Connect with us

INTERVIU

Cezar: Am înteles că beat-ul e la modă

Published

on

Contratenorul Cezar Ouatu, cunoscut după participarea sa la Eurovision în 2013, sub numele de Cezar The Voice a lansat primul său album muzical. „Cezar – The voice of love” conține piese pentru suflet, cover-uri după coloanele sonore din filme precum „Nașul”, „Romeo și Julieta”, interpretate într-un mod unic. 

Cezar a acordat un interviu exclusiv pentru Radar de Media în care vorbește despre el, muzica lui și planuri de viitor.

Cine este Cezar cu adevărat, ce ne poți spune despre tine?

Cezar este cât se poate de simplu, un om normal, în ciuda faptului că apar la televizor. Poate unii mă percep ca fiind arogant, inaccesibil, dar sunt un om cât se poate de simplu, cu picioarele pe pământ,, credincios, punctual, fidel prietenilor mei, și așa am fost încă de când am început să cânt. Toată avalanșa de popularitate nu m-a afectat, deși sunt de 10-12 ani în lumea artistică.

Ai declarat pentru presă că îți dorești să te așezi la casa ta. Ce te oprește să faci acest lucru?

Acest lucrul nu îl faci la o anumită vârstă, nu există neapărat un timp, dar e normal că la 34 de ani îți dorești asta. Aș vrea ca copilul meu să îmi spună “tată”, nu “bunicule”.

Arăți excepțional de fiecare dată. Cine se ocupă de imaginea ta?

Am colaborat la început cu diferite case de modă, magazine, m-am lăsat pe mâna celor de la Ego Man Fashion Concept, mă regăsesc total în stilul lor. În rest, am un simț estetic destul de dezvoltat și felul în care arăt este pur personal. În general, mă îmbrac în funcție de starea mea de spirit,  în funcție de context, de locul unde merg., poate că am șocat când am apărut în pantaloni largi.

Ce părere ai despre industria muzicală din perioada aceasta?

Eu cred că ne mulțumim cu puțin, din toate punctele de vedere, atât publicul căruia ce ii dai, aia ia, neavând alternative iei din ce ai, cât și muzical. Calitativ nu suntem unde trebuie, se promovează antitalente, care sincer nu au nimic de spus. Cred că artiștii de la noi și muzica promovată este destul de ieftină, și nici nu iese atât de mult afară, cu câteva excepții.

Advertisement

Părerea mea este că industria muzicală la momentul actual este destul de limitată și că România merită mai mult.

În afară există trusturi care îți oferă mai multe posibilități, la noi totul e cu un circuit închis, roată. Am înteles că beat-ul e la modă, dar avem nevoie și de muzică pentru suflet, nu numai de țopăială.

Ce părere ai despre site-urile de socializare, cât timp acorzi fanilor în acest mod?

Cred că sunt utile și au devenit oarecum vitale, eu am și site-ul meu, cezarouatu.com, unde fac trimitere la celelalte social media, iar în limita timpului îmi face plăcere să țin legătura cu fanii.

Ce ne poți spune despre albumul tău de debut, “Cezar – The voice of love”?

“Cezar – The voice of love” cred că este cel mai important proiect din viața mea, eu am diferite înregistrari cu casele de muzică pe operă, care se pot pune pe internet. Acesta este primul album complet, unde oamenii îl pot asculta pe Cezar matur din punct de vedere sentimental, profesional și muzical.

Este primul album pop opera realizat vreodată cu un contratenor din România și din punct de vedere estetic, este cum se făcea pe vremuri, cu cărticică, pentru oamenii care vor să simtă mirosul de hârtie.

Este nimic altceva decât toate sentimentele mele, se numește “Vocea iubirii”, este dedicat iubirii, conține piese de la coloane sonore din filme precum “Nașul” sau “Cinema Paradiso”, orchestrații superbe realizate de prietenul meu Andrei Tudor pentru “Historia de un amor”, “Who wants to live forever”.

Din punct de vedere stilistic este foarte complex, trecem de la jazz la pop opera, melodii clasice transformate în pop, este un album care îți inspiră curiozitate și te face să “rupi” o lacrimă, este un album sensibil.

Eu recomand oamenilor să ia albumul, să îl asculte și apoi să citească despre cine este vorba.

Advertisement

Ce alte planuri ai pentru viitorul apropiat în afara promovării albumului de debut?

În afară de proiectele muzicale, unde pregătesc un turneu național intitulat “Cezar- The voice of love”, și sper și internațional, vreau să mă implic și social, nu neaparat politic, chiar daca azi am devenit membru activ în Partidul Social Democrat.

Vreau să fiu un mesager și un ambasador al muzicii la nivel european, și cred că PSD și muzica mea pot aduce un beneficiu țării noastre.

Cum este muzica ta primită de public, având în vedere că este alt gen decât cel promovat de posturile de radio?

M-am lovit și mă lovesc de acest aspect, de radiouri. Am cântat la Ateneu și în săli mari, unde sunt 500-600 de oameni, și după fiecare concert sala este în picioare și oamenii cu ochii în lacrimi. Cred că acest impact pe care eu îl am ar trebui să dea de gândit și celor de la radio. Se pun semne de întrebare și asupra faptului că primul meu single “Painful love” nu a intrat pe radio. Pentru mine contează faptul că vii, mă asculți și ți se face pielea de gaină.

Cu cine ți-ar plăcea să colaborezi muzical în viitorul apropiat?

Am auzit că vine Sarah Brightman în România și mi-ar plăcea să cânt cu o legendă a muzicii pop opera. Fac toate demersurile posibile și vedem ce se va întampla. Clar colaborarea mea cu Sarah Brightman ar fi una buna pentru cariera mea, dar mi-aș dori să cunosc un personaj cum e dumneaei.

Ce îți place să faci în timpul liber?

Gătesc, îmi place să fac asta când am timp, de Paștele acesta m-am încumetat să fac un cozonac și se pare că a iesit bine. Sunt un maniac al pastelor, având în vedere că am stat mult în Italia, am și cetățenie italiană. În rest, citesc, sunt un cinefil înrait, merg de 2-3 ori pe săptamână la cinema.

Când te vom auzi cântând în limba română?

Advertisement

E o bună întrebare, când vreți. Am cântat la emisiunea “O dată-n viata” melodia “Ciobănaș cu 300 de oi”, în limba română. Este o idee pentru cel de-al doilea single al meu pe care vreau sa îl fac în română.

Cum ți se pare evoluția presei online din România?

Citesc, dar nu pot să zic că urmăresc, așa că nu pot să vorbesc clar despre o evoluție sau o involutie a presei online.

Cine te inspiră în viața de zi cu zi?

M-a inspirat foarte mult tatăl meu, a fost ca un mentor pentru mine, era un muzician desăvârșit. Îmi place foarte mult Dan Puric, este un filozof al lumii de rând și mă regăsesesc foarte mult în ceea ce spune despre oameni, despre români, despre noi ca popor.

Mi-a plăcut foarte mult Mahatma Gandhi, ideea de non-violență și principiul că violența naște violență, în rest e totul în funcție de categorie, muzică, artă.

Te rog să transmiți un mesaj pentru cititorii Radar de Media.

Le pot spune că le sunt fidel, am citit și știu ce înseamnă Radar de Media, iar oamenii care îi citesc sunt oameni de calitate. Îi invit să asculte albumul “Cezar –The voice of love” și cu siguranță se vor regăsi, este un mesaj de dragoste.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending