Connect with us

BAZAR

INTERVIU EUROVISION 2017 Sunstroke Project, reprezentanții Republicii Moldova: “Am muncit mult să ajungem în finală și era foarte important pentru noi să câștigăm, dar am simțit și responsabilitatea”

Avatar

Published

on

O nouă zi aduce o nouă țară prezentată în rubrica noastră despre Eurovision 2017. Astăzi am ales să aduc în prim plan piesa „Hey Mamma!” venită direct de peste Prut.

În cadrul Selecției moldovene „ O melodie pentru europa” lupta s-a dat între două piese total diferite. Piesa care a câștigat votul juriului are o tentă folclorică, așa cum Moldova ne-a obișnuit în decursul anilor trecuți. Piesa câștigătoare însă, a celor de la Sunstroke Project are un sound fresh și modern cu care nu am dubii că vor trece de semifinala din Kiev.

 

Despre Sunstroke Project:

Sunstroke Project este un trio compus din Sergei Yalovitsky (solist), Anton Ragoza (violinist și compozitor) și Sergey Stepanov (saxophonist). Grupul a participat de multe ori în decursul timpului la Selecția Națională din Moldova. În 2010, ei au reușit să câștige selecția și au reprezentat Moldova cu piesa „Run Away” alături de Olia Tira.  Un element prin care Moldova s-a remarcat la Eurovision este saxofonistul, cunoscut la nivel global după coregrafia din 2010 sub numele de „Epic sax guy”. Acesta a atras peste 30 de milioane de vizualizări și multe milioane la copiile video și parodii.

 

Vezi aici piesa lor din 2010:

 

Cei de la Sunstroke Project și-au făcut timp să vorbească astăzi cu RADAR DE MEDIA, așa că vă las să vedeți ce a ieșit.

 

Salut! Eu sunt Mike și vorbiți astăzi cu RADAR DE MEDIA din România. În primul rând vreau să vă felicit pentru trofeu pentru că este o oportunitate incredibilă să poți reprezenta o țară în cadrul Eurovision Song Contest. Spuneți-mi, cum v-ați simțit când v-ați auzit numele strigat la sfârșitul serii?

 

Ei bine, când ne-am auzit numele ca și câștigători ai selecției, în primă instanță am simțit bucurie și plăcere. Am muncit mult să ajungem în finală și era foarte important pentru noi să câștigăm, dar am simțit și responabilitatea pentru că trebuie să ne reprezentăm țara la Eurovision.

 

A fost un baraj între voi și Ethno Republic în finală. V-ați fi așteptat la o asemenea situație?

 

Da, a fost o bună ocazie să ne „luptăm” cu un asemenea competitor în finală și le mulțumim celor de la Ethno Republic pentru că au luptat așa de bine.

Spuneți-mi povestea cântecului vostru. Cum a luat el naștere și de ce ați ales Eurovision?

 

Lucram la o piesă pentru cel de-al doilea album al nostru și ne-am dat seama că sună foarte bine, era în trendurile moderne și-l rețineai de la prima ascultare. De asta credem că „Hey Mamma” este pe departe potrivit să reprezinte Moldova la ESC 2017.

Este a doua oară când participați la acest concurs. Toată lumea din comunitatea fanilor Eurovision știe despre epic sax guy. Crezi că el constituie un avantaj fiind înapoi în concurs?

 

Oh, știm că Epic Sax Guy a rămas popular încă de acum 7 ani și acest lucru ne încântă și pe noi. Este, desigur un avantaj, dar nu ne bazăm doar pe el.

Moldova nu s-a mai calificat în finală din 2013. Vă simțiți presați de situația asta de a duce țara înapoi în finală?

 

3 ani la rând nu am ajuns în finală, dar ca participanți cu experiență noi sperăm să readucem Moldova la gloria de altădată și da, ne simțim presați pentru că acest lucru este acum pe umerii noștri.

Ați cântat în finala selecției din România și publicul a fost foarte entuziast. Credeți că având o piesă ritmată printre multe balade constituie un avantaj?

 

Da, credem că piesa ritmată este în mod cert un avantaj, dar sunt și multe balade foarte puternice, așa că nivelul copetiției va fi foarte încins (râde).

