Connect with us
Avatar

Published

on

RADAR  a stat astăzi de vorbă cu Ilinca Băcilă, care împreună cu Alex Florea ne aduc un sound fresh la Selecția Națională organizată de TVR. Piesa a fost compusă de Mihai Alexandru, un maestru în domeniul Eurovision și a ridicat multe așteptări în rândul fanilor concursului din întreaga lume.

Nu o singură dată am citit „ Avem nevoie de acel Yodel!” pe You Tube sau în publicațiile internaționale. Să vedem, așadar ce noutăți ne poate da Ilinca despre proiectul „Yodel it!”

 

Bună, Ilinca! Vorbești pentru cititorii RADAR DE MEDIA. Vreau să te felicit pentru calificarea în semifinală în primul rând. Cum te-ai simțit când ți-ai auzit numele duminică seară?

Mulțumesc frumos! Mi-a sărit inima din piept.. l-am luat repede pe Alex de mână și în 10 secunde am fost pe scenă.

 

Cum a ajuns piesa asta la voi? Spune-ne câte ceva din povestea piesei „Yodel it”. A fost gândită de Mihai Alexandru special pentru vocea ta?

Mihai m-a contactat pe facebook spunându-mi că a compus o piesă cu yodelling și eu sunt singura yodleriță pe care o cunoaște. După ce am fost la el la studio să o înregistrăm, ni s-a propus s-o înscriem la Eurovision.  Și eu și Mihai am simtit că ceva lipsea. Atunci a aparut Alex și piesa a fost completă 🙂

 

Grupurile cu fani Eurovision au explodat imediat după audiție (am fost acolo, felicitări pentru live). V-ați așteptat la reacțiile astea?

Mulțumim! Sincer, nu prea știam la ce să ne așteptăm, piesa fiind ceva nou, neobișnuit, dar am fost foarte fericiți să vedem un feedback atât de bun.

 

 Cum de ați ales acest concurs și ce concept de show veți pune în scenă în etapele următoare?

Nu ne cunoșteam înainte să colaborăm în acest proiect, dar ne-am conectat foarte repede pe scenă. Ideea cu Eurovisionul a venit de la mai mulți oameni cărora le-a placut piesa după ce le-a aratat-o Mihai. Cat despre show, va fi ceva foarte energic, cu jocuri de lumini și grafică. Abia așteptăm!

 

Cum simțiți acum toată atmosfera Eurovision? Aveți interviuri, apariții, repetiții și mai urmează. E o nebunie, așa-i?

Este o nebunie într-adevăr. Deja am raspuns la foarte multe interviuri, am facut poze cu fani, avem chiar și un grup pe Facebook dedicat momentului nostru ” Sustinem Ilinca&Alex la Eurovision “, un grup creat de fanii noștri, care se apropie de 2000 de membri.

 

Nu-mi amintesc ca în alți ani fanii să se împartă în grupuri separate de susținători. Fenomenul crește. Spune-le cititorilor RADAR ce piese ați ales să cântați duminică.

Chiar acum mă îndrept spre studio pentru a înregistra “Heroes” a lui Måns Zelmerlöw

 

Iar a doua? Este o surpriză?

O să spunem că da ? este o surpriză. Pentru ca avem mai multe variante și vrem să o alegem pe cea mai bună.

 

Cum ați îmbrățișat ideea organizatorilor de a cânta două cover-uri la show-ul de prezentare?

Cred că este o idee bună. Oamenii pot să ne vadă și în afara concursului, să își facă o idee mai clară despre noi ca artiști și despre ce putem face ca echipă.

 

Cât de mult vă doriți să ajungeți să fluturați steagul românesc pentru alte 42 de țări?

Ar fi o mare mândrie să ne reprezentam țara la Eurovisionul mare. Ne dorim din suflet și ne folosim de toate resursele pentru a crea un show cat mai demn sa reprezinte România.

 

O să-ți pun acum o întrebare mai serioasă. Sunteți cotați de toate grupurile internaționale și naționale ca favoriți. Am fost la audiție și juriul s-a ridicat în picioare. Aveți în spate o susținere uriașă din partea tuturor fanilor concursului și a unei mari case de discuri. Vorbim de trei continente și de rating de peste 200 de milioane de oameni care te vor vedea în direct. Crezi că ești pregătită în momentul acesta pentru așa o mare presiune?

 

Sunt. Și suntem. Chiar așa tinerei cum suntem, avem amândoi ani de experiență în spate și am trecut pe la cele mai mari concursuri de muzică din România.

 

Zece state și-au ales deja reprezentanții. Ai ascultat vreo piesă?

Le-am ascultat pe toate. Îmi plac în special Franța și UK.

 

Mă bucur că te documentezi. Spune-le cititorilor RADAR unde va pot urmări progresul.

Ne găsiți pe facebook pe Ilinca The Artist și Alex Florea Official, pe instagram pe @ilivanily și @alexfloreaofficial și desigur în grupul ” Sustinem Ilinca&Alex la Eurovision “

 

Îți mulțumin mult, Ilinca, pentru timpul acordat și-ti ținem pumnii în finala concursului, unde nu avem dubii că nu veți trece. O sa-ți lansăm de pe acum o invitație la un interviu, poate și cu Alex înainte de finală. Ai un mesaj pentru cititorii noștri și pentru fanii Eurovision?

Mulțumesc frumos că v-ați gândit la noi. Cititorilor și fanilor Eurovision le trimit mulți pupici și sper că dacă le place de noi, să ne susțină, să ne voteze  (dacă se ajunge acolo) și împreună să aducem României un loc binemeritat în finala de la Kiev. Let’s Yodel it!

 

Piesa pe care Ilinca și Alex o vor cânta duminică la Berăria H.

 

Aici vedeți audiția piesei „Yodel it!”

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending