm ce înseamnă Eurovision pentru eurofani vă invit să citiți următoarea discuție.

 

 

Cum a început această pasiune pentru Eurovision?

Călin, 22, Cluj Napoca

Păi aș putea spune că pasiunea pentru Eurovision a început de când am văzut în 2005 prestația Luminiței Anghel. De atunci am ramas trup și suflet acestui concurs și nu există nicio ediție pe care să o ratez.

 

Larisa, 23, Chișinău

De Eurovision știam din 2005, când a fost organizat în Ucraina. Atunci locuiam în Ucraina și nu stiam despre ce este vorba. Mă gândeam că este un concurs oarecare..Dar în 2009 am venit în Chișinău și am pornit televizorul. Am vazut exact momentul Ucrainei (Svetlana Loboda) și am zis „WOW de ce este Ucraina aici?” A fost super! După țin minte că a cântat România reprezentată de  Elena Gheorghe. O știam pe Elena și am rămas uimită să văd că este și ea acolo. Am fost foarte fascinată și uimită. După m-am interesat mai tare de Eurovision și de aici a venit această pasiune frumoasă, zic eu.

 

Mihai, 24, Arad

Pasiunea pentru Eurovision a început în luna mai 2008 când am dat din greșeală pe TVR. La TV era Eurovision-ul mare și pe scenă performa Dima Bilan. Captat de piesă, am vizionat show-ul până la sfârșit. De atunci a devenit o „obesesie”.

 

Laur, 21, București

Urmăresc acest concurs încă din 2005, dar pot spune că microbul a fost declanșat în 2011 după prestația Azerbaijanului, care m-a cucerit pur și simplu. Competiția a avut loc la Düsseldorf, în Germania .

 

Alexandru, 21, Găești

Salut!  Pasiunea mea pentru Eurovision a început din 2008, văzând un promo la TVR1 care spunea că România se întrece cu mai multe țări pentru a câștiga un concurs. Am reținut data, am bifat-o într-un calendar pe care cred că-l am și acum.

 

Am auzit mulți fani vorbind despre o așa-numită „febră” Eurovsion. Cum se manifestă ea?

 

Ovidiu, 20, Brașov

Sunt unele momente în care chiar te alegi cu febră de-a binelea. Sunt momente şi momente , de la agonie la extaz , iar presiunea o simţim chiar si noi, fanii, din faţa micilor ecrane. E ceva care se repetă, dar de fapt e altfel. Toată nebunia începe iarna și se sfârșește undeva la începutul verii.

 

Alina, 25, Timișoara

După părerea mea „febra” Eurovision este perioada când se apropie efectiv concursul, atunci când au loc toate repetițiile înainte de marele show, toate interviurile și toate pregătirile pe care le fac țările aflate în concurs. De asemenea, mai este și atunci când România își alege piesa. În ultimii ani luna februarie și începutul lui martie au fost de foc pentru Grupul Eurovision România unde se dezbat toate lucrurile posibile legate de Selecția Națională.

 

Alexandru, 21, Găești

Odată ce ai luat febra Eurovision, nu mai poți scăpa de ea. Doar că această febră începe să se manifeste la începutul lunii decembrie și se termină undeva pe la începutul lunii iunie. Dar ea există permanent în tine.

 

Laur, 21, București

După părerea mea , febra Eurovision se declanșează cu câteva luni înaintea începerii concursului propriu-zis, când toata lumea așteaptă cu sufletul la gura piesele fiecărei țări.

 

Mihai, 24, Arad

O „febra” Eurovision este „death sentence” pentru 4-5 luni: Nu mai vezi/auzi nimic. Numai Eurovision ai in fața ochilor.

 

Cum te simți în general la începutul lunii mai când știi că mai sunt câteva zile până la săptămâna Eurovision?

 

Călin, 22, Cluj Napoca

O întreagă nebunie! Entuziasmul care cuprinde un fan Eurovision știind că mai sunt câteva zile până vom vedea fiecare prestație din fiecare țară este unul de nedescris. Ne facem idei, premoniții și multe altele.

