Connect with us

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV, Anca Lungu: Observatorul trebuia să facă un pas înainte și a făcut mai mulți!

Anca Lungu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1 a stat de vorbă cu RADAR DE MEDIA despre nouă înfăţişare a principalului grupaj informativ de la postul de televiziune unde s-a format ca jurnalist. Anca Lungu ne-a împărtăşit şi lucruri din viaţa personală şi nu numai!

Published

on

Reclame

[rdmof_dropcaps type=”normal” color=”” background_color=”ORANGE”]EXCLUSIV[/rdmof_dropcaps]Anca Lungu, prezentatoarea Observatorului de la Antena 1 a stat de vorbă cu RADAR DE MEDIA despre nouă înfăţişare a principalului grupaj informativ de la postul de televiziune unde s-a format ca jurnalist. Anca Lungu ne-a împărtăşit şi lucruri din viaţa personală şi nu numai!

Aşadar vă invităm să citiţi primul interviu acordat publicaţiei noastre de către Anca Lungu, una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România.

 

Observatorul Antena 1 are un nou look din toate punctele de vedere. Cum ai simţit această schimbare?

 

Îmi plac schimbările, atunci când e vorba de evoluție. Mă adaptez ușor. Observatorul trebuia să facă un pas înainte și a făcut mai mulți. E o schimbare uriașă care și pentru mine a însemnat o provocare: aceea de a stăpâni un platou uriaș și de a trasmite căldură și emoție dintr-un decor care amintește de filmele SF.

 

Ce-ţi place în noul format/decor?

 

Îmi place faptul că prezentăm știrile stând în picioare. Te obligă la mai multă atitudine. Îmi place dinamismul dat de multitudinea de încadraturi. Îmi plac noua grafică și calitatea imaginii.

 

anca-lungu-antena-1-1

Telespectatorii te văd la pupitrul Observatorului în calitate de prezentator, în afară de asta ce activităţi mai ai în cadrul ştirilor?

 

Sunt înainte de toate jurnalist, iar acest statut presupune și muncă de teren. O muncă ce nu-mi este deloc străină. Interviurile și reportajele pe care le realizez pentru Observator reprezintă o parte importantă a vieții mele de televiziune. Pe teren, printre oameni și povești, îmi trăiesc de cele mai multe ori satisfacția muncii.

 

Care a fost cea mai mare încercare de până acum în meseria ta de jurnalist?

 

N-aș putea spune că am trecut până acum prin vreo încercare în adevăratul sens al cuvântului. În schimb, cu mici încercări te confrunți aproape în fiecare zi. Live-ul înseamnă și situații neprevăzute cărora trebuie să le faci față fără ca cei din fața ecranelor să simtă ceva.

 

anca-lungu-antena-1-5

Ce înseamnă televiziunea pentru tine?

 

Televiziunea înseamnă mult pentru mine. Mi-am petrecut în fața camerei aproape jumătate din viață. Au trecut mai bine de 13 ani de la prima mea emisiune în direct la Antena 1 Suceava. Nu e doar un job, pentru mine e un stil de viață. E un domeniu în care mă regăsesc și cu care mă identific. Televiziunea e o parte din mine.

 

Mass media mai are funcția de informare, de educare, mai este imparțială sau pur și simplu s-a transformat într-o unealtă de manipulare?

 

Nu există pădure fără uscături, iar uscăturile n-ar exista dacă nu ar exista și un public pentru ele. Mass media poate fi o unealtă de manipulare atâta vreme cât noi îi permitem asta. Informația trebuie selectată, la fel și sursele de informare. Dar asta nu înseamnă că o bună parte a presei nu-și îndeplinește în continuare funcțiile de educare și informare.

 

Ce tip de știre vinde în România?

 

Depinde cărui tip de public te adresezi. Împachetezi o informație în așa fel încât să ajungă la publicul tău țintă. România nu e una singură. Există mai multe Românii și de obicei te străduiești să ajungi la fiecare dintre ele.

 

Ce părere ai de jurnalismul online?

E jurnalismul viitorului.

 

anca-lungu-antena-1-6

Te uiţi la televizor? Ce fel de producţii îţi place să urmăreşti?

 

Advertisement

Mă uit la televizor. Poate nu suficient pentru un om de televiziune și recunosc că o bună parte a informațiilor le culeg din online. Prefer emisiunile informative.

 

Urmăreşti producţia ştirilor la posturile de televiziune din străinătate? Poate fi o sursă de inspiraţie?

 

Obișnuiesc să fac asta destul de des. Cu siguranță pot fi o sursă de inspirație, deși publicul din România e diferit și ce funcționează în afară e posibil să nu se bucure de același succes și la noi.

 

Cum arată o zi din viaţa ta? Ce activităţi ai? Cum îmbini serviciul cu familia, treburile gospodăreşti?

 

Nu pot spune că există o rutină. Zilele nu prea seamănă între ele, cu excepția week-endului pe care mi-l petrec în redacția și platoul Observatorului. În rest, îmi dedic o mare parte din timp blogului meu culinar, printesapolonic.ro, și celuilalt job important, cel de mamă. Din fericire reușesc să mențin un echilibru între toate aceste activități iar asta mă face să mă simt împlinită.

 

anca-lungu-antena-1-4

Unde petreci sărbătorile de iarnă?

 

Petrec anul acesta sărbătorile între cele două familii ale mele – familia de acasă și familia Observatorului. Am lucrat de Crăciun și voi fi alături de telespectatori inclusiv în seara de Revelion.

 

Ce planuri ai pentru anul 2017?

 

Încă n-am finalizat rezoluția de anul acesta, dar unul dintre obiectivele importante e să încep cursurile de limba chineză. Mă gândesc în acelați timp și la o nouă carte pentru copii.

 

Un mesaj pentru cititorii RADAR DE MEDIA?

Le doresc un an nou fericit, cu multe împliniri, iubire și multă sănătate!

 

 

Foto Credit: ANTENA 1

INTERVIU EXCLUSIV, DAN NEGRU, despre Revelionul Starurilor şi producţiile sale de la Antena 1: „Știu și haterii care spun că acu’ e ușor, pentru că Pro-ul nu mai are un program puternic de Revelion” 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending