Connect with us

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV cu Horia Brenciu: „Fiți activi și găsiţi idei pentru a vă crea amintiri frumoase.”

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

            Vine din Braşov, reuşeşte de fiecare dată să aducă energie şi emoţie pe scenă, iar mai nou a devenit… detectiv. Artistul Horia Brenciu ne-a povestit despre experienţa sa ca jurat în cel mai nou show de entertainment, Masked Singer România, ce personaje preferă, dar şi ce costum ar alege dacă ar participa la o asemenea competiţie. Surprizele nu se opresc aici, pentru că îndrăgitul interpret ne-a împărtăşit amintiri speciale, ce proiecte are în plan, alături de mesaje încurajatoare, pline de optimism.

 

Un interviu original realizat de Bianca Bujor pentru RADAR DE MEDIA.

 

1.Ce înseamnă pentru un artist care cucereşte scena cu atâta energie, să ia o pauză de la întâlnirea cu publicul? Cum aţi trecut peste perioada izolării ?

Pentru mine, această izolare scenică încă nu s-a încheiat. De aproape 8 luni doresc să mă reafirm și destinul artistic nu-mi prea surâde pentru a putea reveni pe scenă, din păcate. Şi nici prea curând nu cred că va fi posibil acest lucru… Dar nu fac din asta un capăt de țară, ci pur și simplu, o consider o perioadă a naibii de grea peste care trebuie să trec cu optimism și încredere. Soluția nu e să-mi plâng de milă, ci să caut idei pentru a rămâne activ.

2. Toamna abia a început şi nu strică puţină nostalgie. Care ar fi cea mai frumoasă amintire legată de scenă sau momente speciale din concerte ?

Pentru mine, toamna e un sezon extrem de… muzical. De aceea, în fiecare an, pe 1 septembrie, mi se întâmplă un lucru extrem de fain: încep să sosească mesajele de tip: „Septembrie, luni”. 🙂 Fie că sunt versiuni, apropo-uri sau interpretări diverse ale piesei în cauză, toate mi se par de… urmărit. 🙂 Chiar vreau să le mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis gândurile lor muzicale de toamnă, de-a lungul vremii. Sincer, mă bucur foarte mult că piesa nu a fost dată uitării, chiar şi după peste 12 ani de la lansare… 🙂 Și cine știe, poate în viitor apare și „Octombrie, marți”. 😉

3. Povestiţi-ne, vă rog, despre experienţa de a realiza un videoclip de acasă. Cum s-au desfăşurat filmările pentru piesa „Zâmbet de copil” ?

Dorința mea de a reuni părinţi și copii în același clip e ceva mai veche. Pandemia m-a determinat s-o pun ceva mai repede în practică. Ai mei, Toma și Mina, au învățat versurile refrenului foarte rapid. Soția mea a avut ideea de a-i îmbrăca în ii românești. Deh, e expertă în televiziune. 🙂 Pe Andi Moisescu l-am „corupt” de la filmările pentru „Românii au talent”, Oana Sârbu a acceptat imediat provocarea, Feli a zis că-i place mult piesa, Călin Goia a dat în mintea copiilor, filmându-se, iar Diana Munteanu a fost plină de pupături la adresa fiului ei… Totuși, trebuie să recunosc faptul că cel mai ludic dintre prietenii mei a fost Pavel Bartoș! Cu toții au dat o fărâma din sufletul lor piesei „Zâmbet de copil” și pentru asta le mulțumesc o dată-n plus. Sunt convins, de altfel, că mulți copii au zâmbit privind videoclipul, chiar dacă el a fost realizat în carantină.

4. Şi dacă tot vorbim despre noi experienţe, cum aţi descrie participarea la cel mai nou show TV Masked Singer România ? Ce diferenţă este între a fi jurat într-un concurs de talente şi a fi detectiv ?

La Vocea României, dorința arzătoare a fiecărui antrenor este să „captureze” un concurent talentat și alături de el să câștige trofeul. La Masked Singer România, miza e distracția. Desigur, trebuie să adaug și faptul că, de la o ediție la cealaltă, curiozitatea crește peste măsură. Să vezi o mască, emisiune după emisiune, să simți c-o știi de undeva și să încerci să-i dezvălui identitatea, dupa ce ea îți da indiciu după indiciu, e ca un bulgăre de zăpadă care se transformă ușor, ușor într-o avalanșă care se pune în mișcare până când strigi: „masca jos”! Au fost 8 ediții cu multe peripeții amuzante. 🙂

 

5. Care dintre personaje v-a atras cel mai mult atenţia ?

Panda și Shrek Căpcăunul… Amândoi sunt talentați și… bine făcuți! 😉

 

6. Dacă ar fi să participaţi într-un concurs de acest gen, ce personaj aţi alege să fiţi şi de ce ?

M-am gândit la mai multe… Pot fi o focă simpatică sau chiar un grizzly plin de farmec. Pentru varianta cu ursul, am și piesa potrivită: „Bear necessities”. Ar putea ieși ceva amuzant, nu-i așa ? 🙂

7. Toată lumea este curioasă în legătură cu vedetele din spatele măştilor, dar ştim că pentru asta trebuie să avem răbdare. Însă de unde vin aceste costume extraordinare ?

În exclusivitate, vă dezvălui faptul că la baza au fost făcute de Vasile Alboiu, creativ director la PRO TV. Apoi, ele au fost prelucrate şi executate de Lorand Lajos şi echipa lui. Lorand este un stilist, român de origine, stabilit în Germania, încă de la vârsta de 12 ani. Costumele au fost făcute la Munchen, iar execuția lor a durat cam 2 luni. 🙂 Una peste alta, cei menționați mai sus, alături de întreaga echipa de producție de la PRO TV, merită aplauzele noastre. 🙂

8. Ce noutăţi aţi pregătit pentru fani, în perioada următoare ?

Hehehe… Orice ți-ai propune să faci în perioada asta, acest virus îți cam dă planurile peste cap. Dar, pentru că nu mă las bătut cu una cu două, mă gândesc că vin sărbătorile și un cântec frumos ne-ar bucura. Drept pentru care, vizitez din când în când studioul de la Academie și muncesc în sensul acesta. Asta după ce termin lecțiile online cu copiii. Toma, cel puțin, e la început cu tableta și m-am gândit să îl susțin în primele luni. Aţi ghicit, mama o susține pe Mina. E ca-n tenis, la dublu. Din păcate, e în digital, nu pe teren.

 

 

9. Spre final, v-aş ruga să le transmiteţi un gând cititorilor Radar de Media care desigur, vă ascultă piesele şi vă urmăresc activitatea artistică.

Dragilor… toate perioadele grele din viața noastră apar pentru a ne pune la încercare. Această pandemie e de departe unul dintre cele mai negre teste. Fiți activi și găsiţi idei pentru a vă crea amintiri frumoase atât vouă, cât și copiilor și prietenilor voștri. Iar dacă nici cuvintele astea nu v-au spus mare lucru, intrați pe pagina mea de YouTube și ascultați piesa „SUNT CINE VREAU SA FIU”! Vizionare plăcută și sărbători de senzație! 🙂

 

 

 

Comentarii

comments

INTERVIU

Interviu cu Laura Galea: “Muzica este parte din viața mea și nu aș putea trăi fără ea.”

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

La 24 de ani, Laura Galea și-a făcut debutul pe piața muzicală cu piesa „Nu e”, care a fost foarte bine primită de public și apreciată. Acum se pregătește pentru următoarea lansare și spune că prin muzica ei vrea să transmită oamenilor emoție pură. Despre cum e să debutezi în muzică în pandemie, despre studii la Londra și profesori care au lucrat cu Tina Turner sau Rihanna și care este artistul său favorit, aflăm din următorul interviu cu Laura Galea. 

 

 

1.Ai lansat la finele anului trecut prima ta piesă, „Nu e”, cu videoclip. Cum a fost acest debut pentru tine ?

Lansarea primului clip a fost ca un vis devenit realitate. Am muncit tot anul trecut pentru acest proiect și pentru piesele pe care urmează să le lansez. Deși pandemia ne-a dat planurile peste cap, eu având intenția să fac această lansare mult mai repede, cred că lucrurile se întâmplă atunci când trebuie și nu neapărat când vrem noi. Debutul meu muzical este primul pas în ceea ce mi-am propus să fac pe termen lung: să creez emoție celor care îmi ascultă muzica. După 11 ani de canto, după studiile pe care le-am absolvit la University of Westminster – Commercial Music Performance din Londra, simt că parcursul meu capătă sens. Piesa a fost foarte bine primită, iar emoțiile mele pe măsură, mai ales atunci când am mers în diverse emisiuni TV pentru a cânta.

2. Ce ți s-a părut cel mai greu la pregătirea clipului?

Cred că primul take de la filmare. Fiind o premieră pentru mine, nu știam la ce să mă aștept, dar după ce mi-au arătat cadrul filmat și am înțeles că totul e fenomenal, m-am liniștit. Inedit a fost pentru mine și durata, să stau la o filmare 13 ore. Am început cu pregătirile în jurul orei 13 și am terminat la 1:30 dimineața.

 

3. Ce urmează ?

Am filmat deja pentru următorul videoclip și abia aștept să vă pot spune mai multe despre el. Vom avea mai multe lansări pe parcursul anului, mai ales că piesele sunt deja compuse. Anul trecut eu și echipa mea ne-am închis într-o cabană la munte și nu am făcut altceva decât să compunem, să creăm, să cântăm.

 

4. De ce ai ales muzica, nu ți se pare o industrie în care succesul vine greu ?

Știu că e nevoie de răbdare, de oameni buni în jurul tău, de multă muncă. Și sunt pregătită să merg pe drumul acesta cu pași mărunți, dar siguri, dacă este nevoie. Nu caut succesul peste noapte, știu că este nevoie de timp. Însă am ales să fac asta pentru că muzica este parte din viața mea și nu aș putea trăi fără ea, nu știu să fiu fără muzică. E o pasiune care mi-a fost insuflată de mică, mama mea iubea muzica și cânta la pian. Chiar dacă nu a făcut din asta o profesie, acasă cânta mult, iar eu o ascultam fascinată. Muzica este și legătura mea cu mama.

5. Care sunt cele mai prețioase sfaturi primite la școală la Londra ?

Am avut profesori absolut minunați, cu povești de viață extraordinare, oameni care puteau să-ți vorbească acum despre muzica românească a anilor 2000, iar imediat după să treacă la muzica tradițională din Peru și apoi să-ți explice cum să produci muzică pe diverse software-uri. De la toți am învățat enorm. Unul dintre profesorii din anul al treilea ne-a povestit ceva ce m-a impresionat. Primul său job a fost să meargă în turneu cu nimeni alta decât Tina Turner, el avea rolul de a cânta notele înalte ca backing vocalist. De la același profesor am aflat nivelul industriei de acolo când ne-a explicat cum a avut noroc că Rihanna a selectat o piesă la care contribuise și el. „Un hit mondial și mi-am luat o casă imensă în centru Londrei. Work smart!”, asta e ce ne-a spus el. O altă profesoară fusese parte importantă a Mișcării Punk în anii ‘70 și ea ne-a îndemnat să gândim dincolo de limitele societății și să fim perseverenți, chiar dacă lumea este uneori rea sau critică.

6. Cu cine ți-ar plăcea să faci un duet ?

Dintre numele internaționale, cu Adele, care este artista mea favorită. Iar de la noi cu Liviu Teodorescu.

 

7. Ce pasiuni ai în afară de muzică ? 

Îmi place moda, să călătoresc, să joc tenis, să petrec timp în natură, să dansez.

 

8. Dacă ar fi să alegi o piesă care te caracterizează, care ar fi ?

Lana del Rey – Lucky Ones

 

9. Și dacă n-ai fi urmat actuala carieră, ce meserie ai fi avut ?

Cred că aș fi fost doctor. Din dorința mea imensă de a ajuta oamenii și văzând asta la părinții mei, am realizat ce frumoasă poate fi această menire.

 

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU cu Dan Cruceru, Taticool: “Sunt și voi rămâne un supraviețuitor!”

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

Dan, ești Faimos sau Războinic ?

Sunt și voi rămâne un supraviețuitor, fără roșu sau albastru individual sau poate cu puțin din amândouă. Sunt puțin faimos pentru că oamenii mă știu de la TV și din activitatea online, sunt, însă, și războinic pentru că am purtat multe bătălii în viață.

 

Ai fost doar un sezon prezentatorul reality-show-ului Survivor România de la Kanal D! De ce nu ai mai continuat experiența și cum a fost pentru tine ? Cât de intens ? 

Mi-a plăcut enorm proiectul Survivor. Dar este foarte greu sa fii departe de familie și de job-ul tău constant cinci luni pe an. Am câștigat multe lucruri cu această emisiune, dar am și pierdut – luni bune din viață copiilor mei, de exemplu. Și, nu în ultimul rând, afacerea pe care am creat-o, Taticool Shop, a cunoscut o dezvoltare importantă în ultima vreme și mi-este greu să mai fiu departe de ea atât de mult timp. Așa că, deși am un regret în suflet, a trebuit să iau o decizie matură și responsabilă.

 

Te-a ajutat acest proiect să devii mai cunoscut decât erai ? Care sunt plusurile și minusurile unui reality show, din postura prezentatorului TV ?

Bineînțeles că m-a ajutat să devin mai cunoscut. Orice apariție aduce un plus de notorietate. Ca în orice producție TV, e nevoie de o colaborare strânsă între prezentator și echipele din spatele camerei: de la operatori, la producători, la oamenii de marketing și de PR. La un reality show de o asemenea anvergură lucrează foarte multe persoane. Și e nevoie ca acestea să se cunoască, să gândească la fel, să lucreze împreună. Cred că a fost nevoie de o perioadă de acomodare pentru emisiune, iar, în prezent și pe viitor, lucrurile merg / vor merge mult mai bine, chiar și fără mine acolo.

Ce reality show-uri ai urmărit din alte țări și care te-au captivat pe deplin ?

Sunt destule care-mi plac, dar uite două exemple: cel cu Bear Grylls cu invitați vedete, foarte tare mi se pare cum toți invitații încearcă să mănânce tot felul de ciudățenii, eu fiind foarte pretențios la mâncare. Și, de curând, am văzut un reality făcut de Netflix, Too hot to handle. Un fel de Insula Iubirii, dar la un cu totul alt nivel. E un reality foarte strălucitor, superficial, care nu-ţi provoacă mintea, dar îţi speli creierul după o zi aglomerată. Văd tot felul de show-uri, din toate domeniile, unele elitiste, altele de masă, dar le văd pe toate ca să știu ce se mai produce în lume.

 

Ai participa ca și concurent într-un astfel de show ?

Never say never! Dar, mai degrabă nu. Îmi place mâncarea bună, am tabieturile mele.

 

Ce fobii ai și de ce anume ai duce lipsă ?

Fobii n-aș zice că am, dar nu mă simt confortabil în preajma șerpilor sau la mari înălțimi. Chestii de care aș duce lipsă… nici aici nu cred că ar fi prea multe. Familia mi-ar lipsi cel mai mult, în rest, mici plăceri precum mâncărurile preferate, dar cred că, atunci când ți-e cu adevărat foame, mănânci orice ca să supraviețuiești.

Ai renunțat acum definitiv la televiziune sau iei doar o pauză ? Ce proiect TV te-ar aduce din nou în fața telespectatorilor și ce noutăți pregătești în acest sens ?

Televiziunea e un microb de care nu te mai vindeci odată ce l-ai luat. Știu că sună ciudat în aceste vremuri, dar așa este. Așa că nu voi putea renunța vreodată la televiziune. Cu cât crești în vârstă și experiență, însă, ai anumite pretenții, așa că n-aș spune da la orice. Trebuie să mă identific cu formatul, să avem aceleași valori, să ne potrivim.

 

Cum e Dan Cruceru acum, la început de 2021 ?

Foarte bine, mulțumesc de întrebare. Am multă treabă, afacerea, familia. Și m-am apucat intens de sport, vreau să fac o schimbare serioasă în modul în care abordez mișcarea și alimentația. Mi-am propus o dietă strictă pentru următoarele trei luni și sport de câteva ori pe săptămână. Anul acesta împlinesc 40 de ani și simt că e momentul pentru o schimbare de paradigmă.

 

Ce ți-ai propus să faci în noul an pe plan personal și profesional ?

Personal să mă bucur de copiii mei, să le fiu alături, să le văd trăznăile și evoluția zi de zi. Ne planificăm și niște vacanțe deja, sper să le și putem pune în practică, vedem cum va mai evolua situația la nivel mondial. Iar profesional, aici e cu multe planuri: Taticool și Taticool Shop, voi continua dezvoltarea și mă gândesc serios la o nouă afacere.

 

Te-ai apucat serios de sală și de un regim bine stabilit! Te redefinești ? Vrei să devii un nou Dan Cruceru ?

Îți spuneam mai sus că anul acesta schimb prefixul. Până acum mâncam orice la orice oră. În plus, am avut șase luni de pauză forțată de la sport. Așa că simt că e nevoie de o schimbare a mentalității mele. Da, trei luni de zile voi fi concentrat pe asta. Dacă voi face și pătrățele, e bonus. Dacă nu, e suficient să-mi întăresc musculatura dorsală, mobilitatea, să dau niște kilograme jos, să fiu în formă maximă.

Ce te ține pe linia de plutire și adaptat realității atunci când simți că nu mai poți ?

Zâmbetul copiilor mei și soția mea! Sincer. Ea este cel mai mare fan al meu, dar și cel mai mare critic. Ea mă laudă, ea mă ceartă, ea mă aduce cu picioarele pe pământ. Iar copiii îmi dau, prin simpla lor existență, toate motivele ca să mă ridic de jos de fiecare dată, să mă scutur și să o iau de la capăt. Să mă reinventez, să fac lucruri noi, să prosper. Pentru ei și, implicit, pentru mine.

 

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV cu Paul Surugiu – Fuego: „Cred că aceste vremuri ar trebui să ne unească”

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

            În cei peste 25 de ani de carieră, Paul Surugiu – Fuego este un artist complet, care a reuşit să abordeze cu succes mai multe domenii artistice, alături de muzică, teatru, pictură, dar şi televiziune sau radio. Implicarea, respectul faţă de public şi desigur, talentul sunt doar câteva trăsături care i-au adus aprecierea spectatorilor atât în România, cât şi în Republica Moldova. Gazda emisiunii „Drag de România mea” promovează valorile româneşti cu orice ocazie şi îşi dedică timpul pentru a crea mereu ceva special pentru fani. Asta a făcut şi în perioada izolării, dar mai multe despre proiectele sale citiţi în următorul interviu.

 

Un interviu original redactat de Bianca Bujor pentru RADAR DE MEDIA.

 

1.Astăzi în loc de „Ce mai faceţi ?” întrebarea comună a devenit „Cum va influenţat pandemia ?” Am înţeles că aţi transformat izolarea în creaţie şi artă.

Pandemia ne-a schimbat pe toți. Irevocabil, viața a căpătat un alt sens și noi suntem alții. Nu știu dacă mulți își pun această problemă serios, dar ne-am transformat, am ajuns să nu mai ascultăm, am ajuns să ne fie frică să interacționăm între noi și să ne ridicăm deasupra loviturilor. Cum fiecare latură a cei care suntem e alta acum, nu ne rămâne decât să fim mai îngăduitori, dar și asta e greu. Aș vrea să cred că fiecare a devenit mai indulgent și că are timp să-și pună ordine-n gânduri și în fapte. Dar nu-i așa. Nevoile și duritatea desfășurării vieții, ne-au luat parcă orice urmă de sensibilitate și suntem mai agitați. Nu știu care-s soluțiile, dar sunt sigur că undeva, în sufletul nostru, putem găsi resurse ca să fim raționali și optimiști.

Perioada de izolare, cele două luni, au fost benefice pentru mine. Într-adevăr, am făcut multe lucruri utile, în plan profesional. Am creat, am pictat, am citit, am văzut filme, m-am redescoperit, m-am odihnit. Apoi am realizat proiectul „DRAG DE POEZIE” și campania „DRAG DE ROMÂNIA MEA !”, în online, dar și noutăți pentru fani, compilații, piese noi și montarea completă a concertul simfonic de la Chișinău, în producția căruia am fost direct implicat. Am fost în permanență în legătură directă cu admiratorii mei, pe Facebook, am compus melodii și-am încercat, alături de echipa mea, de la distanță, să gândim sezonul al cincilea al emisiunii de la TVR 2. Am făcut multe și mi-a plăcut, pentru că am avut timp, deși mi-a lipsit scena. Eu cred oricum că e trist să te plictisești când sunt atâtea de făcut, de văzut, de căutat, de vrut, pe lumea aceasta.