 

Beatrice, 21, Buzău

Sunt entuziasmată, nerăbdătoare, curioasă. Sunt genul de persoană care trăiește destul de intens fiecare moment, iar când vine vorba de  Euovision nu se acceptă excepții sau situații în care nu as putea să nu urmăresc. Simt că fac parte din ceva minunat, chiar dacă sunt un simplu fan care urmărește de acasă!

 

Ovidiu, 20, Brașov

Parcă simţi atmosfera şi în aer. Eu personal încercuiesc zilele din calendar si mă întristez totodată pentru că ştiu cât de mult am aşteptat acest eveniment , iar el trece ca fulgerul. E o stare aparte , e ceva ce nu poţi descrie în cuvinte foarte uşor.

 

Alina, 20 (și ceva), Timișoara

Aștept cu nerăbdare săptămâna Eurovision. Ultimele zile sunt cele mai grele. Hahaha. De vreo doi ani încerc să nu mai urmăresc toate repetițiile care sunt postate înainte de concurs pe internet. Vreau să mă bucur de fiecare show în direct și să îmi fac o părere despre cine va câștiga. Înainte de concurs știu toate piesele însă live-ul și show-ul din seara respectivă vor face diferența.

 

Alexandru, 21, Găești

Până  la saptamana de Eurovision, deja mă încălzesc cu selecțiile naționale din fiecare săptămână. Eurovision-ul mare, este „meciul cel mare” ca sa zic așa.

 

Mihai, 24, Arad

Ca și când ar veni Crăciunul.

 

Vorbește-mi despre atmosfera pe care o simți în grupurile fanilor Eurovision.

 

Toni, 27, București

Atmosfera e faiă, plină de umor dacă și tu îl ai, cu oameni drăguți și inteligenți.

 

Laur, 21, București

Există o oarecare tensiune deoarece grupurile de susținători sunt împărțite. Fiecare își susține favoritul la fiecare postare și mi se pare absolut normal acest lucru. Cu excepția că există unele persoane care aruncă cu noroi în piesele pe care le consideră „rivale” și nu mi se pare tocmai în regulă.

 

Marco, 19, Alba Iulia

O atmosferă tensionată uneori, mai ales în perioada Selecției Naționale, unde fiecare încearcădin răsputeri să-și susțină favoritul. Dar și plăcută ,deoarece există păreri, gusturi diferite.

 

Alexandru, 21, Găești

Atmosefera în grupurile Eurovision este foarte plăcută. De ce? Pentru că întâlnești oameni cu aceleași pasiuni ca ale tale, schimbi părereri, afli piese noi.

 

Ovidiu, 20, Brașov

Întâlneşti acolo oameni extraordinari, caractere fel de fel, fiecare cu defecte si calitaţi . Indiferent de discuţiile pe care le purtăm în grupuri, noi rămânem prieteni şi asta e foarte important. Este normal să existe şi discuţii aprinse , pentru că nu toţi avem acelaşi favorit si atunci trebuie să ne apărăm idolul ca să zic aşa. În general suntem oameni paşnici, iar oricare ar fi rezultatul ne bucurăm împreună, luăm o scurtă pauză şi revenim la ‚munca”, pentru că la Eurovision nu există vacanţă.

 

Anul acesta Selecția Națională a oferit posibilitatea fanilor să participe la audiții. A fost o premieră. Cum ai privit această decizie și care a fost atmosfera (dacă ai fost acolo)

 

Larisa, 23, Chișinău

Nu am fost pentru ca nu sunt din România. Dar în Moldova, deși am fost invitată o dată, nu am putut ajunge.

 

Alina, 25, Timișoara

Nu am avut ocazia să fiu acolo, dar este foarte bine că TVR-ul a decurs la această idee. Fanii sunt importanți în acest concurs. Majoritatea sunt cei care votează și mi se pare corect ca ei să știe cum se prezintă concurenții live pe scenă.