Ați ascultat toate piesele? Cum vi se pare nivelul anul acesta?

 

Cum am spus, competiția va fi foarte strânsă. Sunt multe compoziții foarte foarte bune și asta nu ne lasă să ne relaxăm, așa că muncim mult.

Dați-mi puțin din casă. Ce idei de show pregătiți pentru Kiev? Ce urmează să vedem acolo?

 

O să păstrăm coregrafia pentru că asta e de fapt ideea show-ului nostru. În dans am încercat să facem un moment la fel de bun și memorabil ca cel al lui Epic Sax Guy. Avem și ceva grafică pe care scena din Kiev o va introduce în show.

Asta a fost tot. Noi vă ținem pumnii în semifinală și sperăm să vă vedem în finală. Aveți un mesaj pentru cititorii RADAR DE MEDIA și pentru eurofani?

 

Păi în primul rând vrem să le mulțumim tuturor fanilor pentru voturi, susținere și iubire. Am văzut-o, am simțit-o și o apreciem foarte mult. Ne vedem curând la Kiev. Let`s rock! (râde)

 

Ascultă aici piesa Hey Mamma:

 

Moldova la Eurovision Song Contest:

Moldova a debutat în 2005 la concursul care a avut loc în Ucraina. Populara trupă Zdob și Zdub a reprezentat atunci țara cu „Boonika bate toba”, pornind un val de calificări. Din 2005 până în 2013, Moldova a ratat o singură dată finala, în 2008. După 2013 nu au mai prins finala deși în 2015, Eduard Romanyuta a ratat finala fiind primul sub linie. Cel mai bun rezultat al Moldovei rămțane anul de debut, 2005, când Zdob și Zdub au ajuns pe locul 6.

 

Foto Credit: PUBLIKA.MD 

 

Comentarii

Film

Crăciunul în iulie ?! Diva răcoreşte vara în după-amiezile cu filme speciale de Crăciun

Avatar

Published

on

            În mijlocul verii toride, Diva aduce telespectatorilor un strop din răcoarea iernii şi nostalgia sărbătorilor cu filme speciale de Crăciun. De luni, 6 iulie, ora 14:25, postul de televiziune difuzează îndrăgitele producţii timp de o săptămână, pentru toţi fanii sărbătorilor de iarnă.

 

A devenit deja o tradiţie ca în sezonul estival, Diva să răcorească vara şi să-şi surprindă telespectatorii cu o serie de filme emoţionante dedicate Crăciunului. De săptămâna viitoare, de la orele după-amiezei, urmăriţi câte două producţii cu parfum de sărbătoare şi lăsaţi-vă purtaţi în timpul Crăciunului.

Luni, 6 iulie, de la 14:25, vedeţi o poveste sensibilă de dragoste în Coincidență de Crăciun (A Godwink Christmas, 2018), cu Kimberly Sustad, Paul Campbell şi Kathie Lee Gifford. Crăciunul se apropie, iar Paula acceptă cu reticență cererea în căsătorie de la iubitul ei Daniel, un avocat concentrat pe carieră. Mătuşa Jane simte că nepoata sa are sentimente amestecate în privinţa mariajului, aşa că o invită la casa din Nantucket. La sosire, Paula plănuiește o excursie în insula din apropiere, unde îl întâlnește pe Gery, un fermecător proprietar de han. În continuare, de la ora 16:15, Vanessa Lachey, Brendon Zub şi Corina Akeson întră într-o Încurcătură de Crăciun (A Twist of Christmas, 2018). Jucăriile cumpărate de doi părinţi singuri sunt inversate într-un magazin aglomerat şi ei trebuie să colaboreze pentru a salva Crăciunul.

Alături de Vara filmelor preferate ale Moşului, postul TV Diva a pregătit publicului şi alte surprize. Din 13 iulie, de luni până joi, ora 20:00, Evadaţi în Hawaii, iar din 24 iulie, ora 21:00, serile de vineri sunt mai amuzante cu filmele de comedie.