2. Data de 13 septembrie va fi o zi norocoasă pentru dvs. şi fanii emisiunii „Drag de România mea”, pentru că începe cel de-al cincelea sezon la TVR 2. Ce noutăţi aţi pregătit de această dată ?

Într-adevăr, sper din suflet ca ziua de 13 să fie cu noroc. Dăm startul unui sezon nou, plin de exclusivități și ediții de colecție, cel mai lung de până acum, care va ține până anul viitor, în ianuarie. Avem noutăți multe, umor, împăcări și omagieri, nume de referință și divertisment de calitate. Avem toate motivele ca să vă uitați la noi și sper eu, să vă placă.

Avem distribuții de marcă, folclor, muzică ușoară, dar și alte genuri, generații noi și vechi, câteva gale cu celebrări de carieră, precum cea a Mirabelei Dauer și a lui Alexandru Arșinel, care au parte de multe surprize și invitați speciali. Familia Geambașu s-a reunit în premieră la noi, în acest sezon. Marcel Pavel ne spune cum a trecut peste încercarea din vară, iar în prima ediție, deschidem în forță cu președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, care este o lecție de demnitate, dar și cu Maia Morgenstern și cuplul Alina Sorescu și Alexandru Ciucu.

„DRAG DE ROMÂNIA MEA !” este show-ul de divertisment care vine ca o gură de aer în marea aceasta de mojicie și disperarea absolută după alterarea principiilor și-a valorilor. Nu ne erijăm în rolul celor care vor să educe, deloc, ci doar să relaxeze, cu eleganță și cu exemplele unor oameni de la care putem învăța ceva. Cred eu că se poate face performanță și cu lucruri interesante și decente, cu muzică bună, ușoară sau populară, cântată exclusiv în limba română.

Cred că putem oferi oamenilor duminici de neuitat fără să ne maimuțărim sau să ne batem joc de inteligența lor. Îmi doresc ca lumea să-nțeleagă mai mult și mai bine munca noastră și faptul că suntem o emisiune curată, educativă, așa cum trebuie de altfel să fie divertismentul. Îmi doresc audiențe la fel de bune și să fim lideri pe tronsonul nostru orar, deși nu ne ghidăm neapărat după audiențe, ci după calitate. Și nu ne pasă că suntem contra curentului cumva, nu ne doare gura să spunem lucruri frumoase despre artişti, despre valori, să-i arătăm în lumina cea mai corectă, să-i readucem în faţa voastră și să facem duminici așa cum se făceau cândva.

Faptul ca ne e drag de România nu e o bravură. Nu vrem lauri şi nici nu ne batem cu pumnul în piept. Pentru noi, din drag de România, asta-i normalitatea şi credeţi-mă pe cuvânt, televizorul trebuie să educe şi să distreze, nu să îndobitocească un popor şi-aşa bătut de soartă! Ceea ce fac eu la televizor este o responsabilitate, așa văd lucrurile și nu o goană nebună după celebritate sau dupa cifre bombastice, doar de dragul de a da oamenilor ce vor !

3. Deşi toamna abia a început, ne puteţi împărtăşi câteva dintre surprizele pentru sărbători, fie că este vorba despre ediţii speciale sau cadouri muzicale ?

Firește că am pregătit, așa cum fac de atâția ani deja, o multitudine de proiecte surpriză pentru admiratorii și publicul meu. De fapt, așa am și reușit să mă mențin, pentru că în permanență am venit cu ceva nou, pentru că am surprins, pentru că mi-am permis luxul de a fi eu și de a face ce-mi place, fără să mă încadrez în tiparele cuiva sau în vreun trend anume. Îmi doresc ca în decembrie să pot păstra tradiția de 12 ani deja și să fac un turneu național de colinde, așa, în condițiile actuale !

Apoi, am câteva colinde în primă audiție, pe care le voi lansa în decembrie, alături de videoclipuri de senzație, care promit a fi deja hituri, la fel ca multe alte cântece de-ale mele de sărbători. Eu nu cânt colinde tradiționale, ci piese dedicate Crăciunului, având până acum 11 albume de studio și peste 150 de astfel de melodii în repertoriu !

Am filmat și emisiuni speciale de sărbători, ba chiar avem o ediție de colecție chiar în zi de sărbătoare, dar nu vă dau încă detalii. Cert este că trebuie să stați pe TVR 2. În luna decembrie avem un studio împodobit de sărbătoare și invitați deosebiţi, magnifici, de la o soprană de renume mondial, iubită în întreaga lume, până la academicieni, familii de cântăreți, exclusivități și simboluri ale Crăciunului. Cum eu sunt celebru pentru bradul meu, pe care sincer, mi s-a și urât să-l împodobesc la câte glume s-au tot făcut ! Dar sunt imun la ele și-mi dau seama că fiecare poantă, bună sau proastă, atrage interesul asupra muncii mele. Nu rămân indiferent și știu că dacă oamenii fără minte ar analiza mai bine și mai rațional, și-ar putea, măcar puțin, schimba părerea.

4. Dar până atunci, ce alte proiecte aveţi în plan ? Alături de prezenţa la TV, publicul s-a obişnuit deja să vă audă şi la radio, la „Gramofon”, pe Naţional FM.

Exact ! Am reînceput, pe 1 septembrie, sezonul al doilea al GRAMOFONULUI meu, la Național FM. Emisiunea este de luni până vineri, la ora 19.00. Îmi place ipostaza aceasta. Pe unde radio sunt în largul meu, iar programul acesta, care are 45 de minute, aduce muzică bună românească, de calitate, cu melodie, mesaj și vers, este de suflet, cu idei, valori, invitați, omagii și decență. Cred eu că este rolul nostru să venim cu lucruri frumoase ! GRAMOFONUL este o lume a normalității, una în care mi-e bine și-n care vă aștept, la NAȚIONAL FM, de luni până vineri, până la finalul lunii decembrie.

Apoi lansez, în câteva zile, o piesă manifest, pe canalul meu de Youtube – FUEGO PAUL SURUGIU. Piesa se numește „PATRIA MEA”, a fost filmată la Cetatea Histria, are un text răvășitor, fiind un strigăt pentru țară, o țară aflată în paragină, un semnal de alarmă, o baie rece în marea aceasta de mârlănie și prostie în care ne scăldăm și care ar trebui, măcar puțin, să mai dispară din peisaj. Ulterior, tot acolo, în fiecare lună, până în decembrie, voi lansa mai multe videoclipuri și melodii noi.

5. Dacă tot vorbim despre proiecte, de câţiva ani, pasiunea dvs. pentru pictură aduce frumuseţe, dar şi bucurie celor care au nevoie de sprijin. Povestiţi-ne mai multe despre proiectul „Art by Fuego”. Există posibilitatea unei expoziţii anul acesta ?

Am pictat intens în pandemie și am desigur tablouri pentru o întreagă expoziție, care are și un concept, o tematică și o coloristică anume. Mi-aș dori din suflet să o pot realiza anul acesta, deși mi-e greu să cred că va fi posibil, având în vedere restricțiile. Am făcut până acum 15 expoziții naționale, în mai multe orașe ale țării și în locuri spectaculoase, precum Palatul Parlamentului, Palatul Culturii din Iași, Casa de licitații GOLDART sau Teatrul din Brașov. Proiectul acesta a început dintr-o joacă. Eu pictez de ani buni, din pasiune, dar când doamna Doina Păuleanu a văzut schițele mele, m-a încurajat, în 2015, să le fac publice. Și am făcut-o.

Și mi-am zis mai departe că pot ajuta, pot transforma această pasiune într-un benefică. Astfel, parte din banii obținuți din vânzarea tablourilor, merg către tinerele talente și artiștii bolnavi. Până acum, în 5 ani, am sprijinit aproape 300 de artiști din România și Basarabia. Acord, anual, de câțiva ani, câteva premii ART BY FUEGO la mai multe festivaluri de profil din țară. Încerc să fac bine și nu mă bat cu pumnul în piept pentru asta. Sunt discret, stau în banca mea și pictez. Și sunt fericit că picturile mele se vând, că ajut și că pot bucura oamenii și prin această pasiune care mă relaxează și-mi oferă posibilitatea să pun pe pânză visele mele.

6. Din cauza pandemiei, aţi fost nevoit să reprogramaţi din nou concertul „Simfonic” de la Sala Palatului, care acum ar urma să aibă loc pe 10 octombrie. Ce detalii ne puteţi da în legătură cu evenimentul ?

Încă nu am luat o decizie finală, dar la cum arată lucrurile în prezent, mi-e greu să cred că-mi voi putea realiza acest vis. Mă doare tare că lucrurile s-au întâmplat astfel. Concertul era programat pentru luna martie, apoi în iunie, acum în octombrie și probabil va fi reprogramat pentru luna martie a anului următor. Oamenii trebuie să stea liniștiți pentru că biletele se reprogramează și totul va fi în regulă din acest punct de vedere. Producția e una amplă și nu poate fi realizată în condițiile date.

Dincolo de costuri, chiar dacă am investit deja sume mari, este vorba despre distribuție. Pe scenă sunt 130 de artiști, membrii Orchestrei Metropolitane București și ai Corului Accoustic. Lor li se adaugă dansatori și desigur, invitații speciali. Cu distanțare este imposibil să realizăm această producție, care reprezintă un alt nivel pentru mine. Este vorba de un concert pop-simfonic, cu sonorități mărețe, cu orchestrații spectaculoase și cu o producție vizuală specială! Dar sunt sigur că în primăvară vom reuși să organizăm, așa cum ne dorim, acest spectacol grandios la Sala Palatului!

7. Ziua de naştere, pe 23 august, aţi petrecut-o tot pe scenă, alături de fani. Cum a fost reîntâlnirea cu publicul, mai ales în condiţiile actuale ?

A fost o încântare. Vă mărturisesc că eram emoționat, mi-era frică, mai ales că nu am mai avut un concert din luna martie, mai exact de pe 10 martie. Iar oamenii vin deseori cu așteptări mari pe care ți-e teamă să nu le strici cumva. Mă gândeam că e ciudat să vezi oamenii din sală, cu măști, distanțați, doar 500 într-o sală de peste 2000 de locuri, la Teatrul de Vară din Herăstrău. Dar a fost exact pe dos. A fost o mare bucurie. Oamenii mi-au adus zeci de buchete de flori, cadouri, care mai de care mai ciudate și mai năstrușnice. Am râs și m-am bucurat de statutul meu de artist. I-am dus dorul, recunosc, atâtea luni în care parcă m-am simțit inutil fără această interacțiune directă. Apoi am dansat, am râs și-am petrecut cele mai frumoase două ore. A fost una dintre cele mai frumoase zile de naștere și abia aștept să ne revenim și să mă întorc pe scenă, în fața publicului drag.

8. Muzică, teatru, pictură, televiziune sau radio ! Aţi abordat cu succes multe zone artistice, dar v-aţi gândit să exploraţi şi alte domenii creative, cum ar fi publicarea unui volum semnat de dvs. ? În fiecare zi, pe reţelele de socializare, ne împărtăşiţi gânduri şi impresii speciale care ar arăta foarte bine într-o carte.

De multă vreme îmi doresc să editez o carte cu mai toate cugetările mele de pe Facebook sau cu editorialele pe care le scriu, de aproape doi ani, în revista TAIFASURI, al cărui ambasador onorific sunt. Am editat un volum, care se numește TESTAMENT, cu toate poeziile pe care Grigore Vieru mi le-a scris mie, cu gândurile mele despre el și cu toată colaborarea noastră.

Dar probabil că n-a sosit vremea să scot o carte cu ceea ce scriu eu sau la fel ca în pictură, mi-e teamă să nu fiu acuzat de faptul că mă bag pe un domeniu în care nu-s expert și-n care, probabil, mai am multe de acumulat și învățat. Cred totuși că în acești aproape 30 de ani de când fac muzică, de când sunt în fața unui public, m-am dezvoltat și-am câștigat un drept de-a spune, pe nume, unor stări, unor forme de-a trăi. Eu nu împart oamenilor fantasme, nu mint și nici nu încerc să păcălesc pe cineva cu vorbele mele.

Nu mă dau vreun mare înțelept și nici judecăți de valoare puternice, cu rol absolut, nu fac. Nu dețin nicio rețetă a fericirii și nici cel mai bun sau cel mai deștept nu sunt. Dar îmi place să spun ce simt, ce gândesc și ce cred eu c-ar fi bine să facem asta, pentru ca viața să ne fie mai simplă. Mulți colegi de-ai mei zâmbeau și ziceau că de ce scriu eu povești pe pagina mea de Facebook, zilnic, că nimeni nu le citește și că nu interesează astfel de lucruri cu esență, într-o societate a frivolului și-a rapidității.

Nu vreau să le citească toți, dar cei care o fac, înțeleg ceva, îi bucură, le ofer un refugiu, o idee. Și iată că de șase ani, zi de zi, fără întreruperi, pe pagina mea oficială de Facebook, scriu câte-o istorioară, o mirare, un sfat. Și nu e greu și cred eu că substanța stă în lucruri mici, aparent nesemnificate. Și e rolul nostru, al artiștilor, să spunem ceva oamenilor, să avem idei și puncte de vedere, să luăm atitudine când e cazul. Și dacă din cei mulți, măcar puțini sunt inspirați, eu mă declar un om împlinit.

9. Anul trecut aţi primit în cadrul Galei Premiilor Radar de Media, Premiul Special pentru Promovarea Valorilor Românești, prima distincţie câştigată cu îndrăgita emisiune „Drag de România mea”. Ce mesaj aveţi pentru cititorii publicaţiei, dar şi pentru fanii dvs. ?

M-am bucurat când am primit premiul din partea voastră. Asta înseamnă că tot ce facem noi nu e muncă în van și că suntem o alternativă viabilă, de succes, care luptă pentru promovarea oamenilor veritabili și a exemplelor. Nu a fost prima distincție, ci a doua, după ce am primit premiu pentru divertisment și promovare a muzicii ușoare românești din partea Revistei Actualitatea Muzicală, publicația Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Cred cu ardoare că aceste vremuri ar trebui să ne unească. Cred din suflet că e momentul să facem un duș rece și să ne trezim la realitate, să vedem că avem nevoie de-o schimbare în noi, ca nație, pentru a putea merge mai departe ! Vreau ca oamenii să fie mai optimiști și să încerce să vadă partea plină a paharului. Nu ca pe o amăgire, ci ca pe-o dovadă a puterii și a felului demn de-a trece prin viață! Așadar, dragii mei, nu uitați să iubiți arta, țara și oamenii ei remarcabili și să fiți mai puțin înverșunați ! Îmi doresc pentru noi clipe mai fericite și-mi doresc ca măcar puțin muzica și arta mea să vă aline bucuriile !

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

INTERVIU

Interviu cu Cristian Onețiu, fondatorul programului Business Mentors

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

1. Total atipic, anul 2020 a adus multe schimbări pe piața de business, iar antreprenorii au fost cei mai afectați. Cum vezi tu lunile care au trecut, din această perspectivă și cum ai acționat?

A fost și este încă un an cu multe provocări. Și nu o spun doar în ceea ce mă privește, ci și din perspectiva antreprenorilor cu care am lucrat în această perioadă. Consecințele pandemiei SARS – CoV-2 au creat multe situații de criză în business, pe lângă cele din sănătate, dar, din această perspectivă, au adus și multe oportunități. De a schimba mentalități, de a învăța lucruri, poate de la zero, de a consolida afaceri în zone în care deși funcționau, nu înseamna că o făceau corect și pe baze solide, cu un plan de backup în caz de necesitate. Chiar dacă aceste lecții au venit într-un mod dur, iar măsurile au fost implementate într-un timp scurt.

Principiile de la care am pornit în lucrul cu ceilalți antreprenori au fost acelea că trebuie să fie raționali și să își controleze rapid cheltuielile, să țină aproape oamenii valoroși ai organizației, să își asigure lanțul de vânzări/operațiuni și să asigure o lichiditate pozitivă pe perioada crizei. Totodată, a fost nevoie de o mare flexibilitate și o necesitate de repoziționare pentru unele business-uri, într-o piață în schimbare majoră, în care fiecare lună de pandemie activă a însemnat și înseamnă în continuare 9 luni de recuperare economică.

În luna aprilie am organizat un webinar gratuit, la nivel național, „Transformă-ți afacerea și scoate-o din criză”, la care au participat 3.800 de persoane, inclusiv români din afara granițelor țării. Am considerat că e cazul, atât ca antreprenor cu experiență, cât și ca business adviser, să acționez ca sprijin pentru alți antreprenori, din toate domeniile, pornind de la un sondaj desfășurat în rândul a 208 antreprenori activi în programul ScaleUp 1.000, pentru a identifica punctual problemele cu care mulți se confruntau atunci. Astfel, am organizat echipe de intervenție și am structurat soluții dezvoltate și adaptate pentru cele trei zone, B2B, B2C, B2G (Business to Business, Business to Consumer și Business to Government). Acesta a fost și punctul de pornire pentru programul lansat în noiembrie, Business Mentors.

2. Ce măsuri ai luat în primele luni de pandemie pentru a îți proteja afacerea și cum, dacă ai fost afectat ?

Și pentru mine a venit cu schimbări, pentru că anul 2020 este ceva cu care nu ne-am mai întâlnit niciodată. Dar, dacă la începutul pandemiei am trecut la Life Care printr-o reorganizare a activității și am avut îngrijorări legate de lanțul de aprovizionare, mărind imediat stocurile, am ajuns, după mai bine de 5 luni, să putem spune că acesta este cel mai bun an al nostru, cel puțin din ultimii cinci. Unul dintre factorii importanți de contribuție a stabilității și care au dus inclusiv la o creștere, a fost acela că noi aveam deja un model de business adaptat, cu o gamă de peste 300 de produse bio, naturale și vegane grupate în mai multe arii importante: sănătate și imunitate, slăbire și detoxifiere, frumusețe și îngrijire personală, îngrijirea casei, nutriție și sport, educație și dezvoltare personală, bani și antreprenoriat.

De asemenea, un alt factor vital a fost acela că totul era deja digitalizat, astfel am reușit să livrăm în toată Europa, chiar și în zone relativ închise la vremea aceea: Italia și Spania. Iar un lucru important pe care l-am decis în acea perioadă a fost de a ajuta mai mult, astfel încât am creat promoții speciale pentru produsele de imunitate, la care exista oricum o cerere mare și înainte. Am pornit de la ideea că, într-o perioadă în care alții creșteau prețurile la cele mai vândute și „vânate” produse, noi să le scădem, luând în considerare și faptul că e posibil ca și veniturile clienților noștri să scadă.

Așa am considerat noi că trebuie să contribuim atât pentru ei, cât și pentru prietenii și familiile lor, oferind inclusiv recomandări personalizate. S-a dovedit, în plan secundar, că această decizie a adus, pe lângă o creștere a cererii deja existente, la o creștere de 25% a comunității, la nivel de noi clienți, în șase luni, și la vânzări care au depășit cu un procent de 17% anul 2019. Cu precădere luna iunie 2020, în care s-au înregistrat vânzări cu 30% mai mari față de iunie 2019.

3. Cu altceva ți-a adus acest an, în privința lucrurilor pozitive, din punct de vedere al businessului ?

În mijlocul acestui an atipic, noi am avut o aniversare importantă: pe 4 iulie am împlinit 15 ani de când am început Life Care, eu și fratele meu Dănuț, o afacere pentru care nu exista o piață în România anului 2005: cea a produselor bio, naturale și vegane. Am început cu 2 angajați și o investiție de 300.000 euro, iar în prezent avem peste 60 de angajați, o echipă de management autonomă de peste 5 ani, iar numărul distribuitorilor direcți, care a crescut constant de la an la an, a ajuns la 50.000 de oameni care sunt mai mult decât angajați, sunt ambasadori de brand. Avem o comunitate de peste 5 milioane de oameni din întreaga Europă, o cifră de afaceri care tinde spre 10 milioane de euro în 2020 și peste 100 milioane de euro, cumulativ, în 15 ani.

La capitolul creșteri, am muncit foarte mult să ne extindem gradual în mai multe țări, începând cu Ungaria și continuând cu Italia, Germania, Spania și Slovacia. Astăzi suntem prezenți în peste 25 de țări europene, dar și pe piețele din state non-UE, ca Turcia, Statele Unite ale Americii și Canada. Un alt motiv de bucurie a fost comanda cu numărul 2,5 milioane, care a plecat spre Germania, la pregătirea căreia am participat personal. Ea a reprezentat și un nou început pentru că am anunțat și deschiderea unui nou birou – coincidență sau nu, în aceeași țară, mai precis la Frankfurt. Am luat această decizie, în această perioadă, pornind de la dezvoltarea rapidă în țările vestice (Germania, Austria, Anglia) și, recent, în Statele Unite ale Americii și Canada. Ne propunem, ca principal obiectiv, dublarea în 5 ani a ceea ce am reușit să facem în 15 ani.

Trăgând linie, mai ales în această perioadă dificilă, am privit în urmă la această călătorie în care s-au validat deciziile de business luate de-a lungul timpului. Și care au dus spre un business „all-weather”, cu produse viabile în orice anotimp și pentru orice vremuri, cu foarte multe arii dezvoltate. Mai mult, în această criză economică, noi putem oferi posibilități de angajare și oportunitatea unui nou început, plus libertatea de a deveni propriul manager în acest sistem de vânzări directe. Cei interesați pot afla mai multe detalii pe site-ul companiei. Bucuria și recunoștința sunt cu atât mai mari și le mulțumesc echipei, comunității, colaboratorilor și mai ales clienților noștri (unii dintre ei ne sunt alături de noi încă din primul an) pentru contribuția lor la acest succes.

4. Ce planuri de business ai în următoarea perioadă cu Life Care ?

În primul rând ar fi extinderea din Germania, biroul de aici este absolut necesar pentru a funcționa ca un punct în plus de coordonare și gestionare a business-ului pe aceste zone. În plus, avem doi biochimiști cu care lucrăm, foarte aproape de Frankfurt, și două dintre agențiile de digital marketing sunt tot aici. Astfel, este un pas firesc pentru noi, dar și unul important și curajos, aș putea spune. Este o schimbare importantă pentru mine și familia mea, pentru că locuim deja aici și vom rămâne tot la Frankfurt și de sărbători.

În restul timpului mă voi ocupa, ca și până acum, de programele de educație antreprenorială care își propun să susțină antreprenorii români (din țară și diaspora) în construirea unor afaceri serioase, educate și previzibil profitabile. Cred că, acum mai mult ca niciodată, este important să învățăm, chiar și când credem că știm deja.

5. Care sunt cele mai importante lucruri pe care antreprenorii le pot învăța de la tine ?

Cum să învețe, cum să construiască, cum să structureze și cum să își lărgească perspectiva. Dacă în prima parte a anului am organizat webinarul de criză despre care vă povesteam, în luna septembrie, am lansat un nou program de educație, pornind de la faptul că, din 1000 de afaceri începute, doar 2% ajung la profit și un singur antreprenor ajunge la independența financiară. De aceea am conceput cel mai aplicat program de învățare online, SMART ReSTART, care abordează integrativ și structurat primele trei etape ale oricărei afaceri: SEED, SET-UP și START-UP.

Cursanții vor afla foarte multe informații care sunt rodul nu doar a numeroase cursuri susținute ca trainer certificat de International Distance Education Certification Center – USA, ci și al experienței mele directe de business, al lecțiilor primite atunci când am trecut prin patru falimente și încă pe atâtea momente de restart și din contactul meu direct și continuu cu lumea antreprenorială din România.

În plus, pentru antreprenorii care își doresc să devină și business mentori am lansat, împreună cu Remus Bălan, programul Business Mentors.  În opinia noastră, acesta este un pas firesc mai ales în această perioadă, în care se pot implica activ în ajutorul altor antreprenori și al comunității de afaceri.

6. Cui se adresează programul Business Mentors ?

Este un program complex, cu scopul de a fi livrat de antreprenori, în ajutorul antreprenorilor. El este creat de mine și implementat de colegul meu, Remus Bălan, Program Manager al Business Mentors și conține mai multe programe în care Business mentorii se certifică pentru a le da mai departe. Ei vor învăța (pentru că pot aplica inclusiv în afacerea lor ceea ce învață) și vor preda altora tehnici despre cum să își crească vânzările procesual, cum să își construiască un buget de vânzări și cheltuieli realist, cum să își construiască o echipă fantastică și cum să treacă de la Șef la Lider. După ce au învățat și aplicat tehnici de facilitare, gestionare a unui grup, training și vorbit în public, urmează modulul VÂNZĂRI 5X și apoi, după minimum 10 livrări, au dreptul să aplice la următorul program: BVC, bugetul de venituri și cheltuieli.

 

7. Cum îi ajută acest program pe cei care îl parcurg și ce beneficii aduce Business Mentors în contextul actual, mediului de business ?

În primul rând, cei care îl parcurg acum văd primele rezultate chiar în propriile afaceri. Ceea ce e foarte important, pentru că atunci când livrează informația către alții știu inclusiv să răspundă la întrebarea: „Tu cum ai făcut asta ?”. Beneficiile pe care ne dorim să le aducem în mediul antreprenorial au legătură cu creșteri reale ale afacerilor, a nivelului de profesionalism la care operează antreprenorii ce trec prin mâna Business Mentorilor și, bineînțeles, la nivel de sentiment de siguranță și încredere în afaceri, indiferent de vremurile pe care le parcurgem.

 

8. De unde crezi că vin cele mai multe blocaje în prezent, pentru un antreprenor și ce sfaturi le-ai da colegilor de breaslă acum, în aceste vremuri ?

Cred că, în general, în antreprenoriat, blocajele pot apărea din două zone: frica și… prea mult entuziasm sau o îndrăgostire prea mare de propriul produs. Nu neapărat combinate, așa că le explic pe rând. Când mă refer la frică, vorbesc despre cea de eșec, de risc. Uneori de ce pot gândi alții despre noi. De aici poate rezulta faptul că antreprenorul își listează niște obiective prea mici, poate intra într-o zona de confort și rămâne prins într-o schemă care nu îi permite să crească, să dobândească și o libertate personală. Este ca și cum rămâne angajat în propria firmă, cu și mai puțin timp la dispoziție alocat mai degrabă implementării și cu o viziune de zi cu zi. Tot frica, pe de altă parte, îl poate opri să treacă la acțiune. Analizează prea mult și pune prea puțin în aplicare.

Pe de altă parte, entuziasmul venit din îndrăgostirea de propriul produs poate arde anumite etape foarte importante. Poate duce la presupunerea eronată că dacă nouă ne place produsul, atunci sigur va avea succes. Și urmează o lansare a unui produs netestat, iar eșecul poate fi unul dureros.

De aceea, sfatul meu este o planificare atentă, un plan de business și, nu în ultimul rând, înțelepciunea asumării faptului că, uneori și cu multă experiență acumulată, este întotdeauna loc de învățat.

 

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV cu actriţa Medeea Marinescu: „Valoarea teatrului constă în emoția care se naște într-o relație directă între actori și spectatori.”

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

             A colorat universul copilăriei cu rolul Mirabela din filmul cu acelaşi nume, munca şi talentul artistic i-au adus în 2004 o distincţie importantă Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler – iar acum revine pe micul ecran într-un rol puternic şi carismatic. Superba actriţă Medeea Marinescu face parte din distribuţia celui mai nou serial HBO, „Bani Negri (pentru zile albe)”, despre care ne-a vorbit în următorul interviu, cum la filmări a făcut echipă chiar cu băieţelul ei, dar şi despre importanţa teatrului şi a comunicării, mai ales în această perioadă.

 

Un interviu original realizat de Bianca Bujor pentru RADAR DE MEDIA.

 

1.Povestiţi-ne, vă rog, despre Evelina, personajul pe care îl interpretaţi în serialul HBO, „Bani negri (pentru zile albe)” şi ce rol are în poveste ?

Evelina Pricop este directoare de bancă. O femeie puternică și tenace, care se trezește în situația de a fi posibila victimă a unui jaf ce urmează să se întâmple. Înțelegând foarte repede situația hilar – absurdă în care se află, întrevede posibilitatea unei noi provocări. O femeie care aparent are totul în plan profesional, social și familial, Evelina intră în acest joc, văzând șansa unui neașteptat câștig.

 

2. Care este scena dvs. preferată din serial, care desigur o implică pe Evelina ?

Aș alege secvența în care este asaltată de doi dintre complicii ei, șeful barului Adi și șeful poliției, apoi de apariția neașteptată a procurorului, secvență în care își arată nu doar capacitatea de a conduce, dar și abilitatea de a disimula și influența ancheta aflată în desfășurare.

3. Cu ce este diferit acest rol faţă de altele din cariera dvs. ?

Evelina este o altă tipologie față de ce am jucat până acum. Un personaj rece, rațional, cu o anume rigiditate pe care o afișează în mod voit, cu o foarte mare stăpânire de sine și curajul unui gangster versat, deși e clar că e pentru prima oară pusă într-o astfel de situație.

 

4. Ce întâmplări interesante, inedite sau amuzante ne puteţi împărtăși din culise, de la filmările pentru serialul „Bani negri (pentru zile albe)” ?

În serial, Evelina este mama unui copil mic. Pentru ca scenele să capete veridicitate mai mare, s-a hotărât că ar fi bine el să fie chiar fiul meu cel mic, Filip (avea 3 ani atunci), pentru că era mult mai ușor să comunicăm. La una din scenele în care mă enervam, fiind la masă cu familia, mi-am permis să improvizez și să-mi revărs starea pe cel mic, obligându-l să mănânce. Reacția lui a fost pe măsură, m-a înfruntat, după care a început să plângă. S-a dat stop și a durat ceva timp să îi explic lui Filip că nu e obligat să mănânce dacă nu vrea și că totul fusese doar „un joc”.

5. Care sunt cele mai importante diferențe între a juca într-un serial pentru TV şi a interpreta un rol pe scenă, într-un spectacol de teatru ?

Sunt foarte multe diferențe. Teatrul se întâmplă aici și acum, într-o relație directă cu cel ce te privește, în timp ce filmul presupune mai mult relația ta cu obiectivul camerei de filmat, o atenție asupra detaliilor filigranate.

 

6. Dacă tot vorbim despre teatru, cum percepeţi dvs. impactul pandemiei asupra culturii şi a desfăşurării activităţilor culturale ? De pildă, poate mediul online să transmită emoţia din sala de spectacol ? În ce fel ?

Valoarea teatrului constă în emoția care se naște într-o relație directă între actori și spectatori. Așa ceva internetul nu poate suplini. Veți spune: bine, dar la film se poate. Da, pentru că filmul are o altă structură, o altă manieră de a spune povești. Și nici filmul nu poate înlocui teatrul.

Dar, revenind la internet, eu cred că el îți oferă informație, un tip de comunicare rapidă, un posibil divertisment și cam atât. Altfel ar fi simplu… când am vrea să mergem în vacanță, am intra pe internet, ne-am uita la niște fotografii cu insulele din Caraibe sau Munții Bucegi, spre exemplu, și ne-am simți odihniți și relaxați. La fel și cu relațiile interumane sau cu cititul, și exemplele pot continua. De aceea cred că trebuie să păstrăm o balanță justă între importanța internetului și celelalte forme de comunicare. Suntem închiși de luni bune în case și vom rămâne cel mai probabil până în vara viitoare. Îmi place să sper că teatrul nu va dispărea de pe fața pământului, ci dimpotrivă, oamenii vor simți nevoia să se întoarcă în sălile de teatru. Problema e că noi trebuie să rămânem antrenați (pentru că da, la fel ca în sport, avem nevoie de exercițiu și antrenament), să fim apți să ne întoarcem pe scenă cu aceeași încredere și bucurie cu care urcam pe scenă înaintea acestei pandemii.

7. Cum aţi trecut peste perioada izolării ?

Încă n-am trecut. Pentru că, deși e stare de alertă și nu de urgență, pentru noi actorii asta înseamnă tot izolare. E greu, nu e simplu deloc. Am zile mai bune, zile în care mă tem, zile în care mă întreb dacă are vreo importanţă profesia asta, e o perioadă în care îmi exersez răbdarea, dar mai ales speranța. Iar cel mai important sprijin este familia. Nu am timp să mă plictisesc și nu am voie să nu sper că totul va fi bine.

 

8. În ciuda incertitudinii pe care o trăim cu toţii, the show must go on. Ce alte proiecte aveţi în plan pentru perioada următoare, mai ales că ne apropiem de final de an ?

Sunt toate spectacolele (multe dintre ele vândute deja) puse în hold, „Străini în noapte” alături de Florin Piersic, „All Inclusive”, „Pânza de păianjen”, „Fă-mi loc”, „Dineu cu proști”, „UFO”, „Memoria apei”, „Magnolii de oțel”, „Două liniuțe”, „Intrigă” și un spectacol nou al Liei Bugnar pe care abia așteptăm să îl lansăm imediat ce se va putea.

9. Vă dorim mult succes în noul proiect şi în toate activităţile pe care le realizaţi şi v-aş ruga să le transmiteţi un gând cititorilor noştri şi desigur, fanilor dvs.

Le doresc să aibă grijă de sănătatea lor și a celor din jur și să nu își piardă speranța.

 

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

INTERVIU

Interviu cu Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu despre trofeul Person of the Year – Romania, de la ediţia de anul acesta E! People’s Choice Awards

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au fondat Dăruiește Viață în 2012 din dorința de a da o șansă în plus pacienților bolnavi de cancer, adulți și copii. Primul proiect coordonat de ele, în valoare de 1.7 mil euro, a fost la Prima Clinică de Transplant Celule Stem la Copii de la Timișoara, dar au continuat inițiativele pe zona de infrastructură (modernizare centre oncologice), lobby și advocacy și sprijin pacienți, au triplat capacitatea de transplant a României, construind 20 de camere sterile și au schimbat un Ordin de Ministru pentru a permite acces la tratament în afara țării. 

Au demarat în 2015 inițiativa #NoiFacemUnSpital pentru construcția Primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă, un spital la standardele Europei de Vest pentru copiii din România.  #NoiFacemUnSpital a strâns peste 350.000 de susținători persoane fizice, inclusiv trupa Metallica și peste 4.000 de companii. Este primul spital construit exclusiv din donații și sponsorizări, iar prima clădire va fi funcțională la final de 2021.

 

Cum ați început acest proiect, „Dăruiește Viața”?

Oana Gh.: Am fondat Dăruiește Viață în 2012 din dorința de a da o șansă în plus bolnavilor de cancer din România, adulți și copii deopotrivă. Povestea noastră a început cu cazul unui adolescent de 17 ani pentru care ne-am luptat să plece la transplant în afara țării, pe vremea când România nu deconta o astfel de procedură. Ulterior, am investit în construcția de camere sterile la Timișoara și am decis să facem asta full-time. Să încercăm prin proiectele noastre să schimbăm radical sistemul medical din România, în beneficiul pacienților, al familiilor lor și al cadrelor medicale. Inițiativa #NoiFacemUnSpital a pornit de la o realitate cruntă: la Spitalul Marie Curie, pe secția de onco-pediatrie, 30 de copii și mamele lor împart două toalete și un duș la capăt de hol. Am vrut să modernizăm această secție și să creăm grup sanitar în fiecare salon, dar infrastructura foarte veche a acestei clădiri nu permitea acest lucru. Am început apoi să construim un etaj pentru oncologie, dar nevoile sunt atât de mari, încât am extins proiectul. Astăzi reconstruim întreg Spitalul Marie Curie pentru a-l tranforma într-un adevărat campus medical, așa cum vedem în Vestul Europei.

 

Care este secretul ? Cum ați putea convinge atât de mulți oameni / companii să vă susțină cauza ?

Carmen U.: Transparență, sinceritate și puțină nebunie, aș spune. Nebunie pentru că nimeni nu s-ar fi gândit acum câțiva ani că în țara lui ‘nu-se-poate’ chiar se poate construi un spital. Acum finalizăm prima clădire, care va fi funcțională la final de 2021 și strângem fonduri pentru a doua. Cred că oamenii și-au regăsit speranța în acest proiect, în forța lor de a face ceva ce contează, de a se uni în jurul unui vis comun. Sunt peste 350.000 de persoane fizice și peste 4.000 de companii care au investit în acest proiect. Apoi, ținem foarte mult la transparență și trasabilitatea investiției făcute – donatorii noștri știu în orice moment ce s-a întâmplat cu banii lor, cum au fost investiți, care a fost impactul implicării lor. În plus, suntem auditați de KPMG. Și mai cred că oamenii au empatizat cu sinceritatea și cu onestitatea – nu ne ascundem, nu spunem că avem de toate atunci când nu avem, nu încercăm să pitim sub preș lucrurile mai puțin plăcute.

 

Ce lucruri bune v-a adus 2020 ? Ce v-a învățat 2020 și ați dori să împărtășiți publicului ?

Oana Gh.: Că avem o societate civilă foarte implicată și foarte activă, iar acest lucru s-a văzut în timpul stării de urgență când, se estimează, 1 din 3 spitale publice din România au fost dotate cu echipamente de protecție și echipamente medicale de către asociații și ONG-uri. Dăruiește Viață a achiziționat echipamente în valoare de aprox. 2 mil euro și a dotat peste 140 de unități medicale din 103 orașe. Tot în 2020 am învățat că se poate face un spital într-un timp record de doar două luni – ceea ce s-a întâmplat cu Spitalul Modular 1 Elias dedicat pacienților cu coronavirus. Am învățat că oamenii au o forță extraordinară atunci când se unesc și pot muta munții din loc.

 

În mod ideal, dacă ați avea toate resursele din lume, ce ați dori să faceți cu ele, care este cel mai important obiectiv ?

Oana Gh.: Pe termen scurt, am demara lucrările și la cea de-a doua clădire a inițiativei #NoiFacemUnSpital pentru a ajunge mai repede la dezideratul nostru: Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă care să ofere îngrijire la standardele Europei de Vest. Pe termen lung, mi-ar plăcea să investim în oameni, în educarea lor continuă, în pregătirea lor pentru a-i respecta pe ceilalți și pentru a-și asuma responsabilitatea activităților lor, iar acest lucru se aplică nu doar în sistemul medical.

 

Ce înseamnă acest premiu pentru tine / voi ? Cum vă simțiți în poziția câștigătoare, de persoane care au primit o recunoaștere onorifică a eforturilor și activității din partea E! PCAs ?

Carmen U.: Auzim tot mai des că #NoiFacemUnSpital este un proiect de țară și într-adevăr este, pentru că a reușit să redea oamenilor încrederea în forțele proprii și în puterea de a face lucrurile diferit. Premiul acesta este în egală măsură și premiul lor, al fiecărei persoane care a pus o cărămidă la acest proiect, fie printr-o donație, fie printr-un simplu share. Particula „noi” din „NoiFacemUnSpital” despre asta este – despre puterea noastră, a oamenilor simpli de a ne încrede într-un vis și de a-l vedea realizat. Ne bucurăm totodată când vestea despre acest proiect depășește granițele țării, așa cum s-a întâmplat și cu Metallica – pentru că vrem ca lumea întreagă să știe că există o comunitate care chiar ridică un spital de la zero.

 

Spotul de campanie a beneficiat de sprijinul Metallica; trupa a oferit pro bono drepturile de folosire a melodiei The Unforgiven

 

Cum putem ajuta noi, toți ceilalți oameni, această cauză ?

Oana Gh.: Oamenii ne pot susține printr-o donație sau printr-un share care să ducă mai departe vestea despre acest proiect. Se poate dona pe www.daruiesteviata.ro, cu cardul sau prin PayPal, se pot achiziționa cadouri de pe Raftul de Fericire sau oamenii își pot face chiar propria campanie de fundraising, la secțiunea ”Campania ta”. De asemenea, se poate dona prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL. Iar companiile pot redirecționa 20% din impozitul pe profit sau pe venit către asociație prin semnarea unui contract de sponsorizare direct pe site-ul nostru (durează maximum 3 minute).

 

Care sunt următorii pași pentru activitatea voastră, care sunt planurile voastre pentru 2021 ?

Carmen U.: În 2021, după jumătatea anului vom intra în perioada de teste cu prima clădire a Spitalului de Copii. Până atunci avem de finalizat interioarele și instalațiile, să recrutăm personal pentru Primul Departament de Radioterapie Copii din România, să le asigurăm trainingul în afara țării și să continuăm demersurile de strângere de fonduri pentru a doua clădire, cu noua campanie de fundraising pe care am lansat-o de curând.

 

Implicarea căror persoane cunoscute din plan național/internațional în acțiuni de susținere ale unor cauze sociale v-a impresionat / v-a atras atenția ?

Oana Gh.: Din România, admir foarte mult implicarea Paulei Herlo și a lui Alex Dima în diferite cauze sociale, atât prin munca pe care o fac la ”România, te iubesc”, cât și în viața lor particulară. Au curajul să urmărească povești și cazuri la care ceilalți întorc privirea sau se simt stânjeniți să le abordeze și se întâmplă de multe ori ca munca lor să aibă un impact în legislație. De asemenea, eforturile pe care le fac cei de la Metallica prin All Within My Hands Foundations este un exemplu de cum repere internaționale se implică în cauze sociale.

