Connect with us

Eurovision

INTERVIURI EUROVISION 2017 RAMONA NERRA: „Este a treia mea încercare de a lua parte la Eurovision.”

Avatar

Published

on

Astăzi stăm de vorbă cu superba Ramona Nerra, care s-a calificat în semifinala Eurovision 2017. Publicul o cunoaște deja pe Ramona de la Vocea României, unde au votat-o până la semifinală. Cum se pregătește diva pentru concurs și ce ași are în mânecă veți vedea în următorul interviu.

 

Bună, Ramona! Vorbești astăzi cu cititorii RADAR DE MEDIA. În primul rând vreau să te felicit pentru calificarea în semifinala Selecției Naționale. Vrem să știm cum te-ai simțit când ți-ai auzit numele.

 

Mulțumesc frumos! M-am bucurat enorm de mult , mai ales că am fost total indusă în eroare de Cezar Ouatu , care anunțase ceva de genul : “un domn a cărui voce o admir foarte tare”… am fost foarte surprinsă când la final a spus numele meu. Este a treia mea încercare de a lua parte la Eurovision și prima dată când ajung în semifinală.

 

 

Da. Cezar a încercat să facă o glumă. Dar a adăugat mai multe emoții și asta e bine. La Eurovision, noi căutăm cele mai sincere și spontane emoții. Cum a luat naștere piesa„ Save me” și cum te-ai gândit să te înscrii cu ea la Eurovision?

 

Melodia “SAVE ME” a luat naștere după o sedință de songwriting , compoziție muzicală, împreuna cu Terri Bjerre , americancă, și Toddie Reed , neamț. Melodia a fost inițial facută pentru un album ATB , dar care mie mi-a placut foarte mult și am decis să o păstrez. La final de an 2016 ne-am readus aminte de ea și ne-am întâlnit să o finisăm. Tot atunci am și înregistrat-o. Ideea de a o înscrie la Eurovision s- a născut abia după ce am ascultat produsul finit și am realizat că este perfectă pentru această competiție internațională, observând și noi că genul acesta muzical este ceea ce se asculta în Europa. Așa am decis să o înscriem pentru Romania.

 

Ești o figură în plină ascensiune în ochii publicului românesc. Crezi că experiența ta constiutuie un avantaj care să-i facă pe români să te voteze în continuare și să-ți asigure biletul spre Kiev?

 

Sper că experiența mea de scenă să le dea încredere românilor că pot reprezenta Romania într-o competiție europeană foarte bine. Și dacă ascultă și ce place publicului din afara țării, pentru că ei ne vor vota mai departe, atunci poate vor mai avea un motiv în plus să voteze această melodie ca fiind ideală pentru a reprezenta România anul acesta. Melodia “SAVE ME” fiind altceva decât toate melodiile cu care s-a prezentat Romania la Eurovision până acum și ieșind din tiparele de melodie cu iz popular, tradițional, sau cu text gen “Să facem împreună o lume mai bună” , dar nici circ doar de dragul de a stârni un zâmbet. Melodia “SAVE ME” este cu mult mai mult decât atat. Poate fi ascultată atât la radio , cât și în cluburi sau show-uri mari și are potențial foarte mare de hit.

 

Am fost în sală la audiția ta. Piesa are un sound foarte plăcut care ne instigă la dans. Spune-ne însă la ce concept de show lucrezi pentru semifinala din 26 februarie.

 

Mă bucur mult că ai fost acolo… deci ai trăit totul live 🙂 Lucrez momentan la definitivarea show-ului pentru 26 Februarie. Avusesem ceva pregătit, dar după discuția cu regizorul și echipa am aflat că nu poate fi reliazat anul acesta. Așa că am schimbat ideea… care încă e în plină dezvoltare…

 

Cum se resimte atmosfera Eurovision până acum? Mai ai timp să te ralexi printre o multitudine de interviuri, repetiții și apariții la TV?