 

Ovidiu, 20, Brașov

A venit poate ca un premiu pentru noi, fanii. A fost o oportunitate de a cunoaşte concurenţii, de a vedea ce se intâmplă şi în spatele camerelor și de a împărtaşi păreri cu ceilalţi colegi de grup. Personal mi-a plăcut foarte mult, am fost acolo în a treia zi de audiţii și am avut ocazia de a cunoaşte oameni extraordinari precum Nora Deneş, Teodora Dinu sau Xandra. Sper ca TVR să menţină această idee şi pentru ediţiile viitoare.

 

Alexandru, 21, Găești

Din punctul meu de vedere a fost o idee foarte bună. Am avut ocazia să ascultăm fiecare piesă înscrisă în concurs, s-a vrut mai multa transparență. Dar până la urmă tot juriul alege și de multe ori, nu fac alegerile cele mai corecte. Aici intervine și chestia de gusturi. Poate cuiva îi place o baladă pop cântată de o voce foarte bună, iar celuilat o piesă dinamică.

 

Laur, 21, București

Am fost acolo și am ramas surprins plăcut.

 

Cât de importantă este comunicarea TVR cu fanii? Crezi că ar trebui să rezerve câteva locuri în show-urile din weekend-urile următoare pentru eurofani?

 

Marco, 19, Alba Iulia

Ar tebui, nu cred că ar fi o idee rea, mai ales că și în alte selecții au fost grupuri de fani in public, în finală, unde li s-a cerut părerea…în Spania dacă nu mă înșel. Iar în Danemarca anul acesta juriul este alcătuit și din fanii Eurovision. Nu cred că ar strica pe viitor pe lângă juriul de specialitate să avem și acest grup de fani in Selecția Națională.

 

Beatrice, 21, Buzău

Părerea fanilor este foarte importantă, marii artiști apreciază și țin cont de cele mai multe ori de părerile fanilor. De aceea este important ca TVR să mențină comunicarea cu fanii Eurovision, pentru că adevarata susținere vine doar de la fani. Ar fi nemaipomenit să se acorde din nou posibilitatea fanilor de a participa la show-urile din weekend-urile următoare, însă asta rămâne la aprecierea TVR și a celor care se ocupă de organizarea Eurovision.

 

Alina, 25, Timișoara

Consider că este foarte importantă comunicarea TVR-ului cu fanii Eurovision. Noi suntem cei care discutăm zilnic despre tot felul de subiecte pe această temă. Suntem extrem de informați de acest concurs, ca o mică enciclopedie. Hahaha.

 

Toni, 27, București

Comunicarea este importantă în orice domeniu și da, cred că ar trebui ca acestei comunități a Eurovisionul să i se acorde mai mult credit prin implicarea lor în procesul de alegerele a pieselor calificate în semifinală cât și în juriile de specialitate din cadrul show-rilor.

 

Alexandru, 21, Găești

Categoric, fanii ar trebui să facă echipă cu cei din TVR din punctul meu de vedere, pentru ca ei urmăresc atent fenomenul și știu exact ce se întâmplă nou în Europa.

 

Suntem la capitolul show. Ai fost vreodată la etapa internațională a concursului? Îți dorești?

 

Alexandru, 21, Găești

Nu, nu am fost niciodata. Evident ca-mi doresc, orice fan si-ar dori acest lucru :))

 

Alina, 25, Timișoara

Nu am fost, dar intenționez să merg curând. Când voi avea timp și bani, bineînțeles.

 

Ovidiu, 20, Brașov

Nu am fost , îmi doresc enorm . Cred că dacă aş ajunge vreodată acolo mi s-ar împlini unul dintre cele mai mari visuri. Am înţeles că atmosfera este înzecită faţă de ceea ce se întamplă la nivel naţional şi chiar aş vrea să trăiesc o astfel de experienţă.

 

Alina, 20 (și ceva), Timișoara

Nu am avut ocazia să merg la etapa internațională a concursului până acum. Îmi doresc să ajung acolo, să trăiesc live toate emoțiile care se petrec acolo. Cred că sunt niște momente foarte frumoase și unice. În momentul de față mă documentez despre tot ceea ce înseamnă asta: bilete, transport, cazare. Încerc să găsesc prieteni pe aceeași lungime de undă cu care să merg.

 

Călin, 22, Cluj Napoca

Nu am reușit să ajung încă la nicio etapă internațională, dar cu siguranță în următorii ani se va întâmpla. Poate chiar anul acesta în Kiev!

 

Ce poți să-mi spui despre „post Eurovision depression”?

 

Ovidiu, 20, Brașov

Sincer, am trăit asta pe pielea mea, anul trecut când nu a caştigat favoritul meu şi m-am supărat atât de tare încât am ieşit din toate grupurile Eurovision spunând că nu voi mai urmări acest concurs, dar m-am liniştit şi între timp am revenit. An de an, atunci când concursul ajunge la final simţi că iţi lipseşte ceva şi parcă timpul până la următoarea ediţie ar fi de secole.

 

Marco, 19, Alba Iulia

Cam dificilă uneori acestă „depresie”, fiindcă îi o perioadă cam lungă fără selecții din alte țări sau concerte de promovare unde să îi urmăresti pe participanți…multă liniște să-i spun așa.

 

Laur, 21, București

În 2015 după ce Italia a căștigat detașat la televot și s-a clasat tocmai pe 6 la jurați am fost o perioadă trist pot spune. M-am detașat sau cel puțin am încercat să o fac câteva luni, dar nu am putut sta departe de fenomen, și am revenit pe grupurile dedicate concursului.

 

Alina, 25, Timișoara

Hahaha. Este perioadă când fanii Eurovision au vacanță sau se află în concediu și iau o pauză de la acest concurs. Bineînțeles că nu poți lipsi foarte mult deoarece inevitabil vei auzi pe undeva o piesă de la Eurovision iar astfel ți se va face dor de acest fenomen.

 

Mihai, 24, Arad

Câteodată este o frustrare mare după încheierea show-lui, chiar și dupa cel internațional. Sunt multe nedreptăți.

 

Spune-mi dacă una din piesele existente în Selecția Natională ar putea aduce Eurovisionul la București anul următor.

 

Larisa, 23, Chișinău

Nu cred. Anul acesta sunt cam slăbuțe piesele, părerea mea..

 

Toni, 27, București

Xandra, Ilica&Alex sau Eduard

 

Beatrice, 21, Buzău

Piesa Xandrei, „Walk on by” și piesa „Yodel it!” a Ilincăi și a lui Alex sunt din punctul meu de vedere cele care ar putea aduce Eurovisionul la București .

 

Călin, 22, Cluj Napoca

Nu știu dacă aș putea spune că avem vreo piesă care poate să aducă Eurovisionul în București. Dar cu siguranță avem câteva piese care ar putea sa intre usor pe podium anul acesta.

 

Marco, 19, Alba Iulia

Nu cred că avem o piesă ce poate aduce Eurovisionul la București, dar desigur asta e doar părerea mea. Însă consider ca avem 3 piese care ar ieși în evidență și ar face o figură foarte frumoasă la Kiev.

 

Ai ascultat piesele alese deja de alte state? Cum ți se pare nivelul?

 

Beatrice, 21, Buzău

Am ascultat câteva din piesele alese de alte state. Tot ceea ce pot spune este că va fi o competiție strânsă că în fiecare an. Până la urmă, cel mai bun să câștige și cine știe, poate chiar România.

 

Alina, 25, Timișoara

Am ascultat toate piesele alese până acum. Niciuna nu s-a remarcat într-un fel anume. Nivelul este unul modest. Încă aștept piesa care să mă dea pe spate și să spun că ea va câștiga.

 

Larisa, 23, Chișinău

Da. Îmi plac foarte mult Franța și Polonia. Sunt piese bune și piese care nu au legătură cu Eurovisionul. Ca în fiecare an.