 

www.daruiesteviata.ro

 

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV cu Andreea Marin: „Putem zbura prin viaţă, dacă avem destulă voință şi încredere în noi”

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

             Ne-a făcut serile de sâmbătă mai frumoase cu Surprize pline de emoţii, ne îndeamnă să Preţuim Viaţa, iar acum, la fel de optimistă, ne spune cu încredere că „Nu există nu se poate”. Cu o carieră bogată, nenumărate proiecte şi campanii umanitare, Andreea Marin a revenit de curând acasă, cum îi place să spună, la TVR, unde prezintă o nouă emisiune, cu un mesaj de care avem cu toţii nevoie, mai ales acum. Despre proiectul #NuExistăNuSePoate, poveştile impresionante pe care le-a descoperit, dar şi cum a trecut peste perioada de izolare, ne-a relatat chiar îndrăgita vedetă.

 

Un interviu original realizat de Bianca Bujor pentru RADAR DE MEDIA.

 

1.Pentru început, v-aş ruga să ne spuneţi mai multe despre conceptul noii emisiuni. Care este esenţa formatului #NuExistăNuSePoate, de la TVR 2 ?

E simplu: sunt vremuri tulburi, dar oamenii ce au claritate în fapte și-n gândire vor merge mai departe cu fruntea sus. Sunt oamenii cu o atitudine mereu constructivă faţă de viaţă. Cei care prețuiesc faptul că au șansa de a vedea lumina zilei și înzestrează fiecare clipă a vieții dăruind ce au mai bun în ei: sunt pozitivi, creativi, nu se lasă descurajați când ceilalți spun că una sau alta… nu se poate! Pe românii care reușesc să făurească un trai frumos și demn, plin de speranță, inspirându-i și pe cei din jur, tocmai pentru că pentru ei nu există nu se poate, pe ei îi caut și interviurile lor sunt cele mai prețioase mărturii!

 

2. Decorul este un alt aspect interesant al noului program de la TVR. Care este povestea design-ului scenic din platoul #NuExistăNuSePoate ?

Mi-am dorit un contrast puternic, între întunericul vieții și soarele din noi. Aceasta este metafora decorului nostru, iar piesele de design multipremiat la nivel internațional, de pildă candelabrul în zbor în braţele unei siluete superbe de acrobată, sugerează faptul că putem zbura prin viaţă, dacă avem destulă voință, determinare, încredere în noi. E un decor în care futurismul se îmbină armonios cu clasicul, căci diverse opere de artă minunate devin personaje în emisiunea noastră, dăruim astfel minutele de frumos celor de acasă, într-un limbaj accesibil, care-ți atinge inima, dincolo de ceea ce vezi și-ți încântă privirile.

3. Noul proiect a însemnat reîntoarcerea acasă, la Televiziunea Română. Care este cea mai frumoasă amintire legată de televiziunea publică ?

Sunt atâtea de spus… Primii pași la TVR Iași, ca proaspăt învățăcel… Prima emisiune creată de mine, în care eram deliciul copiilor, Andreea – Piticot… Pașii spre București, anii de știri, corespondenţele de la premiile Oscar, apoi Surprizele frumoase ale vieții, cu care am poposit în sufletele atâtor oameni… Galele UNICEF… Atâtea evenimente mari prezentate… E o bucurie revenirea acasă, într-adevăr!

 

4. Cum aţi trecut peste perioada izolării şi cum aţi valorificat timpul petrecut acasă ?

În primul rând, a fost o muncă mult mai complicată decât înainte: campania „Preţuieşte Viaţa” a fost un efort uriaș, dar a meritat. Peste un milion de euro ajutoarele adunate ce au ajuns în toate județele ţării și în aproximativ 40 de spitale. Familia a fost umăr lângă umăr cu mine și cu voluntarii. Nu am cuvinte să le mulțumesc! Iar oamenii ce au răspuns apelului, jos pălăria! Pentru fiecare donație, nu are importanţă valoarea ei, mai mică, mai mare, mulţumesc cu tot sufletul, iar sentimentul solidarității la greu e tare prețios!

 

5. Cu toţii traversăm o perioadă complicată şi totuşi, trebuie să avem speranţă. Ce sfat sau îndemn le-aţi adresa celor mai puţin optimişti, care se află în diferite situaţii dificile ?

Să urmărească emisiunea „Nu există nu se poate”, chiar nu glumesc! Scopul ei e tocmai acela de a ne oferi motivația de a merge mai departe! Și reușește, puzderie de mesaje care îmi confirmă asta vin zilnic spre noi!

6. Dacă vorbim despre sfaturi, cum ar trebui să-i explice un părinte copilului situaţia actuală, fără a-l speria sau stresa, dar informându-l pentru a se proteja în pandemie ?

Ca Ambasador UNICEF, chiar am făcut un material video dedicat acestei teme în pandemie, căci uneori nici părinții nu știu cum să-i facă faţă. Cred că a explica unui copil cu seninătate, fără cuvinte cu o gravitate exagerată, folosindu-ne uneori de poveşti sau jocuri, înseamnă mare lucru! Apoi, să-i dai încrederea ca ești acolo pentru el și că te poate întreba orice. Să-i explici importanţa igienei, dar într-un mod cât mai atractiv. Și să-l asiguri că totul va trece, dar depinde şi de noi, bineînțeles.

 

7. Pe parcursul campaniilor umanitare desfăşurate, aflaţi diverse poveşti de viaţă. Care v-a impresionat cel mai mult dintre toate ?

Nu pot alege, dar iată, chiar azi, în a 4-a zi de emisiune, am intervievat o tânără care, la 14 ani, în urma unui accident, a rămas în imposibilitatea de a-și mișca, practic, corpul de la gât în jos. A trecut prin greu, de neînchipuit câtă forță interioară are, iar azi e studentă la psihologie și a scris prima carte, ajută oamenii, e un izvor de pozitivitate și înțelepciune. Îți arată că… nu există nu se poate!

 

8. #NuExistăNuSePoate a debutat recent, însă ce alte planuri profesionale aveţi în continuare ?

Lucrez la noi proiecte în paralel, dar ce-ar fi să vă surprind ? Mai așteptăm puțin! Sănătoși să fim, că ies apoi toate!

 

Un gând bun! Andreea

 

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV cu Andra Gogan „Un influencer trebuie să aibă calităţi precum pozitivism, perseverenţă, dar şi modestie şi naturaleţe.”

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

            Cântă de la vârsta de doar trei ani, a şi intrat în Cartea Recordurilor pentru „Cel mai lung concert live susținut de un copil”, a dat viaţă îndrăgitelor personaje Disney, prinţesa Sofia şi Doctoriţa Pluşica, iar în prezent este un influencer de succes. Cu siguranţă aţi ghicit despre cine este vorba: Andra Gogan ne-a povestit ce a mai făcut în acest timp, despre proiectele sale, cum este să fii printre nominalizaţi la E! People’s Choice Awards, dar şi ce calităţi trebuie să aibă un influencer de succes.

 

Un interviu original redactat de Bianca Bujor pentru RADAR DE MEDIA.

 

1.Andra, povesteşte-ne ce ai făcut pe timp de izolare şi cum ţi-a influenţat toată această perioadă activitatea ca realizator de conţinut în online ?

In timpul carantinei am stat acasa cu familia, dar pe tot acest parcurs am pus la punct niste idei pentru noi proiecte si am filmat proiecte pe care le puteam filma in casa. Deci, pe acest plan nu am simtit ca m-as fi oprit catusi de putin.

In schimb, am simtit blocare in alte planuri ale mele: o afacere proprie de cursuri de dans pentru copii (care s-a blocat partial intrucat am facut cursuri online cu 30 % dintre ei) si concertele constante pe care le aveam in Bucuresti si in tara au fost puse total pe stop.

 

2. Eşti cel mai urmărit influencer din România. Te felicit şi te întreb care sunt, în opinia ta, calităţile unui influencer de succes ?

Va multumesc mult! Ma bucur ca am ajuns aici. Eu cred ca un influencer trebuie sa aiba calitati precum: pozitivism pe care sa il transmita cat de mult urmaritorilor, perseverenta care sa il tina pe calea cea buna indiferent de obstacolele intalnite si de asemenea, sa transmita publicului ca prin perseverenta si munca sustinuta pot ajunge absolut unde vor, dar si modestie si naturalete, sa nu uite niciodata ca un influencer este un om ca toti ceilalti si succesul asa cum a venit poata si sa dispara.

In plus, cei care sunt urmariti atat de adolescenti cat si de copii, trebuie sa aiba o atentie deosebita la limbaj, la valorile transmise pentru ca, chiar daca nu vor sa recunoasca, ei influenteaza extrem de mult educatia noii generatii.

 

3. Ai atins pragul de 1 milion de abonaţi pe YouTube, peste 5,5 milioane de urmăritori de TikTok şi alte recorduri pe reţelele sociale. Cum a fost când ai aflat că eşti printre nominalizaţii de la E! People’s Choice Awards, categoria Romanian Social Media Star of 2020 ?

Nominalizarea a fost o mare bucurie pentru mine deoarece am simtit ca imi este recunoscuta munca pe care am depus-o pentru a crea continut pentru toti urmaritorii mei.

4. Ai venit mereu în faţa publicului cu o activitate bogată. Ce ne poţi spune despre live-ul pe care îl realizezi pentru emisiunea Masked Singer România ?

Live-ul pentru emisiunea Masked Singer România, care se numeste Mai mult live cu Andra Gogan, a fost de asemenea o mare bucurie, deoarece simt ca mi se potriveste ca o manusa sa iau interviuri persoanelor implicate in acest frumos proiect. Este mediul in care ma simt in elementul meu si ma bucur de fiecare data cand aflu noi indicii pentru emisiune… ma simt ca un detectiv.

 

5. Cine o inspiră pe Andra Gogan ? Pe cine urmăreşti în mediul online ?

Pe mine ma inspira in general persoane la fel de vesele ca mine, copilaroase si pozitive: Ariana Grande, Taylor Swift (cantarete), Brent Rivera (vlogger), etc.

 

6. Care sunt activităţile tale preferate offline ? Ce hobby-uri ai ?

In offline ma pasioneaza calatoritul, dansul, cantatul si chitara.

 

7. Spre final, te rog să le transmiţi fanilor tăi şi cititorilor noştri un mesaj.

As vrea sa transmit cititorilor vostri pozitivismul meu, ideea ca nimic nu e de neindeplinit si siguranta ca perseverenta si munca ii va ajuta sa ajunga exact acolo unde isi doresc. Muuult succes!

 

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV cu Denise Rifai: „Jurnalismul este o profesie de sacrificiu.”

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

Din seria interviurilor exclusive din această toamnă, nu putea lipsi tocmai o jurnalistă carismatică, total dedicată profesiei. A acumulat experienţă lucrând în radio, ca reporter, dar şi ca prezentatoare de ştiri sau realizator de talk-show. De-a lungul carierei sale, a pus întrebări la obiect celor mai importante figuri publice. Desigur, este vorba despre Denise Rifai care revine pe micile ecrane cu o emisiune ce contează. 40 de întrebari cu Denise Rifai” debutează astăzi, începând cu ora 23:00. Dar mai multe despre noul format de la Kanal D, secretul unui interviu reuşit sau cum defineşte profesia de jurnalist, ne va spune chiar Denise Rifai.

 

1. Denise, ce ne poti spune despre noua emisiune pe care o prezenţi la Kanal D, „40 de intrebari cu Denise Rifai” ?

Mi-a placut din primul moment ideea acestui format, a provocat jurnalistul din mine. Misiunea ziaristului este sa scoata adevarul la lumina, iar eu asta voi face pe parcursul emisiunii, intr-o intrevedere 1 la 1, plina cu 40 de intrebari, unele foarte incomode, referitoare la o serie de aspecte ale vietii personale si profesionale a invitatului din fiecare editie a emisiunii. Vom ravasi si trecutul si prezentul, in spatele acestei emisiuni e un efort de echipa incredibil. Documentarea este extrem de importanta in economia emisiunii, pentru ca vom cauta acele momente cruciale, experiente care au starnit valuri, care au surprins sau care, la un moment dat, au dus la o schimbare de traseu profesional sau la nivel personal.

Invitatii mei vor avea la dispozitie doua minute pentru a raspunde la o intrebare, dar eu voi putea prelungi termenul acesta daca simt ca este cazul sa o fac. Vom descoperi lucruri nespuse pana acum, multe fatete si perspective in urma carora vom putea trage concluzii. Ii invit pe telespectatori sa urmareasca, incepand din aceasta seara, in fiecare marti, de la ora 23:00, la Kanal D, un produs media de exceptie: „40 de intrebari cu Denise Rifai”.

 

2. Te-aş ruga să „dai un pic din casă” şi să ne spui câteva cuvinte despre invitaţii tăi.  Cine a acceptat provocarea de a răspunde celor „40 de întrebări cu Denise Rifai” ?

Primul invitat este Elena Udrea, a fost cea mai puternica femeie din Romania, a trecut prin perioade de detentie, este detinatoarea unor secrete care tulbura inca. Cum va raspunde aceasta intrebarilor adresate de mine, veti afla urmarind emisiunea. Elena Udrea m-a uimit,  stia la cine vine in emisiune, intrebarile sunt foarte dure, din toate zonele ei de activitate.
Veti urmari si in editiile care vor urma invitati din toate domeniile, oameni care au ceva de spus, care au trecut prin tot felul de situatii si carora nu le este teama sa vina in fata publicului si sa raspunda la intrebari, chiar incomode.

3. Evident, jurnalistul este cel care pune întrebările, dar dacă s-ar transforma în invitat? Ai participa la o emisiune asemănătoare şi cum te-ai pregăti pentru interviu ?

Ma las intervievata de oricine, oricum, oricand, nu exista intrebare la care sa nu raspund. Ma pregatesc daca mi se da o tema de dezbatut, daca trebuie sa vorbesc pe un anumit subiect concret 🙂 Sa vina intrebarile !

 

4. Ce înseamnă un interviu reuşit ? Întrebări bune, invitaţi buni, replici de senzaţie sau să fie vorba de o chimie între invitat, jurnalist şi public ? Care sunt modelele tale in materie de intervievatori de succes ?

Un interviu reusit este un interviu cu emotie, in care omul se deschide, povesteste. Un interviu reusit este acela care te „tine”, nu te lasa sa schimbi canalul TV sau radio.  Pot fi cele mai banale intrebari,  dar daca el curge, e fluid, are continut, este un interviu reusit. Ion Cristoiu este un jurnalist pe care eu il admir si de la care am invatat mult in ceea ce priveste tehnica interviului. Un alt jurnalist pe care il admir foarte mult este Eugenia Voda care realizeaza „Profesionistii”. Eu nu m-am plictisit niciodata urmarindu-le interviurile, indiferent cine a fost invitatul.

 

5. Îţi mai aminteşti experienţa primului interviu pe care l-ai luat ? Ai avut emoţii sau ţi-ai păstrat atitudinea sigură ? Şi ce ai învăţat cu această ocazie ?

Eram la Adevarul Holding, lucram la departamentul  TV online, nu realizam interviuri, dar acolo aveam ocazia sa-i urmaresc pe cei mai importanti oameni politici din Romania.

Nu eram eu realizatorul, dar asistam la emisie si eram incremenita de emotie si, totodata, onorata, aveam nici douazeci si trei de ani.  Privind inapoi, sunt mandra de mine ca am capacitatea sa fac interviuri altfel cu oamenii acestia pe care i-am vazut atunci. Am invatat foarte mult de atunci, am muncit, nu am ars etape, asa am ajuns omul care sunt astazi.

6. Te-aş ruga să le dai un sfat, din experienţa ta, celor care vor să aleagă această meserie de jurnalist / om de media.

Sa faca aceasta profesie doar daca realmente o iubesc si isi inteleg misiunea, pentru ca este o profesie de sacrificiu. Nu exista alta viata in afara vietii de jurnalist. Presa nu este ceva cu orar fix,  este o profesie 24 de ore din 24, oriunde ai fi. Nu poti pleca acasa si sa nu mai raspunzi la telefon. Sa faca profesia asta doar daca sunt dispusi sa traiasca prin ea si pentru ea.

 

Un interviu original redactat de Bianca Bujor pentru RADAR DE MEDIA.

 

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

INTERVIU

Interviu cu Silvia Balan – Vițelaru, tânăra pe care propria nuntă a inspirat-o să-și schimbe profesia

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

            Faceţi cunoştinţă cu Silvia Balan – Vițelaru, tânăra pe care propria nuntă a inspirat-o să își schimbe și profesia. După 4 ani în care a profesat avocatura, Silvia și-a împlinit un vis, acela de a se juca cu formele, culorile, materialele și de a crea cele mai confortabile, feminine și vesele ținute, toate sub brandul O’La La.

 

 

1.Ce noutăți vestimentare pregătești în această toamnă ?

Multă culoare ! O colecție ce include fustele de tul „Rainbow Cloud”. Am ales această denumire luând în considerare aspectul pufos al fustelor și cromatica multicoloră a acestora, similară fenomenului natural numit „nor curcubeu”.

Și pentru că toamna reprezintă reîntoarcerea la natură și roadele sale, m-am inspirat în denumirea fiecărui model de fustă, din toate cele cinci elemente ale naturii: apa, focul, lemnul, metalul și pământul. Așadar, denumirea fustelor este: Green Storm, Pink Moon, Blue Sky, Deep Ocean, Sweet Fire, Shadow, Sunlight, Ebony, Rose Gold. Fustele de tul, deși au un look diafan și romantic, pot crea atât outfituri casual, cât și elegante. Sunt foarte versatile și pot fi purtate cu o varietate de piese vestimentare, de la cămăși, bluze și sacouri, până la tricouri de bumbac, pulovere sau jachete. Fustele cu mai puține straturi de tul merg perfect asortate cu o maletă sau cu o cămașă și un sacou, pot fi purtate și la birou cu o pereche de pantofi stiletto. De asemenea, fusta din tul poate fi inclusă și în ținute rock chic, asociate cu o jachetă din piele sau bocanci cu ținte.

 

2. Ce alte surprize pregătești și în ce zone vrei să diversifici colecțiile pentru sezonul următor, toamnă-iarnă ? Și pentru ce categorii de public ?

Următoarea colecție la care lucrez este adresată femeii tinere, îndrăznețe, care merge la birou. Deși este office, această colecţie se aliniază principiului dat de motto-ul brandului O’La La: „Designed to be noticed”.

 

3. Mișcarea rămâne esențială mai ales în perioada următoare. Ce tipuri de sporturi recomanzi doamnelor și mai ales ce anume să poarte din colecțiile tale, fie pentru activitățile în casă sau cele de afară ?

Chiar dacă sălile de fitness nu sunt în totalitate deschise, există o varietate de moduri prin care să ne menținem corpul în formă. Pe lângă faptul că poți fi autodidact, făcând exerciții fizice simple și singur, atât acasă, cât și în aer liber, în această perioadă se organizează clase de aerobic, yoga sau pilates online, dar și în parcuri.

Pentru yoga, pilates si stretching recomand atât setul Baby Pink care, deși este deschis la culoare, este confecționat dintr-un material compresiv care ascunde micile imperfecțiuni ale corpului. Recomand, de asemenea, salopetele cu spatele gol care sunt foarte confortabile și atrăgătoare în același timp. Pentru aerobic sunt perfecte setul de salopete Neon și salopeta Parrot. Cea din urmă este confecționată dintr-un material extrem de confortabil și, practic, nici nu simți că o porți. Pentru antrenamentele în aer liber din perioada toamnei, când vremea poate deveni  capricioasă, recomand salopeta Ghost Rider, care este prevăzută cu glugă.

 

4.Cum te menţii tu ? Ce sporturi practici și unde ?

Înainte de pandemie, sportul meu preferat era dansul. Dar cum în perioada aceasta sunt interzise atât sălile, cât și localurile unde se dansează, puține au fost momentele în care am dansat, iar asta îmi lipsește foarte mult.

Cu toate acestea, în limita timpului disponibil, încerc să mă mențin în formă mergând din când în când la sală, la clasele de Body Pump, pilates și yoga, iar acasă fac stretching și uneori alerg pe bandă.

 

5. Care sunt outfiturile tale preferate cu care te îmbraci, practicând aceste sporturi ?

Nu aș putea spune că am un outfit preferat, le port pe toate cu plăcere. Fiecare are ceva special. De obicei le aleg în funcție de starea de spirit și tipurile de mișcare.

 

 

Comentarii

comments

Continue Reading

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

SHOW MAGAZINE

IN Trending