 

Sunt foarte multe lucruri care îmi plac, de exemplu că am revazut oameni dragi , colegi , după atâția ani de zile. Că am mai depanat amintiri, am vazut că mulți nu s-au schimbat prea mult în tot acest timp. Este o ușurare să văd că echipa TVR face absolut totul posibil ca nicio întrebare să nu ramână fără răspuns și toți pun suflet în a ne ajuta să ne prezentam cât putem noi mai bine. De un lucru mi se pare ca ducem totuși lipsă – și aici ma refer la artiștii participanți, UNITATE! Am cumva senzația că se merge în direcția greșită atunci când se abordează acest eveniment care ne reprezinta pe noi ca români și imaginea țării noastre în Europa, ca pe un lucru strict personal. Dacă ar fi toți deschiși să creeze cel mai bun moment pentru România , și nu numai pentru propria persoană, am avea șanse mult mai mari la suscces. Dar agitația din zilele acestea e benefică tuturor .

 

Mâine urmează să cânți în spectacolul de la Berăria H. Cum ți s-a părut ideea organizatorilor de a cânta acolo alte două piese decât cea cu care vei concura?

 

Mă bucur , este o idee binevenită! În acest fel am ocazia sa cânt și altceva decât ceea ce se aude în aceste zile pe TVR. Publicul are astfel ocazia să descopere și alte fațete ale mele ca artist pe care poate ca nu le știa. Plus că voi canta melodia mea absolut preferată dintre toate cele care s-au scris vreodata la Eurovision. Deci abia aștept !

Ne poți dezvălui ce hit Eurovision vei cânta acolo?

„Loreen”

 

Te identifici cu vreun artist deja consacrat în cadrul concursului?

Îmi place să cred că am aceeași viziune și gusturi ca Loreen.

 

Cât de importantă este pentru un artist comunicarea cu fanii?

 

Îmi iubesc fanii foarte mult ! Ei înseamnă foarte mult pentru mine , iar susținerea lor mai ales în această perioadă stresantă  este foarte importantă! Sunt în continuu contact cu ei pe Facebook, Instagram sau Youtube. <3

 

Ce planuri ai după Selecția Națională? În ce proiecte o vom vedea pe Ramona Nerra?

 

După Selecția Națională , va urma filmarea videoclipului pentru “SAVE ME” . În Aprile apare și colaborarea cu El Nino cu videoclip  pentru melodia “Binecuvântat” pentru care am compus refrenul. Sper cât de curând să apară și albumul meu… lucrez la el de ceva vreme.

 

Noi îți mulțumim pentru acest interviu și îți ținem pumnii în semifinală. Ai un mesaj pentru fanii Eurovision și pentru cititorii RADAR DE MEDIA?

 

Mulțumesc foarte mult pentru acest interviu ! Salutări tuturor cititorilor RADAR DE MEDIA și fanilor Eurovision ! Vă pup și vă îmbrățisez! Iar fanilor mei , le mulțumesc peru toată dragostea și energia pe care o investesc în sustinerea mea! Sunteți de neînlocuit!

 

Ramona Nerra la audițiile TVR

Comentarii

Eurovision

TVR 1, va transmite, sambata seara show-ul Eurovision: „Europe Shine a Light”

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Sâmbătă 16 mai, de la ora 22.00, românii de pretutindeni se conectează la Europa şi urmăresc, în direct la TVR 1HD şi TVR Internaţional, evenimentul special transmis de televiziunea olandeză şi EBU simultan în toate cele 41 de ţări care ar fi trebuit să participe în acest an la Concursul Internaţional Eurovision. 

În ziua în care artiştii sperau să urce pe scena de la Rotterdam în marea finală Eurovision, ei vor participa la acest inedit eveniment fără să se deplaseze de acasă. Dintre ei nu va lipsi Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021. În această sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci își vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câștigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Spectacolul ”Europe Shine a Light” va fi o producție unică ce va trece în revistă pe scurt cele 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artiști cunoscuți din istoria Eurovision. Gali Atari, cea care a câștigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foști participanți la Eurovision Junior. De asemenea, îi vom revedea pe suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câștigat ediția din 2015 a concursului, pe Marija Šerifović din Serbia, care ne va emoționa cu a sa „Molitva”, câștigătoare în 2007, precum și pe Netta (Israel, 2018), cu o nouă piesă purtând un mesaj special despre vremurile pe care le trăim.

