Connect with us

Eurovision

INTERVIU EUROVISION 2017 Sunstroke Project, reprezentanții Republicii Moldova: „Am muncit mult să ajungem în finală și era foarte important pentru noi să câștigăm, dar am simțit și responsabilitatea”

Published

on

O nouă zi aduce o nouă țară prezentată în rubrica noastră despre Eurovision 2017. Astăzi am ales să aduc în prim plan piesa „Hey Mamma!” venită direct de peste Prut.

În cadrul Selecției moldovene „ O melodie pentru europa” lupta s-a dat între două piese total diferite. Piesa care a câștigat votul juriului are o tentă folclorică, așa cum Moldova ne-a obișnuit în decursul anilor trecuți. Piesa câștigătoare însă, a celor de la Sunstroke Project are un sound fresh și modern cu care nu am dubii că vor trece de semifinala din Kiev.

 

Despre Sunstroke Project:

Sunstroke Project este un trio compus din Sergei Yalovitsky (solist), Anton Ragoza (violinist și compozitor) și Sergey Stepanov (saxophonist). Grupul a participat de multe ori în decursul timpului la Selecția Națională din Moldova. În 2010, ei au reușit să câștige selecția și au reprezentat Moldova cu piesa „Run Away” alături de Olia Tira.  Un element prin care Moldova s-a remarcat la Eurovision este saxofonistul, cunoscut la nivel global după coregrafia din 2010 sub numele de „Epic sax guy”. Acesta a atras peste 30 de milioane de vizualizări și multe milioane la copiile video și parodii.

 

Vezi aici piesa lor din 2010:

 

Cei de la Sunstroke Project și-au făcut timp să vorbească astăzi cu RADAR DE MEDIA, așa că vă las să vedeți ce a ieșit.

Advertisement

 

Salut! Eu sunt Mike și vorbiți astăzi cu RADAR DE MEDIA din România. În primul rând vreau să vă felicit pentru trofeu pentru că este o oportunitate incredibilă să poți reprezenta o țară în cadrul Eurovision Song Contest. Spuneți-mi, cum v-ați simțit când v-ați auzit numele strigat la sfârșitul serii?

 

Ei bine, când ne-am auzit numele ca și câștigători ai selecției, în primă instanță am simțit bucurie și plăcere. Am muncit mult să ajungem în finală și era foarte important pentru noi să câștigăm, dar am simțit și responabilitatea pentru că trebuie să ne reprezentăm țara la Eurovision.

 

A fost un baraj între voi și Ethno Republic în finală. V-ați fi așteptat la o asemenea situație?

 

Da, a fost o bună ocazie să ne „luptăm” cu un asemenea competitor în finală și le mulțumim celor de la Ethno Republic pentru că au luptat așa de bine.

Spuneți-mi povestea cântecului vostru. Cum a luat el naștere și de ce ați ales Eurovision?

 

Lucram la o piesă pentru cel de-al doilea album al nostru și ne-am dat seama că sună foarte bine, era în trendurile moderne și-l rețineai de la prima ascultare. De asta credem că „Hey Mamma” este pe departe potrivit să reprezinte Moldova la ESC 2017.

Este a doua oară când participați la acest concurs. Toată lumea din comunitatea fanilor Eurovision știe despre epic sax guy. Crezi că el constituie un avantaj fiind înapoi în concurs?

 

Oh, știm că Epic Sax Guy a rămas popular încă de acum 7 ani și acest lucru ne încântă și pe noi. Este, desigur un avantaj, dar nu ne bazăm doar pe el.

Moldova nu s-a mai calificat în finală din 2013. Vă simțiți presați de situația asta de a duce țara înapoi în finală?

 

3 ani la rând nu am ajuns în finală, dar ca participanți cu experiență noi sperăm să readucem Moldova la gloria de altădată și da, ne simțim presați pentru că acest lucru este acum pe umerii noștri.

Ați cântat în finala selecției din România și publicul a fost foarte entuziast. Credeți că având o piesă ritmată printre multe balade constituie un avantaj?

 

Da, credem că piesa ritmată este în mod cert un avantaj, dar sunt și multe balade foarte puternice, așa că nivelul copetiției va fi foarte încins (râde).

Ați ascultat toate piesele? Cum vi se pare nivelul anul acesta?

 

Cum am spus, competiția va fi foarte strânsă. Sunt multe compoziții foarte foarte bune și asta nu ne lasă să ne relaxăm, așa că muncim mult.

Dați-mi puțin din casă. Ce idei de show pregătiți pentru Kiev? Ce urmează să vedem acolo?

 

Advertisement

O să păstrăm coregrafia pentru că asta e de fapt ideea show-ului nostru. În dans am încercat să facem un moment la fel de bun și memorabil ca cel al lui Epic Sax Guy. Avem și ceva grafică pe care scena din Kiev o va introduce în show.

Asta a fost tot. Noi vă ținem pumnii în semifinală și sperăm să vă vedem în finală. Aveți un mesaj pentru cititorii RADAR DE MEDIA și pentru eurofani?

 

Păi în primul rând vrem să le mulțumim tuturor fanilor pentru voturi, susținere și iubire. Am văzut-o, am simțit-o și o apreciem foarte mult. Ne vedem curând la Kiev. Let`s rock! (râde)

 

Ascultă aici piesa Hey Mamma:

 

Moldova la Eurovision Song Contest:

Moldova a debutat în 2005 la concursul care a avut loc în Ucraina. Populara trupă Zdob și Zdub a reprezentat atunci țara cu „Boonika bate toba”, pornind un val de calificări. Din 2005 până în 2013, Moldova a ratat o singură dată finala, în 2008. După 2013 nu au mai prins finala deși în 2015, Eduard Romanyuta a ratat finala fiind primul sub linie. Cel mai bun rezultat al Moldovei rămțane anul de debut, 2005, când Zdob și Zdub au ajuns pe locul 6.

 

Foto Credit: PUBLIKA.MD 

 

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending