Connect with us

Eurovision

INTERVIURI EUROVISION 2017. MIHAI TRĂISTARIU: „Merg Înainte până reușesc!”

Avatar

Published

on

Radar a vorbit astăzi cu Mihai Trăistariu, omul care a adus României cel mai mare punctaj din istoria Eurovision în 2006, la Atena și care se pregătește acum să ne reprezinte din nou cu piesa „ I won`t surrender”. Cum se pregătește MIHAI de showul Selecției Naționale și ce planuri are pentru viitorul apropiat veți citi în următorul interviu.

 

Salut, Mihai! Eu sunt Mike și vorbești astăzi pentru cititorii RADAR DE MEDIA. Vreau să te felicit, în primul rând în numele întregii echipe pentru calificarea în semifinală. Cum te-ai simșit când ți-ai auzit numele?

Am fost extrem de fericit ! De când mă știu, când cânt, am emoții pe scenă în primele 20 – 30 de secunde.  Mai ales la competiții. Ața că … nici aici emoțiile n-au lipsit !

Piesa ta este o baladă foarte putenică construită pe tiparele Eurovision. Cum a apărut ea și cum ai decis să intri din nou în competiție?

A apărut din senin! Prin luna septembrie 2016 … Mi-a trimis-o compozitorul englez – Michael James Down. Am ascultat-o de 3-4 ori și i-am scris imediat asa : „Asta e piesa pentru Eurovision 2017. Nici nu mai caut alta ! Este fix ce trebuie pentru vocea mea “

 

Care crezi că sunt atuurile tale pentru ca românii să te trimită din nou pe scena Euroviziunii după 11 ani?

Nu cred ca e un avantaj faptul că am mai fost acolo , ba chiar simt că dăunează artiștilor Eurovision. Cred însa caă piesa e totul. Daca n-ai piesă … te zbati în gol ! Așadar , „I won’t surrender ” e o piesă scrisă special pe tiparul meu vocal … și bine încadrată în contextul Eurovision. E exact ce căutam! În rest Dumnezeu decide ! Eu merg Înainte până reușesc !

 

Fanii concursului știu că fiecare come-back nu s-a ridicat la așteptările publicului indiferent de țară. Vorbim de Ira Losco, din Malta în 2016, de Dana internațional în 2011, de Kalliopi din Macedonia în 2016 sau chiar de Paula si Ovi în 2014. Crezi că piesa „ I won t surrender” va reuși să facă publicul să uite de hitul cu care i-ai cucerit la Atena?

Ai uitat de Dima Bilan care, dupa locul II s-a intors cu locul I … să amintim și de Elena Paparizou care, dupa locul III, s-a întors cu locul I … sau de Johnny Logan, care a adus de 3 ori locul I și mai sunt si alții

Deci SE POATE!

 

Ai creat un moment istoric pentru România la Eurovision. Cu toate acestea, ai fost criticat de nenumărați că nu ai făcut un show puternic. Între timp concursul s-a schimbat radical. Vreau să te întreb, fiind sigur că ai urmărit în fiecare an progresul tehnologic, ce concept de show vrei să pui în scenă la Kiev, acum cu toată tehnologia de care te poți folosi ca să creezi un moment unic?

Culmea e ca s-a schimbat frumos ! În sensul că nu mai vezi artiști împopotzonatzi aiurea și nici show-uri extravagante. Se merge mai mult pe muzică, pe piesă, pe cântat, pe voce … pe ce transmite melodia și versurile … Chiar mă uitam zilele trecute la unele piese castigatoare de anul ăsta și sunt balade … Simple, fără dansatori sau coregrafii. Doar un backing vocal ajutator, etc. În acest context „I won’t surrender ” urmeaza trend-ul ! Până la urmă ESC e un concurs de creație ,nu de bărbi, flăcări, coborâri din tavan sau știu eu ce lupi pe scenă … Piesa trebuie să primeze!

 

Cum simți atmosfera Eurovision până acum? Cum faci față stresului și oboselii, firești, până la urmă?

Sunt destul de încărcat în perioada asta! Ieri, de exemplu, n-am vorbit cu nimeni. Vreau liniște ! Și pace! Nu citesc comentarii, nu citesc articole … În anii trecuți am făcut greșeala asta! Mă concentrez strict pe ce am de facut ! Repet zilnic !

 

Ai cântat formidabil la spectaolul de la Berăria H. A fost ideea ta să interpretezi Rise like a Phoenix? De ce?

Am mai cântat-o și știam că mi se potrivește mânușă !

 

Ce show ne pregătești pentru spectacolele din Selecția Națională? Dă-ne puțin din casă.

Piesa în sine reprezinta un show! Iar vocea completează acest pachet!

 

13 state și-au ales deja reprezentanții. Ai apucat să asculți vreo piesă? Dacă da, cum ți se pare nivelul din 2017 ( so far)?

Am reușit să ascult vreo 4. Sunt piese bune. Balade …

 

Care sunt calitățile pe care le putem trece pe cartea ta de vizită ca artist?

Voința la maximum, dorința dusă până la infinit, iubire pentru oameni, voce, sensibilitate, perseverență.

 

Care sunt următoarele proiecte unde publicul îl poate vedea pe MIHAI după SN?

Prezint deja o emisiune la Antena 1 – Constanța ( Weekend cu M I H A I ), organizez un festival de muzică ( LIGA CAMPIONILOR – ediția a VIII-a deja ), am o școală de muzică unde predau săptămânal, am un studio de înregistrari unde intru aproape zilnic … În rest concerte, repetiții, interviuri ( acolo unde nu e monden, circ, scandal ), plimbări, ieșiri la cinema, la bowling, etc.

 

Unde te pot urmări fanii?

Pe Facebook ( www.facebook.com/Mihai.Traistariu )

Sunt foarte activ !

 

Îți mulțumesc că ai acceptat să vorbești astăzi cu noi și abia așteptăm să te vedem duminică performând. Ai un mesaj pentru fanii Eurovision și pentru cititorii RADAR DE MEDIA?

Să voteze ! În ultimii ani au fost voturi puține! Oamenii trebuie încurajați să voteze piesa lor preferată!

 

 

Prestația lui Mihai la audițiile TVR

 

Video Credit: TVR

Comentarii

Eurovision

TVR 1, va transmite, sambata seara show-ul Eurovision: „Europe Shine a Light”

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Sâmbătă 16 mai, de la ora 22.00, românii de pretutindeni se conectează la Europa şi urmăresc, în direct la TVR 1HD şi TVR Internaţional, evenimentul special transmis de televiziunea olandeză şi EBU simultan în toate cele 41 de ţări care ar fi trebuit să participe în acest an la Concursul Internaţional Eurovision. 

În ziua în care artiştii sperau să urce pe scena de la Rotterdam în marea finală Eurovision, ei vor participa la acest inedit eveniment fără să se deplaseze de acasă. Dintre ei nu va lipsi Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021. În această sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci își vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câștigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Spectacolul ”Europe Shine a Light” va fi o producție unică ce va trece în revistă pe scurt cele 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artiști cunoscuți din istoria Eurovision. Gali Atari, cea care a câștigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foști participanți la Eurovision Junior. De asemenea, îi vom revedea pe suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câștigat ediția din 2015 a concursului, pe Marija Šerifović din Serbia, care ne va emoționa cu a sa „Molitva”, câștigătoare în 2007, precum și pe Netta (Israel, 2018), cu o nouă piesă purtând un mesaj special despre vremurile pe care le trăim.

Unele dintre surprizele show-ului de duminică vor fi momentele oferite de campionul Eurovision Duncan Laurence, care va interpreta în premieră absolută noul său single, „Someone Else”, dar şi de Orchestra Filarmonică din Rotterdam, care își va pune amprenta asupra spectacolului cu moment special. Gazda BBC Eurovision Graham Norton și senzația YouTube-ului din Olanda NikkieTutorials vor apărea, de asemenea, în transmisiunea live.

Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediții Eurovision, a declarat: „Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artiști care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar și să-i inspirăm pe cei de acasă și să conectăm oamenii din Europa și nu numai, în aceste timpuri dificile. Desigur, nu îi vom uita pe cei afectați de criza coronavirus și pe cei care fac toate eforturile să îi țină piept acesteia. Haideți să facem din acesta un moment de neuitat în istoria Eurovision!”.

Fanii Eurovision din toată lumea vor fi și ei prezenți, și nu oricum, ci într-un uriaș cor care i se va alătura regelui neîncoronat al Eurovisionului, Johnny Logan, triplu câștigător al concursului, în piesa What’s Another Year. Europa va străluci sâmbătă noapte nu doar prin muzică, artişti şi fani, ci şi prin imagini ale celor mai reprezentative şi frumoase locaţii din cele 41 de ţări participante, luminate în noapte, într-un mesaj comun al speranţei şi solidarităţii.

 „Pentru prima dată la Eurovision nu vor fi jurii sau voturi, toată lumea se va bucura de feeria muzicii, ascultând cântece mai vechi şi mai noi care au făcut istorie la Eurovision de-a lungul anilor. Haideţi să ne alăturăm sâmbătă seară sutelor de milioane de telespectatori de pretutindeni şi să ne bucurăm împreună de magia Eurovision, într-un spectacol cum nu a mai fost şi cum nu cred că va mai fi vreodată”- ne invită Liana Stanciu, şefa delegaţiei noastre la Eurovision din acest an.

Gazdele show-ului vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 și 2007) și Jan Smit.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecțiile naționale și în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021 a Eurovision Song Contest.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.  Prevederile

Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020″

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021.  În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investițiile de resurse în organizarea Selecției Naționale 2020 și să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Trăim astăzi o altă formă de normalitate, așa că Eurovision se va reașeza în inimile noastre cu altă forță la ediția viitoare. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună!“, a precizat Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision Song Contest.

“Am primit cu bucurie și cu emoție această veste și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Știu deja câtă dedicare și câtă muncă implică acest proiect, așa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021. Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest  – EBU, NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam mențin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuțiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020.

 

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe – alături de România – alte 40 de țări.

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori, conform anunțului făcut de aceștia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul Selecției Naționale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You”, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizată de Televiziunea Română pe 1 martie 2020, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii?

Redactia Radar de Media

Published

on

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest 2020 trebuia să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Din cauza coronavirusului, evenimentul nu va mai avea loc, însă, reprezentanta României, Roxen, poate participa la concurs, anul viitor. Condiția ar fi ca aceasta să aleagă o altă melodie. Din cauza coronavirusului organizatorii evenimentului din Olanda au anunțat zilele trecute, că show-ul a fost anulat, urmând să vină cu noi precizări în cel mai scurt timp. Roxen, cea care ar fi trebuit să ne reprezinte la Rotterdam, ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie și nu cea care fusese aleasă pentru anul acesta.

„Am fost copleșiți de dragostea pe care familia Eurovision Song Contest a împărtășit-o de la decizia dificilă de a anula evenimentul 2020. EBU este foarte conștient de cât de mult va lipsi Eurovision Song Contest anul acesta. Universalitatea concursului, împreuna cu tradiția ți mândria noastră de a sărbători diversitatea prin muzică, sunt acum necesare mai mult ca oricând. Asadar, EBU și membrii săi explorează în prezent posibilități alternative, dar nu și un concurs, pentru a uni și bucura publicul din întreaga Europă în aceasta perioada provocatoare”, este mesajul postat pe contul de socializare Eurovision România.

Citeşte întreaga ştire: Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0