Unele dintre surprizele show-ului de duminică vor fi momentele oferite de campionul Eurovision Duncan Laurence, care va interpreta în premieră absolută noul său single, „Someone Else”, dar şi de Orchestra Filarmonică din Rotterdam, care își va pune amprenta asupra spectacolului cu moment special. Gazda BBC Eurovision Graham Norton și senzația YouTube-ului din Olanda NikkieTutorials vor apărea, de asemenea, în transmisiunea live.

Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediții Eurovision, a declarat: „Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artiști care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar și să-i inspirăm pe cei de acasă și să conectăm oamenii din Europa și nu numai, în aceste timpuri dificile. Desigur, nu îi vom uita pe cei afectați de criza coronavirus și pe cei care fac toate eforturile să îi țină piept acesteia. Haideți să facem din acesta un moment de neuitat în istoria Eurovision!”.

Fanii Eurovision din toată lumea vor fi și ei prezenți, și nu oricum, ci într-un uriaș cor care i se va alătura regelui neîncoronat al Eurovisionului, Johnny Logan, triplu câștigător al concursului, în piesa What’s Another Year. Europa va străluci sâmbătă noapte nu doar prin muzică, artişti şi fani, ci şi prin imagini ale celor mai reprezentative şi frumoase locaţii din cele 41 de ţări participante, luminate în noapte, într-un mesaj comun al speranţei şi solidarităţii.

 „Pentru prima dată la Eurovision nu vor fi jurii sau voturi, toată lumea se va bucura de feeria muzicii, ascultând cântece mai vechi şi mai noi care au făcut istorie la Eurovision de-a lungul anilor. Haideţi să ne alăturăm sâmbătă seară sutelor de milioane de telespectatori de pretutindeni şi să ne bucurăm împreună de magia Eurovision, într-un spectacol cum nu a mai fost şi cum nu cred că va mai fi vreodată”- ne invită Liana Stanciu, şefa delegaţiei noastre la Eurovision din acest an.

Gazdele show-ului vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 și 2007) și Jan Smit.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecțiile naționale și în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021 a Eurovision Song Contest.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.  Prevederile

Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020″

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021.  În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investițiile de resurse în organizarea Selecției Naționale 2020 și să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Trăim astăzi o altă formă de normalitate, așa că Eurovision se va reașeza în inimile noastre cu altă forță la ediția viitoare. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună!“, a precizat Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision Song Contest.

“Am primit cu bucurie și cu emoție această veste și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Știu deja câtă dedicare și câtă muncă implică acest proiect, așa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021. Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest  – EBU, NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam mențin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuțiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020.

 

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe – alături de România – alte 40 de țări.

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori, conform anunțului făcut de aceștia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul Selecției Naționale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You”, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizată de Televiziunea Română pe 1 martie 2020, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii?

Redactia Radar de Media

Published

on

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest 2020 trebuia să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Din cauza coronavirusului, evenimentul nu va mai avea loc, însă, reprezentanta României, Roxen, poate participa la concurs, anul viitor. Condiția ar fi ca aceasta să aleagă o altă melodie. Din cauza coronavirusului organizatorii evenimentului din Olanda au anunțat zilele trecute, că show-ul a fost anulat, urmând să vină cu noi precizări în cel mai scurt timp. Roxen, cea care ar fi trebuit să ne reprezinte la Rotterdam, ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie și nu cea care fusese aleasă pentru anul acesta.

„Am fost copleșiți de dragostea pe care familia Eurovision Song Contest a împărtășit-o de la decizia dificilă de a anula evenimentul 2020. EBU este foarte conștient de cât de mult va lipsi Eurovision Song Contest anul acesta. Universalitatea concursului, împreuna cu tradiția ți mândria noastră de a sărbători diversitatea prin muzică, sunt acum necesare mai mult ca oricând. Asadar, EBU și membrii săi explorează în prezent posibilități alternative, dar nu și un concurs, pentru a uni și bucura publicul din întreaga Europă în aceasta perioada provocatoare”, este mesajul postat pe contul de socializare Eurovision România.

Citeşte întreaga ştire: Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0