 

Comentarii

Continue Reading

Film

Digi24 difuzează în premieră opt capodopere cinematografice

Avatar

Published

on

            Capodoperele cinamatografiei românești continuă să se vadă în fiecare sâmbătă, pe Digi24, de la ora 23:00. Vara aceasta, telespectatorii pot urmări opt premiere. Până la finalul lunii august, iubitorii filmelor se pot bucura de producţii românești de cinematecă, dar care se văd la o calitate deosebită. În acest weekend, a rulat „De trei ori București” (1967), în regia lui Ion Popescu Gopo, Mihai Iacob și Horea Popescu. Filmul are peste un milion de spectatori în cinematografele din România.

 

Pe 11 iulie, de la ora 23:00, Digi24 va difuza filmul „Columna” (1968), în regia lui Mircea Drăgan, cu Amza Pellea, Ilarion Ciobanu, Florin Piersic și Gheorghe Dinică. Acțiunea are loc după un scenariu scris de Titus Popovici și este plasată în perioada 106 – 111 d. Hr., în timpul celui de-al doilea război daco-roman, când Dacia a fost transformată în provincie romană. Filmul istoric expune momente ale luptei celor două tabere și apoi ale colonizării Daciei de către romani, fiind structurat în două părți: războiul și pacea. Filmul se află pe locul 7 în topul celor mai vizionate filme românești, conform Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România și a fost propus de România în 1969, la Premiile Oscar, categoria „Film străin”, dar nu a fost nominalizat.

 

„Canarul și viscolul” (1969), în regia lui Manole Marcus, poate fi urmărit pe 18 iulie, de la ora 23:00. Filmul este o adaptare a nuvelei „Lupta cu somnul” de Ioan Grigorescu și îi arătă pe primii socialiști, în perioada „luptei ilegale”, când Partidul Comunist fusese interzis prin lege. Distribuția îi include pe Mircea Albulescu, Jean Constantin, dar și câțiva actori aflați la debut. Muzica filmului este construită în jurul piesei laitmotiv „Canarul” a formației Phoenix, fiind prima ocazie a artiștilor să compună muzică de film, dar și să apară în peliculă interpretând piesa în deschidere.

 

„Singurătatea florilor” (1976), în regia lui Mihai Constantinescu, va fi difuzat pe 25 iulie. Producția a fost realizată după scenariul prozatorului Octav Pancu-Iași și îl prezintă pe un medic egoist și insensibil care a primit un buchet de flori și vrea să îl dăruiască mai departe. Din cauza caracterului său, prietenii și familia l-au scos din viețile lor, iar încercarea sa de a dărui florile se dovedește a fi o misiune imposibilă pentru că nimeni nu dorește să îl primească înapoi pe medic. Personajele principale sunt interpretate de Radu Beligan, Toma Caragiu, Valeria Gagialov, Micaela Caracaș, Colea Răutu și George Constantin.

 

 

Pe 1 august, va fi difuzat „Duhul aurului” (1974), în regia lui Dan Pița și Mircea Veroiu. Filmul are la bază două povestiri de Ioan Agârbiceanu, „Vâlva băilor” și „Lada”. Din distribuție fac parte Leopoldina Bălănuță, Lucian Boga, Dora Ivanciuc, Elisabeta Jar și Ernest Maftei. „Duhul aurului” pune stăpânire pe un orășel de mineri din Apuseni, unde un hoț de aur este dispus să facă orice pentru a cuceri o cârciumăreasă focoasă și bogată, iar acțiunea este prezentată în două părți: „Mârza” și „Lada”. Filmul a fost vizionat de peste un milion de spectatori, conform statisticii făcute de Centrul Național al Cinematografiei.

 

Ecranizarea capodoperei lui I.L. Caragiale „D-ale carnavalului” (1958), în regia lui Gheorghe Naghi și Aurel Miheleș, va fi difuzată pe 8 august, de la ora 23:00. În realizarea filmului au fost preluate scene și din piesa „Conu Leonida față cu reacțiunea”. Acțiunea îl prezintă pe frizerul Nae Girimea care tulbură liniștea unei mahalale bucureștene, când își face o nouă amantă, pe Didina. Amanta sa oficială, Mița Baston și iubitul Didinei, Pampon, sunt roși de gelozie și îl caută, în timpul unui carnaval, pentru a-l pedepsi. Lucrurile se complică și mai mult când apare Crăcănel, cel care o întreținea pe Mița.

 

„Ediție specială” (1989), o comedie în regia lui Mircea Daneliuc, va putea fi urmărită pe Digi24 în data de 15 august, de la ora 23:00. Acțiunea îl surprinde pe tânărul jurnalist, Matei Olaru care asistă, din întâmplare, la un eveniment pe stradă, în care o comunistă este arestată. Ziaristul intervine în apărarea femeii, care reușește să scape, el fiind arestat în locul ei. După ce este eliberat, Matei începe să o caute pe Ada, tânăra frumoasă pe care a salvat-o. Filmul îi are în distribuție pe Ștefan Iordache, Ioana Crăciunescu, Mircea Albulescu, Dem Rădulescu și a fost văzut de aproape două milioane de spectatori români.

 

Pe 22 august, de la ora 23:00, Digi24 va difuza filmul „Ştefan Luchian” (1981), regizat de Nicolae Margineanu. Producția evocă viața pictorului român Ștefan Luchian, a cărui copilărie a fost marcată de stabilitate financiară datorită unei moșteniri importante. Fire boemă și risipitoare, pictorul ajunge să se întrețină cântând la flaut în orchestra Teatrului Național. Când apar primele semne ale sclerozei multiple, boală care îi va aduce și sfârșitul, iubita îl părăsește și rămâne doar cu câțiva prieteni apropiați. Chiar și când îi paralizează degetele, Luchian continuă să picteze cu penelul legat de braț, iar înainte de a se stinge, George Enescu îl vizitează pentru a-i cânta la vioară și a-i alina suferința. În rolul principal îl vom vedea pe Ion Caramitru, alături de George Constantin, Maria Ploae, Victor Rebengiuc, Adrian Pintea, Ovidiu Schumacher, Mircea Constantinescu, Carmen Maria Strujac şi Vasile Nițulescu. În anul 2014, producția înregistrase aproape un milion și jumătate de spectatori, potrivit statisticilor.

Comentarii

Continue Reading

Muzica

Smiley dă startul distracţiei de vară cu „Adeline”

Avatar

Published

on

            Smiley dă startul distracţiei de vară cu un remake al piesei Adeline. Produsă de HaHaHa Production, cu muzica scrisă de Dan Iliescu, Smiley şi Şerban Cazan, pe versurile lui Dan Iliescu, bine cunoscuta „Adeline” se lansează în varianta 2020 a lui Smiley, cu aceeaşi geacă de vinilin”, mai trendy ca niciodată.

 

„Mereu mi-a plăcut trupa Timpuri noi, ascultam mult când eram mic, iar Adeline a fost mereu foarte tare la chefuri, toată lumea se distra când începea. Aşa că, am ales să fac un remake al piesei, nu cu mult diferit de piesa originală, care sună oricum foarte bine, fix în ideea de vară, de fun, de party.”, povesteşte Smiley care îşi doreşte să înceapă o vară veselă, lipsită de griji şi temeri.

Videoclipul piesei „Adeline” este chiar un chef autentic, o reîntâlnire a lui Smiley cu prietenii apropiaţi după o perioadă lungă de izolare. „La filmări a fost bairam ca pe vremuri, cu numărul permis de persoane, dar suficient cât să ne luăm doza de prietenie şi veselie de care ne era atât de dor. Abia aşteptam o distracţie cu prietenii, o mini-petrecere, iar la clip m-am întâlnit cu o parte dintre ei, cu dansatorii cu care am fost în turnee, cu oameni din echipă, am dansat, am râs, a fost o zi foarte tare.”, spune cu entuziasm Smiley.

Odată cu lansarea piesei, Smiley garantează dans şi veselie în jur. „Piesa asta este atât de fun, încât nu mi s-a întâmplat să văd pe cineva stând nemişcat pe scaun când o aude. Mie îmi place mult ce a ieşit, noi i-am verificat efectele dansante la mini-petrecerea noastră de la filmarea clipului, iar distracţia e garantată. Sper să placă tuturor şi să ne vedem sănătoşi, în formulele admise, la petreceri !”, a mai adăugat artistul.

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0