 

Marco, 19, Alba Iulia

Da, le-am ascultat. Sunt cam dezamăgit de unele. Până acum nivelul este cam slăbuț, dar mai este timp, nici jumatate din piesele din concurs nu le știm, poate vor urma ceva surprize.

 

Lasă un mesaj pentru cititorii RADAR care citesc acum acest articol.

 

Beatrice, 21, Buzău

Fiți cu ochii pe Eurovision, merită! Și nu ratați următoarele articole RADAR!

 

Alexandru, 21, Găești

Eurovosionu-ul nu este doar un concurs. Este un stil de viata.

 

Laur, 21, București

Porția zilnică de heroină are denumirea de „Eurovision”.

 

Ovidiu, 20, Brașov

Rămâneţi alături de Radar de Media. Este o super sursă, pe care și eu o citesc zilnic, fiţi pozitivi şi optimişti şi nu uitaţi să susţineţi România la Kiev . Vă imbraţişez !

 

Mihai, 24, Arad

Bucurați-vă de Eurovision. Dacă încă nu sunteți obsedați de show, nu știți ce pierdeți!

 

 

Acestea fiind spuse, RADAR vă așteaptă în continuare să descoperiți mai multe din culisele show-ului.

 

Comentarii

Eurovision

Iată piesele participante la Eurovision 2020 partea a doua

Avatar

Published

on

Dragi cititori Radar, o altă sâmbătă, un alt weekend de finale naționale pentru ediția 2020. Voi continua, așadar, prin a vă prezenta încă patru piese confirmate pentru Eurovision 2020.

 

Voi începe cu prietenii noștri din Italia, care și-au desemnat reprezentantul prin prestigiosul festival de la San Remo.

Diodato va cânta piesa „Fai Rumore” pentru Italia la Rotterdam. Este o baladă clasică, puternică care transmite mesajul de iubire chiar și fără să cunoaștem limba. Piesa depășește cele trei minute alocate, dar RAI a precizat că aceasta va fi modifcată pentru a se încadra în regulament.

Piesa este foarte plăcută și sunt sigur că Italia, calificată automat în marea finală, va avea un rezultat bun în mai. Ce părere aveți?

 

https://www.youtube.com/watch?v=yFr8xbkvFLc

 

Norvegia este prima țară scandinavă care a introdus anul acesta votul exclusiv online, iar internetul norvegian a avut aseară un colaps datorat numărului imens de accesări. A fost o luptă strânsă, dar în final s-a decis ca Ulrikke să poarte steagul norvegian în Olanda. Piesa „Attention” este foarte puternică și sensibilă și va avea parte de multe voturi de la televoting și jurii. Sunt sigur că dacă se va lucra mai mult la partea de staging Ulrikke are șanse mari la top 5 sau chiar la trofeu. Casele de pariuri o văd deja în top cinci, fiind în urcare. Nota 10, Norvegia pentru alegerea muzicală.

 

Lituania a ales aseară o piesă foarte interesantă care se bucură deja de apreciere la nivel internațional. Este într-adevăr un moment artistic de la unghiurile de filmare, compoziție, tempo, mișcare scenică și versuri, iar piesa este radio friendly și ne transmite o stare bună. Cu siguranță vom vedea Lituania printre finaliste cu un rezultat bun anul acesta. Ne place!

 

 

Armenia a ales-o aseară pe Athena Manaokian. Avem o Beyonce pe scenă cu piesă care are potențial. Ceea ce nu a fost okay este sunetul. Athena are totuși timp să învețe piesa, să meargă la canto și să ne demonstreze că se poate. Este un act artistic complet. Avem RnB, avem corecgrafie și o fată superbă. Sunt optimist pentru șansele Armeniei anul acesta deși se anunță o semifinală foarte foarte dificilă. Până atunci să ne bucurăm de muzică și fie ca cel mai bun să câștige.

La aici un link și aștept comentariile voastre. A făcut Armenia o alegere bună?

 

https://www.youtube.com/watch?v=Hxh311X0umg

 

Analiza Radar se încheie aici și voi face alt material pe măsură ce alte piese vor fi confirmate. O săptămână superba!

 

 

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Roxen, reprezentanta României la Eurovision – hot topic în ţară şi străinătate

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Încă de marţi seară, imediat după difuzarea, pe TVR1, a ediţiei Destinaţia Eurovision în care a fost dezvăluit artistul ales pentru a reprezenta România la Eurovision, reacţiile au început să apară atât pe social media, cât şi în presa română şi internaţională.

Ştirea că România merge cu Roxen la Rotterdam a “explodat” în următoarele două zile, mai precis în 12 şi 13 februarie, când sute de articole au apărut pe toate mediile de comunicare, din ţară şi din străinătate. Acestora li se adaugă numeroasele postări, reacţii şi vizualizări pe Facebook, Instagram şi YouTube, care demonstrează că şi în mediul virtual, Roxen este subiectul momentului. Un exemplu în acest sens este site-ul oficial EBU, www.eurovision.tv unde prezentarea lui Roxen a ajuns pe locul doi în topul celor mai vizionate materiale.  

Pe parcursul celor două zile, peste 200 de ştiri despre Roxen au apărut în presă, în cele mai diverse limbi (română, engleză, germană, franceză, rusă, spaniolă, ebraică, greacă, portugheză, azeră, italiană, poloneză, cehă, croată, daneză, norvegiană, suedeză, lituaniană şi altele), informaţia fiind preluată pe site-uri specializate în concursul Eurovision, pe radiouri de cele mai diverse genuri – naţionale, regionale sau internaţionale, cu emisie tradiţională sau doar pe net, de muzică sau cu profil general, pe posturile de televiziune generaliste sau de nişă, din ţară şi străinătate. Precum șşi pe site-urile comunităţilor de fani Eurovision (OGAE) sau pe diversele lor conturi de social media.

Publicul din ţară şi din străinătate a preluat ştirea în limba română de la presa centrală sau din cea care acoperă diverse zone sau oraşe ale ţării (Maramureş, Moldova, Oltenia, Prahova, respectiv  Botoşani, Suceava, Cluj, Dej, Iaşi, Constanţa, Sighet, Turda, Arad,  Deva, Hunedoara, etc), de  la presa din Republica Moldova, dar şi de pe site-urile de ştiri în limba română din afara ţării.

Presa în alte limbi decât româna a acoperit Europa aproane în totalitate, dar şi o bună parte din Asia şi Orientul Mijlociu, cele mai multe ştiri despre alegerea României la Eurovision fiind publicate în Spania, Franţa, Portugalia, Italia, Belgia, Olanda, Suedia şi Marea Britanie.

În aceste ţări “a plouat” cu ştiri din România: despre artista aleasă (http://www.eurovision-austria.com/roxen-singt-fuer-rumaenien-in-rotterdam/, https://www.schlagerpinglan.se/blog/2020/02/11/roxen-for-rumanien-2020/, http://vertele.eldiario.es/noticias/Rumania-Roxen-Representante-Eurovision-2020_0_2203879630.html), despre melodiile care au făcut-o cunoscută în lume ( https://escbubble.com/2020/02/roxen-will-represent-romania-at-eurovision-2020/ ““Ce-ti Canta Dragostea” is also a big hit from her in Romania, with over 8 millions views so far.”

https://eurovoix.com/2020/02/11/romania-roxen-selected-for-eurovision-2020/“Roxen released her first single in November last year “Ce-ti Canta Dragostea” which has gone on to be viewed on YouTube over 8 milion times.”), până la întrebarea pe care acum o pune toată lumea: “Ce melodie va fi cântată?”„¿Qué canción cantará Roxen en ‘Eurovisión 2020’? (https://okdiario.com/happyfm/roxen-representara-rumania-eurovision-2020-5159562) “Which song will she sing? (https://eurovision.tv/story/new-selection-process-for-romania-eurovision-2020)

Iar răspunsul îl vom afla parţial la Destinaţia Eurovision de pe TVR 1 imediat după Telejurnal şi parţial pe 21 februarie, când vor fi făcute publice cele 5 melodii candidate în Selecţia Naţională.  Însă, pe 1 martie, TVR şi Roxen vor oferi fanilor din întreaga lume cel mai frumos mărţişor muzical, la finalul spectacolului de la Buzău, în momentul în care va fi anunţat rezultatul votului publicului şi al Juriului Naţional.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Iată piesele participante la Eurovision 2020, Partea I

Avatar

Published

on

Dragi cititori Radar de Media, mă bucur să dau startul noului sezon Eurovision. Voi începe astăzi, aşa cum v-am obișnuit pe cei mai fideli dintre voi să vorbesc despre piesele participante în ediția 2020.

 

Îneepem să amalizăm trei țări care și-au ales deja reprezentanții pentru cea de-a 70-a ediție a festivalului muzicii europene.

Letonia și-a ales weekendul trecut reprezentanta. Este vorba despre Samata Tina, o cântăreață experimentată în Letonia. Samata este la a șasea încercare de a-și reprezenta țara la Eurovision. Piesa „Still Breathing” este foarte interesantă. Avem pe de o parte vocea puternică și convingătoare a Samantei, iar în prim-plan, aș spune, refrenul destul de catchy și stilul foarte actual, dar refrenul este cântat în integritate de vocalistele din spatele ei.

Ceea ce as vrea subliniez este că atât jurații, cât și publicul larg ce votează în semifinale si finalele concursului au șansa la o singură ascultare, respectiv trei minute în care piesa să-i convingă să fie votată. Deși e combinație interesantă, piesa letonă nu are acest prim impact puternic. Cu toate astea, șansele de calificare ale Letoniei sunt momentan mari, cea de-a doua semifinală fiind predominată de tări cu un istoric de calificare mediu sau redus. Rămâne de văzut. Vă las linkul și astept comentariile voastre.

 

 

Australia și-a ales reprezentanta tot weekendul trecut. Ea se numește Montaigne și cu piesa ei, „Don’t Break Me” este pregătită să cucerească Europa. Refrenul piesei sale, spre deosebire de letonă, te prinde puțin mai repede, dar nu aș încadra-o în piesele bune.

Australia s-a bucurat în ultimii cinci ani de rezultate foarte bune în concurs, având un procentaj de 100% la calificarea în finală. Piesa lui Montaigne este foarte artistică, vă rog să observați look-ul ei original și partea coregrafică, dar din punct de vedere muzical sunt sigur că nu se va bucura de un succes imens. Engleza ei nu este pe înțelesul tuturor, mai ales la începutul piesei. Asul pe care Australia îl are în mânecă este un staging lucrat întotdeauna foarte bine, cu un buget alocat imens, iar acest lucru poate ridica foarte mult și o piesă slabă.

 

 

Spania, prietena noastră vine anul acesta cu o selecție internă, pop star-ul spaniol Blas Canto fiind selectat direct de TVE. Este desigur o piesă în limba spaniolă. Pot aprecia că piesa este lucrată foarte bine, iar backing vocals-urile susțin mult piesa. Blas are un timbru plăcut și cel puțin știm că poate duce live-ul la bun sfârșit.

Universo este o piesa mediocră, dar reprezintă foarte bine gusturile spaniolilor. Țara este calificată automat în finala de la Rotterdam, dar din nefericire Spania se chinuie să ajungă măcar în top 10 în finale nebucurându-se de voturile celorlalți europeni. Este oricum o îmbunătățire față de anii trecuți și sunt sigur că vor lua un loc decent dacă pun la punct partea de staging, care în ultimii ani a ajuns să facă 50% din rezultatul unei țări. Îi tinem pumnii pe 16 mai.

 

 

Acestea au fost primele trei piese confirmate pentru Eurovision 2020. Mai există trei, dar versiunile finale ale pieselor vor fi publicate anterior. Eu împreună cu Radar vă las să le ascultați și să ne spuneți părerea voastră în rubrica de comentarii și voi reveni cu următoarele piese pe măsură ce ele ne vor fi dezvăluite.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Publicitate

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0