Connect with us

Eurovision

INTERVIURI EUROVISION 2017. MIHAI TRĂISTARIU: „Merg Înainte până reușesc!”

Published

on

Radar a vorbit astăzi cu Mihai Trăistariu, omul care a adus României cel mai mare punctaj din istoria Eurovision în 2006, la Atena și care se pregătește acum să ne reprezinte din nou cu piesa „ I won`t surrender”. Cum se pregătește MIHAI de showul Selecției Naționale și ce planuri are pentru viitorul apropiat veți citi în următorul interviu.

 

Salut, Mihai! Eu sunt Mike și vorbești astăzi pentru cititorii RADAR DE MEDIA. Vreau să te felicit, în primul rând în numele întregii echipe pentru calificarea în semifinală. Cum te-ai simșit când ți-ai auzit numele?

Am fost extrem de fericit ! De când mă știu, când cânt, am emoții pe scenă în primele 20 – 30 de secunde.  Mai ales la competiții. Ața că … nici aici emoțiile n-au lipsit !

Piesa ta este o baladă foarte putenică construită pe tiparele Eurovision. Cum a apărut ea și cum ai decis să intri din nou în competiție?

A apărut din senin! Prin luna septembrie 2016 … Mi-a trimis-o compozitorul englez – Michael James Down. Am ascultat-o de 3-4 ori și i-am scris imediat asa : „Asta e piesa pentru Eurovision 2017. Nici nu mai caut alta ! Este fix ce trebuie pentru vocea mea „

 

Care crezi că sunt atuurile tale pentru ca românii să te trimită din nou pe scena Euroviziunii după 11 ani?

Nu cred ca e un avantaj faptul că am mai fost acolo , ba chiar simt că dăunează artiștilor Eurovision. Cred însa caă piesa e totul. Daca n-ai piesă … te zbati în gol ! Așadar , „I won’t surrender ” e o piesă scrisă special pe tiparul meu vocal … și bine încadrată în contextul Eurovision. E exact ce căutam! În rest Dumnezeu decide ! Eu merg Înainte până reușesc !

 

Fanii concursului știu că fiecare come-back nu s-a ridicat la așteptările publicului indiferent de țară. Vorbim de Ira Losco, din Malta în 2016, de Dana internațional în 2011, de Kalliopi din Macedonia în 2016 sau chiar de Paula si Ovi în 2014. Crezi că piesa „ I won t surrender” va reuși să facă publicul să uite de hitul cu care i-ai cucerit la Atena?

Ai uitat de Dima Bilan care, dupa locul II s-a intors cu locul I … să amintim și de Elena Paparizou care, dupa locul III, s-a întors cu locul I … sau de Johnny Logan, care a adus de 3 ori locul I și mai sunt si alții

Deci SE POATE!

 

Ai creat un moment istoric pentru România la Eurovision. Cu toate acestea, ai fost criticat de nenumărați că nu ai făcut un show puternic. Între timp concursul s-a schimbat radical. Vreau să te întreb, fiind sigur că ai urmărit în fiecare an progresul tehnologic, ce concept de show vrei să pui în scenă la Kiev, acum cu toată tehnologia de care te poți folosi ca să creezi un moment unic?

Culmea e ca s-a schimbat frumos ! În sensul că nu mai vezi artiști împopotzonatzi aiurea și nici show-uri extravagante. Se merge mai mult pe muzică, pe piesă, pe cântat, pe voce … pe ce transmite melodia și versurile … Chiar mă uitam zilele trecute la unele piese castigatoare de anul ăsta și sunt balade … Simple, fără dansatori sau coregrafii. Doar un backing vocal ajutator, etc. În acest context „I won’t surrender ” urmeaza trend-ul ! Până la urmă ESC e un concurs de creație ,nu de bărbi, flăcări, coborâri din tavan sau știu eu ce lupi pe scenă … Piesa trebuie să primeze!

 

Cum simți atmosfera Eurovision până acum? Cum faci față stresului și oboselii, firești, până la urmă?

Sunt destul de încărcat în perioada asta! Ieri, de exemplu, n-am vorbit cu nimeni. Vreau liniște ! Și pace! Nu citesc comentarii, nu citesc articole … În anii trecuți am făcut greșeala asta! Mă concentrez strict pe ce am de facut ! Repet zilnic !

 

Ai cântat formidabil la spectaolul de la Berăria H. A fost ideea ta să interpretezi Rise like a Phoenix? De ce?

Am mai cântat-o și știam că mi se potrivește mânușă !

 

Ce show ne pregătești pentru spectacolele din Selecția Națională? Dă-ne puțin din casă.

Piesa în sine reprezinta un show! Iar vocea completează acest pachet!

 

13 state și-au ales deja reprezentanții. Ai apucat să asculți vreo piesă? Dacă da, cum ți se pare nivelul din 2017 ( so far)?

Am reușit să ascult vreo 4. Sunt piese bune. Balade …

 

Care sunt calitățile pe care le putem trece pe cartea ta de vizită ca artist?

Voința la maximum, dorința dusă până la infinit, iubire pentru oameni, voce, sensibilitate, perseverență.

 

Care sunt următoarele proiecte unde publicul îl poate vedea pe MIHAI după SN?

Prezint deja o emisiune la Antena 1 – Constanța ( Weekend cu M I H A I ), organizez un festival de muzică ( LIGA CAMPIONILOR – ediția a VIII-a deja ), am o școală de muzică unde predau săptămânal, am un studio de înregistrari unde intru aproape zilnic … În rest concerte, repetiții, interviuri ( acolo unde nu e monden, circ, scandal ), plimbări, ieșiri la cinema, la bowling, etc.

 

Unde te pot urmări fanii?

Pe Facebook ( www.facebook.com/Mihai.Traistariu )

Sunt foarte activ !

 

Îți mulțumesc că ai acceptat să vorbești astăzi cu noi și abia așteptăm să te vedem duminică performând. Ai un mesaj pentru fanii Eurovision și pentru cititorii RADAR DE MEDIA?

Să voteze ! În ultimii ani au fost voturi puține! Oamenii trebuie încurajați să voteze piesa lor preferată!

 

 

Prestația lui Mihai la audițiile TVR

 

Advertisement

Video Credit: TVR

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending